Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj hogyha ennyi idösen...

Baj hogyha ennyi idösen itthon vagyok?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, itthon élek a szüleimmel,sajnos a pesti árak ingatlan árak, albi stb nagyon drága.

Szuleim se jomoduak, panelban élunk,illetve szulettem is, és még csak felujitva sincs.

Munkahelyem sajnos nincs, mert ugyan állásinterjuig néha eljutok, de onnantol már nem engem választanak. Végzettségemet tekintve, élelmiszeripari technikus vagyok, 3 teljes évet tanultam érettségi után.

Kb. 21 éves koromtol nincs,sajnos fix munkahelyem, se csajom aztán ezért sem tudok elköltözni. Szerintetek nagyon ciki?

Nem tudok versenyezni azokkal a srácokkal akiknek a 18 szuletésnapjára kapnak már kocsit stb.

Sajnos, de nem is érdekel, csak jo lenne valahova elmenni netto 250 ezerért dolgozni hogy tudjak venni lakást,csakhát igen lakásvásrláshoz is minimum 3 millio alaptöke kell.

2018. aug. 4. 21:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/126 anonim ***** válasza:
90%

Az a ciki, hogy a szüleid pénzéből élsz, mikor ráadásul leírod hogy nem vagytok jó módúak.

Ha ez téged valóban annyira zavarna, akkor segédmunkásnak, gyártósorra, 3 műszakba is elmennél, tudod van az a mondás, hogy a szükség nagy úr, de aki ennyit nem képes tenni a családjáért és saját magáért, csak várja a sült galambot, az soha nem is jut sehova az életben.

2018. aug. 4. 22:33
 12/126 anonim ***** válasza:
91%

Hát azért ez így tényleg nem túl jó...

Én tovább fogok rászorulni a szüleim támogatására, mert tanulok és mellette nem tudok annyi pénzt keresni, hogy meg is tudjak élni egyedül. A szüleimnek ez szerencsére nem is okoz problémát, mindenben támogatnak. Szóval, én azt mondom, hogy önmagában nincsen probléma azzal, ha valaki 26 évesen még a szüleinél él. Vannak családok, ahol ez minden probléma nélkül működik pl. nálunk is. Ugyanakkor így, ebben a formában tényleg nem jó, hiszen nem halad az életed. Azt írod, hogy 21 éves korod óta nincsen fix munkahelyed, tehát azóta eltelt már 5 év... Ennyi idő alatt azért bőven lehet tanulni, bármely szakmát vagy akár egyetemet is el lehet végezni és akkor már talán jobb esélyekkel indulnál a munkaerőpiacon is. 26 évesen még mindig ott van előtted a lehetőség, hogy tanulj, de persze, az is érthető, hogy ennyi idősen már vágynál a függetlenedésre, ahhoz pedig pénz kell. Azon teljesen felesleges sírni, hogy másoknak jobb/rosszabb, mi miatt alakult így, mi az oka stb., csak az a lényeg, hogy legyen egy terved és azt céltudatosan próbáld is megvalósítani. Gondold végig, hogy milyen lehetőségeid vannak és eszerint dönts. Ha úgy érzed, hogy még szívesen kitanulnál egy másik szakmát és kibírod otthon, a szüleidnek sem vagy terhére stb., akkor hajrá. Ha pedig már úgy érzed, hogy munkát szeretnél vállalni, hogy pénzt keress és minél előbb önállósodj, akkor pedig ezen kell ügyködni és ebben az esetben sajnos tényleg nem szabad válogatósnak lenni.... Gondolom legszívesebben a szakmádban dolgoznál, hiszen azért tanultad, de ez tényleg nem mindig könnyű. Én pl. elég sokáig dolgoztam ingyen, mert az egyetem mellett nem tudtam teljes munkaidős állást vállalni, de mégis inkább szakmai munkát szerettem volna végezni, hogy releváns tapasztalatot is szerezzek. Persze, elsődlegesen próbálj elhelyezkedni a szakmádban és hátha sikerül, de ha dolgozni szeretnél, akkor ezt tényleg nem lehet a végtelenségig húzni, halasztani és egy idő után már más munkákat is el "kell" vállalni, ha más lehetőség nincsen. Valamint igen, a fizetési igényedet is át kell gondolni... Én is tisztában vagyok vele, hogy kb. mennyi pénzből lehet normálisan megélni egyedül Budapesten egy albérletben, de azért azt is látni kell, hogy egy 26 éves pályakezdőt nem fognak rögtön magas fizetéssel alkalmazni.

2018. aug. 4. 22:34
 13/126 anonim ***** válasza:
89%

Pedig erdekes modon a csapbol is az folyik hogy Budapest az univerzum kozepe, es csak az nem kap munkat aki nem akar.

En is cipeltem malteros vedreket, meg cipeltem muhelyben a fahulladekot, kozben is lehet valamerre haladni. Ennyi idosen osszejott a sajat lakas, igaz videk, de hitelmentesen.

Talan nem kellene vallogatni, es akkor maris elobb lennel. Az hogy nincs csajod meg lenyegtelen, onmagadert akarj önállósodni!

2018. aug. 4. 23:22
 14/126 anonim ***** válasza:
95%

Ebben az 5 évben simán ki tanulhattal volna valami olyan szakmát is amivel könnyű elhelyezkedni..csak mondom..

Az nem gáz hogy a szüleiddel élsz de az már inkább hogy nem dolgozol és ők tartanak el. A másik hogy nem irigykedni kene arra akinek minden a segge alá van rakva hanem tenni azért valamit hogy neked is meglegyenek ezek a dolgok.

Szüleid mit szólnak azon hogy meg mindig pénzelni kell?

2018. aug. 5. 00:03
 15/126 anonim ***** válasza:
8%

"Az én férjemnek 26 évesen már volt kocsija, és nem kapta, hanem megdolgozott érte. Ha 21 éves korodtól te is dolgoztál volna, valamit, bármit...akkor nem itt tartanál."

Nem akarok kötekedni,de én erre nem lennék büszke.

Most is mindenki a wc-re is autóval megy,azért dolgozik,hogy fenntartsa az autóját,ami folyamatosan elértéktelenedik.

Sok ilyen ismerek,azért jár dolgozni,hogy az autót fenntartsa ebben a korban,semmivel nincsenek előrébb az életben.Felélik az összes pénzt.

2018. aug. 5. 03:39
 16/126 anonim ***** válasza:
1%

" Ennyi idosen osszejott a sajat lakas, igaz videk, de hitelmentesen."

Lefogadom,te sem vagy 50 év alatt.

Szocpol,meg cucializmus,gondolom.

2018. aug. 5. 03:41
 17/126 anonim ***** válasza:
81%
Nem ég a pofád hogy 26 évesen nem dolgozol, eltartatod magad? Nem igaz, hogy nem találsz melót. Ne 250 nettót akarj kezdő fizetésnek, annyi nincs sehol 20 év munkaviszony után sem. Add lentebb az igényeid. De még jobb ha bevallod büdös neked a melo, naplopó vagy semmi egyéb.
2018. aug. 5. 04:51
 18/126 anonim ***** válasza:
93%

A kocsi ma már nem luxus. Városban sem, vidáken meg végképp. Aki pedig kételkedik, annak mondom, hogy az én fiamnak is sikerült 25 éves korára saját kocsi, és saját 55nm-es panel lakás hitel nélkül. Megyeszékhelyen. Igaz, ezért a fizetésért, amit kap, kőkemény fizikai és pszihés megterhelésnek van kitéve már 4 éve, de ugy van vele, hogy imádja a munkáját, igy megéri neki.

Kérdező, ha otthon is laksz, az nem annyira gáz, de hogy nem dolgozol, az már igen. Nem vagy abban a helyzetben, hogy válogass ha elörébb akarsz lépni. Bármilyen munkát el kell vállalni. Ha nem teszed, csak lejebb fogsz csúszni, és nem lesz megállás a lejtön.

2018. aug. 5. 06:40
 19/126 anonim ***** válasza:
82%

Nem az a ciki, hanem az hogy 27 évesen büdös a munka, csak a kifogásokkal jössz.

:)

2018. aug. 5. 06:52
 20/126 anonim ***** válasza:
78%

De már egyszer kiirtad ezt.

Akkor is azt mondtam, olyan 23 éves korod körül ki kellett volna dobniuk a szüleidnek, nem hagyni, hogy élősködj rajtuk.

2018. aug. 5. 06:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!