Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemisták, ti mennyi pénzt...

Egyetemisták, ti mennyi pénzt kaptok a szüleitektől?

Figyelt kérdés

Nekem tandíjra nem kell, mivel állami támogatotton vagyok, és egyelőre otthonról járok be egyetemre(Pestre), nem albérletben/koliban lakok, így azt sem kell fizetni.

Elég változó, hogy milyen összegeket kapok, a kaja, tisztálkodási szerek, telefonszámla természetesen nem számítanak ide, azt külön vesszük, tehát most csak zsebpénzről beszélek. Ami alap, hogy 7 ezer a bérletem, és havi kb 5-6 ezer a kontaktlencsém, vagy ha kell mondjuk könyvet venni a sulihoz, általában arra is adnak külön. Emellé kb 50 ezret kapok még, amiből azt veszek, amit akarok, de ha dokihoz kell menni, azt még ezen felül külön fizetik(pl ebben a hónapban az egy 20-as volt). Plusz idén fizettek még külőn egy görög nyaralást barátnőimmel, meg szoktunk együtt is járni síelni, nyaralni. Dolgozni most nem dolgozok, de januártól elkezdek, mert lesz időm rá suli mellett.

Nektek mennyit szoktak adni, mi számít átlagnak?

21L

2017. nov. 17. 10:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/125 anonim ***** válasza:
86%

75 ezret szoktam kapni. Ebből veszek bérletet (3450 ft), telszámlát fizetek (8 ezer), fodrász (havonta 1x 3 ezer), hetente egyszer elmegyünk a barátnőmmel moziba, kajálni stb. (erre elmegy havi 20-30 ezer kb). Nagyjából ezek az állandó kiadásaim. Ruhákat 3-4 havonta szoktam venni, akkor elmegy arra 40-50 ezer. A többi pénzt félrerakom, autóra gyűjtök, meg hát vannak néha nagyobb kiadások, pl. ebben az évben vettem egy telefont, tavaly számítógépet meg monitort, stb.

Most nyáron meg tavaly nyáron dolgoztam az egyetemi tanulmányaimhoz kapcsolódó munkakörben, jól is kerestem, mondtam a szüleimnek, hogy ne adjanak pénzt, de ők akkor is átutalták a bankszámlámra, mert megfogadták, hogy amíg tanulok addig támogatnak.

Nálunk az egyetemen amúgy elég sok olyan ember van, akinek fizetik a havi 120-150 ezres albérletet vagy éppen a 20. születésnapjukra kapnak egy lakást vagy 10 milliós autót...

22/F

2017. nov. 17. 15:00
 62/125 anonim ***** válasza:
22%
És mit tanulsz? Gender studies-t?
2017. nov. 17. 15:08
 63/125 anonim ***** válasza:
86%
50-70-et kaptam kolival berlettel mindennel egybe számolva
2017. nov. 17. 15:11
 64/125 anonim ***** válasza:
56%
Semmit, kedves hercegnő. Dolgozok.
2017. nov. 17. 15:39
 65/125 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Lehet egyesek szerint elkényeztett vagyok, bár én ezt nem így gondolom, még mindig azt tudom mondani, hogy szülőként én is csak a legjobbat akarnám a gyerekeimnek, ahogy az én szüleim is nekem, a maguktól telhető legtöbbet. Inkább legyek elkényeztetett, minthogy nélkülöznöm kelljen.

Amúgy meg nem ezen fog múlni, hogy milyen személyisége lesz valakinek, szegény és gazdag családok gyerekei között is vannak ugyanúgy nagyképűek, bunkók és nagyon normálisak is. Ez nem az anyagi helyzettől függ, hanem nagyrészt a neveltetéstől.

2017. nov. 17. 15:48
 66/125 anonim ***** válasza:
70%
Nem tanulhattam tovàbb, pont az miatt, mert a szüleim annyit kerestek, mint amennyit nekem a tanulàshoz oda kellett volna adniuk. Nagyon durva összegeket olvasok. A pofàm leszakad..
2017. nov. 17. 15:49
 67/125 anonim ***** válasza:
39%
szerintem meg nem is kapsz sokat van akinek fizetik a 200 300 ezer forintos albérletet meg több százesres tandíjat plusz még a megélhetést is ahhoz képest amit te kapsz kb nem is sok :)
2017. nov. 17. 15:59
 68/125 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is meghökkentő, hogy milyen pénzekről van itt szó. Én mindig átlagosnak hittem magunkat, de ilyenkor mindig rájövök, hogy erősen átlag alattiak vagyunk. Nekem nagyjából semmit nem fizetett édesanyám, mert nem tudott. Ketten élünk egy albérletben sok éve, igaz a szomszéd megye túlvégébe mindig ő állta a vonatbérletemet, mert bejártam minden nap. Minden erőmet a tanulásra fordítottam, így dolgozni nem tudtam, diákhiteleztem. Elég jó kis diákhitelem lett, de a köztársasági azért megvolt (TTK-s szakon). Egy évet ki kellett hagynom részben anyagi okok miatt, most dolgozok, gyűjtők az MSc-s évekre. Szeptembertől tudom folytatni, pár év és meglátom, hogy életem legrosszabb vagy legjobb döntései közzé fog tartozni a továbbtanulásom.

"Inkább legyek elkényeztetett, minthogy nélkülöznöm kelljen. "

Ezzel nem értek egyet. Ha lesz gyerekem nem fogom mindennel ellátni, tudja meg milyen megdolgozni mindenért, tudja meg, hogy milyen, amikor épp nincs valami, amire szükség lenne. Úgy gondolom sok nagy dolgot értem el az életemben az elmúlt pár évben és ez nem ment volna, ha el vagyok kényeztetve. Azt akarom, hogy a gyermekem életképes legyen és képes legyen megélni a jég hátán is. Ez nem fog menni, ha mindig és mindent a seg.ge alá teszek. Borzasztó nevelési módszernek tekintem ezt.

2017. nov. 17. 16:00
 69/125 anonim ***** válasza:
64%

Havonta 5 ezer a körmös, kéthavonta egy 10-es a fodrász

Nem olvastam végig ezt a rengeteg választ, de ez a kettő, amit leírtál, tényleg nagyon fontos, hogy ENNYI pénzt költs rá. Nem akarod félretenni valami FONTOSABBRA?

2017. nov. 17. 16:18
 70/125 anonim ***** válasza:
70%

úristen ez rengeteg pénz amit te kapsz...

az a szerencsések egyike vagy, vagy akinek az anyucija apucija jól keres... örülj neki...más ennyit se kap és nincs elkényeztetve, vagyis magának fizetni a luxus fodrászt+ körmöst stb

én anno töredékét kaptam meg és örültem neki...jah és jártam diák munkára egyetem mellett!!

25 N

2017. nov. 17. 16:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!