Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemisták, ti mennyi pénzt...

Egyetemisták, ti mennyi pénzt kaptok a szüleitektől?

Figyelt kérdés

Nekem tandíjra nem kell, mivel állami támogatotton vagyok, és egyelőre otthonról járok be egyetemre(Pestre), nem albérletben/koliban lakok, így azt sem kell fizetni.

Elég változó, hogy milyen összegeket kapok, a kaja, tisztálkodási szerek, telefonszámla természetesen nem számítanak ide, azt külön vesszük, tehát most csak zsebpénzről beszélek. Ami alap, hogy 7 ezer a bérletem, és havi kb 5-6 ezer a kontaktlencsém, vagy ha kell mondjuk könyvet venni a sulihoz, általában arra is adnak külön. Emellé kb 50 ezret kapok még, amiből azt veszek, amit akarok, de ha dokihoz kell menni, azt még ezen felül külön fizetik(pl ebben a hónapban az egy 20-as volt). Plusz idén fizettek még külőn egy görög nyaralást barátnőimmel, meg szoktunk együtt is járni síelni, nyaralni. Dolgozni most nem dolgozok, de januártól elkezdek, mert lesz időm rá suli mellett.

Nektek mennyit szoktak adni, mi számít átlagnak?

21L

2017. nov. 17. 10:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/125 anonim ***** válasza:
67%
Le se lehetne tagadni, hogy Magyarországon vagyunk.
2017. nov. 17. 19:50
 92/125 A kérdező kommentje:
#89 ha azt csináltam volna, amire gondolsz, akkor most nem havi 50 lenne a költőpénzem :D
2017. nov. 17. 19:54
 93/125 anonim ***** válasza:
78%

Rossz csaladba szulettem. Nemhogy zsebpenzet nem kaptam soha, de meg a felnottkort elkezdeni sem tudtam, nem kaptam pluszt...

Alberletet berelni pesten...lol szobat sem napi nyolc ora munka mellett... nemhogy a szuleim tamogassak az egyetemi vihancolasaim es bulikaim

2017. nov. 17. 19:56
 94/125 anonim ***** válasza:
70%

"Arról pedig sokat lehetne vitázni, hogy ki szerint mennyi támogatás elfogadható a szülők részéről, de szerintem ez csakis a szülőre és a gyerekére tartozik. Az véleményem szerint az lenne a normális, ha a szülő addig támogatná a gyereket, amíg nincs önálló keresete, ergo a tanulmányai végéig. Ezzel vagy egyetértetek, vagy nem, mindenkinek lehet erről saját véleménye, a szüleim szerencsére úgy gondolják, ahogy én és én is ezt fogom továbbvinni. "

Nos...

"..költenek rám szerintem 150-200 körül egy hónapra vetítve"

" oh...én sokszor még ezt az 50 ezret is keveslem"

"suliba járok, szerintem ilyenkor az a normális, hogy még eltartanak, én nemis vállalnék úgy gyereket, ha ne tudnám minimum ezt a szintet biztosítani neki a tanulmányai végéig. Szerintem az a nem normális dolog, hogy valakinek a mekiben kell goürcölnie az egyetem mellett... Az ilyennek akkor minek gyerek? "

"...épp arról írtam több kommentben is, hogy mennyire felelőtlenek egyes szülők."

Szóval: szerintem aki 21 éves eltartottként, ennyi valós példát leíró komment után így nyilatkozik, semmit nem fog fel abból, amit olvas, az egy ostoba liba. Ezzel vagy egyetértesz, vagy nem, a te dolgod, nekem ez a véleményem.

2017. nov. 17. 19:58
 95/125 anonim ***** válasza:
35%

Arról pedig sokat lehetne vitázni, hogy ki szerint mennyi támogatás elfogadható a szülők részéről, de szerintem ez csakis a szülőre és a gyerekére tartozik

/akkor mire fel a kérdés????

2017. nov. 17. 19:58
 96/125 anonim ***** válasza:
86%
Én heti 5000 Ft-ot kértem tőlük, egyébként heti 15-20000 összejött magánórákból.
2017. nov. 17. 19:59
 97/125 A kérdező kommentje:

#95 a kérdés: Egyetemisták, ti mennyi pénzt kaptok a szüleitektől?

Erre az egyszerű kérdésre kellett csak válaszolni, de a többség csak kötözködött, bár ez várható volt. Ha még csak egyetemista sem vagy, vagy nem a konkrét kérdésre válaszolsz, akkor minek írsz ide?

2017. nov. 17. 20:04
 98/125 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit. Ingyen itthon lakhatok és napi 1x kapok főtt ételt, ha hazaértem.

Sikerült megcsípnem egy jól fizető szakmai munkát (20 óra hetente és havonta keresek 120 ezret). Emellett hétvégén is dolgozom máshol 11-12 órában, így megkeresem a 170 ezret havonta + ösztöndíj. Felajánlottam, hogy fizetek haza valamennyit, de a szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy inkább rakjam félre, mert tavasszal összeköltözöm a barátommal :)

MÁV és BKK bérletek, a kutyám orvosi költségei, étel, sport stb. mind én fizetem (államin vagyok).

2017. nov. 17. 20:14
 99/125 anonim ***** válasza:
42%

Arról pedig sokat lehetne vitázni, hogy ki szerint mennyi támogatás elfogadható a szülők részéről, de szerintem ez csakis a szülőre és a gyerekére tartozik

LOL. Szerintem kérdeező te szimplán idióta vagy...

Ha csakis a szülő és a gyerek dolga, akkor mi a francot akarsz? Szaladj Anyucihoz tartani a markod és ne foglalkozz azzal, hogy az itteniek mennyit szoktak adni, hiszen NEM tartozik rád.

Amúgy melyik egyetemre jársz? Kivernéma fogsorod szivesen...

2017. nov. 17. 20:20
 100/125 A kérdező kommentje:
#98 hétvégén 12 óra? Te jó ég, és hogy van időd tanulni? Én 20 órában fogok hetente, de így is necces lesz :/ Mondjuk én ehhez még utazok is naponta 3 órát.
2017. nov. 17. 20:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!