Baj hogyha ennyi idösen itthon vagyok?
26 éves vagyok, itthon élek a szüleimmel,sajnos a pesti árak ingatlan árak, albi stb nagyon drága.
Szuleim se jomoduak, panelban élunk,illetve szulettem is, és még csak felujitva sincs.
Munkahelyem sajnos nincs, mert ugyan állásinterjuig néha eljutok, de onnantol már nem engem választanak. Végzettségemet tekintve, élelmiszeripari technikus vagyok, 3 teljes évet tanultam érettségi után.
Kb. 21 éves koromtol nincs,sajnos fix munkahelyem, se csajom aztán ezért sem tudok elköltözni. Szerintetek nagyon ciki?
Nem tudok versenyezni azokkal a srácokkal akiknek a 18 szuletésnapjára kapnak már kocsit stb.
Sajnos, de nem is érdekel, csak jo lenne valahova elmenni netto 250 ezerért dolgozni hogy tudjak venni lakást,csakhát igen lakásvásrláshoz is minimum 3 millio alaptöke kell.
Mégis mi mást dolgozak? Megnjek gyárba szalag mellé? Az nem élet. az rabszolgaság. Ráadásul scak tönkrteszi az embert.
KÉpzzettség nélküli munkák pedig nem nagyon vannak, sőt nincs is.. ezért nem tudok dolgozni, mert nincs olyan munka amit képzettség nélkül lehetne csinálni, vagy olyan ahol munkában tanitanak be az adott foglalkozásra, amit végez az ember.
De hiába irom le, nem jut el az agyig úgy látom.
Senki nem dolgozik képzettség nélküli munkákon itt ahol elnézem. De lehurrogni mást azt könnyű.
Áhh te gyökér vagy, én 10 évet tanultam és van jó munakhelyem, meg hogy aki akar az tud dolgozni, persze.
Aki akar az ttud, de az már más krédés, hogy ezta cégek nem engedik meg.
Nem állhatsz be operátornak, hogyha életedben nem fogtál pl kalapácsot ezt scak egy példa volt.
Ha valaki semmihez nem ért, kivéve azt amit tanult.
Akkor mit fizessen ki a munkáltató? Hiába akar dolgozni az ember, ha akkor nem ér semmit a piacon, akkor nem fog kellenni, hiába szeretne dolgozni.
Eletkeptelen csecsemo vagy
Szegyeld magad
50 evesen is anyad csocsen fogsz logni ?
Kifogasgyar nyavajgas
Oké, akkor harmadszor: mit csináltál az elmúlt években, hogy jobb esélyed legyen?
40 évig várod, hátha kell valahova a végzettséged?
Na, ehhez nekem is hozzá kell szólnom, mert már nem bírom tovább :)
Nettó 250 ezres fizetés nincs!!! Hatalmas szerencse kell ahhoz, hogy olyan helyre kerülj, ahol ennyi a pénz. Ismerek ugyan embereket, akik nettó 300 ezret visznek haza, de ők villanyszerelők, esetleg mások és a kapcsolataik révén jutottak be valamerre. Iszonyatosan ritka mákodnak kell lennie, hogy ez összejöjjön.
Nem, nem ciki, hogy otthon laksz. Már Szegeden is 130 ezerért adnak ki lakást, de olyat is láttam, hogy csak 70 ezer, de volt olyan cseles, hogy odaírta: /fő. Fogalmam sincs, Pest megyében vidéken milyenek az ingatlanárak, nálunk van egy ház 30 ezer ft/hó, de nincs fürdő, ráadásul kocsma mellett van, oda dolgozó ember nem megy albérletbe.
Hogyan kezdtem? 23 évesen tettem le a szakmám az érettségi mellé. Az első fél évben csak napszámba tudtam járni végig, ott jobban kerestem, mint egy rendes munkahelyen, de ha az ember belegondol, nem egy életbiztosítás és nem is szerettem volna életem végéig ott lenni.
Felvettek közmunkára, hát mentem. Rengetegen leszóltak miatta, de úgy voltam vele, amíg nincs más, jó ez is. Két hónap múlva el tudtam helyezkedni a szakmámban, két évig voltam ott, utána elküldtek, mert elfogyott a megrendelés. Időközben összeköltöztem párommal, úgyhogy munkát kellett keresnem. Mennyit voltam otthon összesen? Hmm... Három hetet kb., mert ismét munkába álltam. Azóta onnan is eljöttem, mert jobb munkát kaptam. Nettó 140-180 ezret keresek, műhely százaléktól függően. Párom 160-200 ezret ugyanannál a cégnél. Erre jön a havi 14 ezer cafetéria és 6000 gyógyszerpénz. És már ez a hely is kiemelkedően jól fizet!
Aláírom, diplomával nehezebb munkát találni, mert unokatestvéremet konkrétan azért utasították el az egyik kereskedelmi cégnél, mert főiskolai végzettsége volt. De lejjebb adta az igényeit és 3 hónap alatt elhelyezkedett, elsőként ő is a szakmájában akart, ilyen-olyan hiperszuper helyen, de nem jött össze neki, így alkalmazkodnia kellett. Azóta dolgozott már gyárban is, szóval attól, hogy diplomád van, ne várj csodát.
Én ezt értem amit irtak, ti nem értitek.
OKé, ha nem tudoka szakmámban elhelyezkedni, akkor végzettség nélkül vagyok ugy értve, akkor milyen más területen helyezkledjek el ha csak az az egy szakmám van?
Én is szeretnék dolgozni, de erre nem tudom a választ,
Gyárba pládul mit csináljak? Ha nem értek a műszaki dolgokhoz,
Árufelöltőnek miért nem vettek fel? Mert van technikusiim?
Akkor miylne terüleeten ebben kérnék segitséget? Ha nem tudok abban munkát találni amit tanultam, akkor milyen más területek léteznek?
Nem mehetek pl a logisztikábam nem mehetek , kereskedelembe, és stb. szóval értiteek. Josgim sincs, mert 180 ezer ft.
Ne azt mondjátok hogy dolgozzak, hanem arra szeretnék akkkor megoldást hogy milyen területen dolgozzak, amig kialakul az életem vagy akármi.
"KÉpzzettség nélküli munkák pedig nem nagyon vannak, sőt nincs is.. ezért nem tudok dolgozni, mert nincs olyan munka amit képzettség nélkül lehetne csinálni, vagy olyan ahol munkában tanitanak be az adott foglalkozásra, amit végez az ember"
Már megbocsáss, de van.
Pénztárban is betanítanak, nem kell hozzá végzettség, max. egy érettségi, de az neked nyilván van.
Én pl. betanított munkát végzek, nem kértek hozzá külön szakirányt. Ha elég értelmes vagy ahhoz, hogy megcsináld, menni fog.
És igen, kifogásokat keresel. Ha fel is vennének laborba, akkor oda azért nem mennél, mert csak x összeget fizetnek, neked az kevés.
Kőműves munkát értem én, hogy miért nem akarod végezni, de Budapesten már tényleg életképtelen az, aki nem talál ennyi idő alatt munkát. Nem igaz, hogy ez alatt az idő alatt senki se mondta azt, hogy oké, próbáljuk meg. Ismerek olyan gépkezelőket, akinek az az első olyan munkahelye. Berakták egy tapasztaltabb mellé és azóta ott van.
Szóval, te nem is szeretnél dolgozni, csak téped itt a szád, hogy milyen bunkók itt az emberek. Mi dolgozunk. Te nem. Nekem nincs diplomám. Neked van. Mégis nekem van hasznosabb életem.
#40,Nem jartam felsooktatasban, meg mi koze lenne? Nem minimalbert kerestem.
Igen segítették a szuleim, akkoriban fel millio forintal. Nem voltak ilyen dragak a lakasok, de fizetesek sem voltak ekkorak.
Kerdezo meg felesleges neked barmit irni. Ha te nem vagy hajlando egyebet dolgozni a szakmadon kivul, akkor pakolj te is es menj a 100 ismerosod utan kulfoldre.
Mert az 5 ev láblogatás alatt rajohettel volna hogy nem piackepes a szakmad, lett volna idö mas szakma/munkakör utan nezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!