Baj hogyha ennyi idösen itthon vagyok?
26 éves vagyok, itthon élek a szüleimmel,sajnos a pesti árak ingatlan árak, albi stb nagyon drága.
Szuleim se jomoduak, panelban élunk,illetve szulettem is, és még csak felujitva sincs.
Munkahelyem sajnos nincs, mert ugyan állásinterjuig néha eljutok, de onnantol már nem engem választanak. Végzettségemet tekintve, élelmiszeripari technikus vagyok, 3 teljes évet tanultam érettségi után.
Kb. 21 éves koromtol nincs,sajnos fix munkahelyem, se csajom aztán ezért sem tudok elköltözni. Szerintetek nagyon ciki?
Nem tudok versenyezni azokkal a srácokkal akiknek a 18 szuletésnapjára kapnak már kocsit stb.
Sajnos, de nem is érdekel, csak jo lenne valahova elmenni netto 250 ezerért dolgozni hogy tudjak venni lakást,csakhát igen lakásvásrláshoz is minimum 3 millio alaptöke kell.
53, csak rajta múlik, beleragad-e.
Én amikor eljöttem a klinkáról, ahol dolgoztam, bizony mentem három műszakba a flexbe, hazaköltöztem Bp-ről viédkre.
Mellette csináltam előbb tb-bér szakelőadóit, aminek a közepén elkezdtem a számviteli előadót. Megvan már a mképes is, amikor azt csináltam, mentem el könyvelőirodába dolgozni. ÉS sok olyan volt kollégát tudok, aki tanult a három műszak mellett.
Csak akkor ragad ott ha ő is akarja. Es maris tobb lenne mint otthon logatni a labad. A szuleidet is csodalom, nem kellett otthonrol menekulnöm, de ennyi idosen mar biztos kapnam volna a csesztetest a helyedben.
Gyarban meg nem fognak odarakni atomreaktort szervizelni, betanitanak a megfelelo szalagfeladatra. Es kozben lehet jobbat keresni.
Van egy barátnőm,alapvetően vendéglátóipari végzettsége van, de új kapcsolata miatt nem akart most elmenni Balatonra/Németbe dolgozni, plusz szeretne már egy stabil nem alkalmi munkát. (akár későbbi gyerekvállalás miatt)
Egy darabig keresett helyben olyan munkát amihez van végzettsége, de mivel ez nem ilyen turisztikai hely átmenetileg elment a pepcoba. Mivel értelmes, érettségije van nem eladónak vették fel hanem logisztikai középvezetőnek. (ő csinálja a munkabeosztásokat, rendezi az árukészleteket, leltároz) Nem a kedvence, de tisztán kapja a fizuját, és stabil hely. Közben persze folyamatosan nézi a hirdetéseket, hátha szakmáján belül jön valami.
Másik példa, tesóm nemrég végzett gyógytornászként. Egyenlőre nincs a környéken üresedés. Mivel maradt egy kis megtakarított pénze (régi ösztöndíjból, diplomaosztós ajándékokból) úgy döntött befekteti, és jelentkezett egy pár hétvégés plusz képzésre amivel növelheti a munkaerőpiaci értékét. (ami gyógytornászat egyik speciális ágához tartozik) Ja és "még csak" 1 hónapja nincs munkája nem évek óta...
Szóval ha láttad 1-2 hónap után, hogy nem tudsz elhelyezkedni szakmádon belül, akkor A. vagy más területen kellett volna próbálkozni...B. keresni valamilyen képzést. (mellesleg a hiányszakmákban sok helyen ingyen oktatásokat is csinálnak...pl nehézgépjárműkezelő stb.)
Párom tavaly C kategóriás jogosítványt csinálta meg úgy, hogy pályázni lehetett ingyenes oktatásra. Nyilván voltak feltételek (X időn belül le kellett vizsgáznia, plusz műszaki, balesetbiztonsági vizsgát is kellett csinálnia ami amúgy nincs benne a C jogsiban, meg ki kellett váltania az engedélyt stb.) és korlátozott volt a létszám (jó pályázatot kellett írni), de gyakorlatilag a mostani papírjával ha nem lenne munkája elmehetne kamionsofőrnek.
Az a baj, hogy az önéletrajzod így pocsékul mutat. Gyakorlatilag 5 éve nem vagy munkaerőpiacon. Ennél még az is jobb lenne, ha azt látnák, hogy közmunkás voltál, mert így bármilyen munkáltató joggal gondolja azt, hogy "semmirekellő vagy".
Kérdező, azzal hogy egyszer(!) nem vettek fel az aldiba árufeltöltőnek, nem azt jelenti, hogy számodra az árufeltöltő, pénztáros szakma ki van lőve örökre. Folyamatosan keresnek Aldi,Lidl, CBA, mindig hirdetik, hogy keresnek munkatársakat. Persze hogy kiírják, hogy gyakorlattal, de pályázd meg nyugodtan, mert ők is csak azokból tudnak válogatni akik jelentkeznek.
Gyárba, betanított munkára is folyton keresnek. Betanítanak és dolgozni kezdesz szépen. Az nem élet? Ha hirtelen kitennének a szüleid, inkább éhen halnál? Azt a munkát is meg kell csinálnia valakinek, neked pedig pont jó lenne. Addig is folyamatosan pályázhatsz a szakmádban, de te tipikusan az az ember vagy, aki valami haszontalan szakmát választ, mert ha pincérnek, autószerelőnek, szakácsnak jelentkeztél volna, most lenne munkád.
Ennyi idő alatt már legalább egy nyelvvizsgát le kellett volna tenned valamiből, hogy tovább növeld az esélyeidet.
További megoldás: menj ki külföldre mosogatni stb, nyelvet is tanulsz, pénzt is keresel és hazajössz 2-3 éven belül máris előrébb leszel.
Veled az a baj kérdező, hogy finnyás vagy, kis urigyerek akinek nem jó ám akármi mert fujj fujj, te attól különb vagy, de azért egy repjegyre nincs pénzed. Ideje lenne felébredni.
Arra meg hogy ki hogy kedzte? Képzeld nekem diplomám van amivel az általad áhított 250 fölött keresek, de pályakezdőkét rohadtul nem volt könnyű dolgom, mint ahogy sok más embernek sem. Mit tettem? Elmentem "szar munkára" amíg nem akadt jobb, aztán meg attól is jobb, és haladtam szépen előre. Nem kényeskedtem, tettem az agyam mintha királyi sarj lennék kb. Na így.
De te ezt nem érteheted, ezért is fogsz 50 évesen is eltartott lenni, mert nincs benned semmi alázat. SEMMI!!! Játszod az agyad, toronyórát akarsz egyből láncostul, de cserébe semmit nem tudsz felmutatni ami olyan értékes lenne, hogy egyből szanaszét fizessenek érte. Ahhoz tudni kell, valami olyat. A te végzettséged nem olyan, kész illene belátni felnőtt létedre, jóhogy nem már egy világhírű agysebészhez hasonlítgatot magad, akinek nincs úgymond párj. Neked van, ezer egy tucat ember vagy akinek ráadásul nulla munkatapasztalata van ami ciki.
Értem én azt hogy nehéz munkát találni, és előfordul ÁTMENETI munkanélküliség, de hogy neked már megint/még mindig csak a kifogásaid vannak, meg mindenki hülye csak te nem az kabarés.
Írjál már ki még pár ilyen pökhendi kérdést, ahol a válaszolók a hülyék mert nem keesnek neked munkát ahova fel is vesznek, te pedig szegény ártlanság csak úgy vágod az életet hogy itt kioktatsz mindenki. Attól biztos előrébb leszel hogy nekünk bizonygatsz. Interjún legyen ekkora pofád aranyom :)
Munkanélküliként, lustaként, beképzeltként aki nincs tisztában önmagával. Vicces vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!