Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj hogyha ennyi idösen...

Baj hogyha ennyi idösen itthon vagyok?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, itthon élek a szüleimmel,sajnos a pesti árak ingatlan árak, albi stb nagyon drága.

Szuleim se jomoduak, panelban élunk,illetve szulettem is, és még csak felujitva sincs.

Munkahelyem sajnos nincs, mert ugyan állásinterjuig néha eljutok, de onnantol már nem engem választanak. Végzettségemet tekintve, élelmiszeripari technikus vagyok, 3 teljes évet tanultam érettségi után.

Kb. 21 éves koromtol nincs,sajnos fix munkahelyem, se csajom aztán ezért sem tudok elköltözni. Szerintetek nagyon ciki?

Nem tudok versenyezni azokkal a srácokkal akiknek a 18 szuletésnapjára kapnak már kocsit stb.

Sajnos, de nem is érdekel, csak jo lenne valahova elmenni netto 250 ezerért dolgozni hogy tudjak venni lakást,csakhát igen lakásvásrláshoz is minimum 3 millio alaptöke kell.

2018. aug. 4. 21:56
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/126 anonim ***** válasza:
93%
Na akkor zongorázzuk végig. Hogy 26 évesen otthon laksz a szüleiddel, nem baj. Az albérlet árak tényleg irreálisan magasak, sajnos nekem sincs most lehetőség emiatt elköltözni. Hogy az elköltözéshez minek kéne, hogy csajod legyen ezt mondjuk nem értem. Ha nagyon olyan lenne a helyzet, akkor haverokkal is ki tudnátok venni közös albit, ehhez csaj nem igen kell. Az, hogy nincs munkahelyed, és 5 éve otthon lógatod a lábad, na az már viszont gáz. Ennyi idő alatt simán elmehettél volna dolgozni. Amúgy az sem gáz, ha nem szakmádban helyezkedsz el, én is csak félig-meddig tudtam szakmában elhelyezkedni, de alapvetően egy munkahelyről már könnyebb másikra váltani, mert a munkáltató is látja, hogy tudod mi az a munka, ha van tapasztalatod. Nettó 250 ezerért tényleg jó lenne dolgozni, én azonban erre csak azt mondom, hogy kezdésnek kevesebbel kell beérned. Ha van 1-2 év munkatapasztalatod, akkor talán könnyebben tudsz elmenni olyan helyre, ahol már magasabb bért adnak. Lakásvásárláshoz tényleg sok pénz kell, de ezért is mondtam, hogy ez számodra nem opció a közeljövőben. Amúgy ha elmennél melózni, és valamennyit adnál haza, akkor viszont elképzelhető, hogy a panelotokat kicsit tudnák szüleid renoválni, mert lenne rá tőke. Tényleg van, aki 18 éves korára kocsit kap, de valljuk be, azért nem ez a jellemző. Viszont ha az elmúlt 5 évet végigdolgoztad volna, simán lehetne kocsid is. Persze ez is olyan, hogy kérdés, kell-e neked autó. Mert ha Budapesten laktok, és Budapesten dolgozol, jobban jársz a tömegközlekedéssel, mint egy autóval. De ha neked szükséged van egy autóra, nyugodtan meg lehet érte dolgozni. Kicsit nevetséges, hogy ezt is szüleidtől várod el, miközben te meg konkrétan nem csinálsz semmit.
2018. aug. 5. 13:12
 62/126 anonim ***** válasza:
94%

Mindehhez persze azt is hozzá kell tenni, hogy minél tovább nem vállalsz munkát, annál inkább csökkennek az esélyeid arra, hogy bárhova is felvegyenek.

Önéletrajzokban ugyanis fel kell tüntetned azokat a helyeket, ahol eddig dolgoztál és az azért a munkáltatónak is szemet szúr, hogy öt éve semmi munkaviszonyod. Nem szép belépő, így ne is csodálkozz azon, ha inkább olyasvalakit vesznek fel helyetted, aki csak 3 éve esett ki az iskolapadból, de azt már végigdolgozta.

Még ha be is hívnak állásinterjúra... Én, ha az lenne a feladatom, hogy embereket keressek, tuti rákérdeznék annak az okára, hogy miért nem sikerült eddig elhelyezkedned. És az nem válasz, hogy semmi se felelt meg számodra.

Szóval, siess a munkával, mert olyasvalaki senkinek se fog kelleni, aki 10 évig inkább otthon volt, csak ha már a jobbak elfogytak...

2018. aug. 5. 13:31
 63/126 batta80 ***** válasza:
100%

Igen, nagy baj.

Miért nem válaszoltál eddig valaki kérdésére, hogy mit csináltál az elmúlt évek alatt? Hány interjún voltál, milyen helyekre adtad be?

Egyébként a mi cégünknèl folyamatosan van laboros felvétel, és kapaszkodj meg, főleg PÁLYAKEZDŐKNEK!

És ez Kelet-Magyarország. Kezdő fizetés 161 ezer bruttó, plusz évi bruttó 240 cafeteria, plusz útiköltség térítés 15 Ft/km.

Egyébként el tudlak képzelni interjún. Volt hozzád hasonlóhoz szerencsém. Tudod, mi hiányzik belőled?

Az ALÁZAT!

Enélkül soha, sehova nem fognak felvenni, lehet neked akármilyen végzettség, és 10 év tapasztalod.

Sürgősen szedd össze magad.

2018. aug. 5. 13:50
 64/126 anonim ***** válasza:
87%

5 éve a szüleiddel tartatod el magad.

Igen, NAGYON ciki.

2018. aug. 5. 15:34
 65/126 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy otthon vagy, hanem hogy ennyi idősen egy munkahelyet sem tudtál összeszedni. Mondjuk nem is csodálom, ha nettó 250 ezerért mennél csak el dolgozni. Ennyit még bruttóban sem kapsz pályakezdőként, szóval kicsit reálisabban kéne látni a dolgokat és úgy nekikezdeni a munkakeresésnek.
2018. aug. 5. 16:55
 66/126 A kérdező kommentje:

NEM 250 ezeért mennék el. hanem annyi lenne a reális bér, ha valaki albérletet akar.

A másik, ne azt mondjátok hogy ciki, hanem adjatok arra megoldást hogy ha a szakmámban nem tudtam elhelyezkedni, akkor fix bejelentett munka milyen területen lehetséges? Ahová eltudnék menni?

Mert ez 5 év alatt akitől megkérdztem ezt s emondta meg a választ.

Csak azt hogy dolgozzak.

2018. aug. 5. 17:05
 67/126 anonim ***** válasza:
89%

66

NEM MÁS MONDJA MEG NEKED A VÁLASZT.

Hanem felemeled a tohonya segged és elmész a munka után. Ahogy azt tette MINDEN EGYES EMBER, kivéve a link, tróger lusta disznókat.

2018. aug. 5. 17:07
 68/126 A kérdező kommentje:
Mindennap felemelem, csak a biztosági szolgálat megállit a portánál, hogy kküldjem el elöszőr az önéletrajzot.-
2018. aug. 5. 17:09
 69/126 anonim ***** válasza:
78%

68

És ki akadályoz meg benne, hogy megtedd?

2018. aug. 5. 17:11
 70/126 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél már ilyen nyomorult!

[link]

[link]

[link]

satöbbi

Beírod a keresőbe hogy állások érettségivel és küldöd mindenhova a fényképes önéletrajzodat. Beírsz cégeket, mint Auchan, Ikea, Lidl stb és ezeknek is van karrier oldala. Megpályázol mindent, raktáros, pénztáros stb.

2018. aug. 5. 19:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!