A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.
Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.
Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).
Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.
19
Mi ez a beteg fasság,hogy ha a férj félrekefél, az érthető,mert nem eléggé tüchtig cseléd az asszony?
Jézusom.
23
A feleség meg nyilván nem azért vállalt 3 gyereket, hogy mindent neki kelljen csinálni, miközben a férj hajlandó elvonulni a munkahelyére és haza, mint apaság és partnerség.
Nincs munkamegosztás semmiben, ez a bajuk.
Jogosan neheztel. Ahogy sok ezer nő meg tudja tenni, hogy felemeli a picháját és elmegy dolgozni gyerekek mellett, úgy te is megtehetnéd. Nehogy már egy 4 órás munka ne férjen bele, ezt ne akard bemesélni. Egyébként sem muszáj egy irodában csücsülni, el lehet menni takarítani is például.
Bizony-bizony, el fog távolodni a gyerekeitől, hiszen alig látja őket, és elege lesz abból is, hogy eltart téged éveken keresztül, de közben még a házimunkát sem tudod elvégezni, és valószínűleg szívesebben van már munkában, mint otthon a trágyadomb közepén. Főleg, ha a "gyerekek miatt" nem adsz magadra, és jól meg is híztál.
Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy talál egy normális nőt magának, és otthagy. Akkor aztán nagyokat nézhetsz, mikor rájössz, hogy gyerektartásból nem tudsz megélni anélkül, hogy nem dolgoznál.
Én csak egyet nem értek. Azt írod a gyerekeket ti akartátok. Aztán meg azt írod, hogy elég szűkösen jöttök ki a pénzből. Akkor minek vállaltatok még egy harmadikat?
Legidősebb gyerek már legalább 3 éves, szóval mehetnek bölcsibe, oviba, te meg szépen keresel egy munkát. Nem kifogásokat kell keresni, hanem tenni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!