Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemisták, ti mennyi pénzt...

Egyetemisták, ti mennyi pénzt kaptok a szüleitektől?

Figyelt kérdés

Nekem tandíjra nem kell, mivel állami támogatotton vagyok, és egyelőre otthonról járok be egyetemre(Pestre), nem albérletben/koliban lakok, így azt sem kell fizetni.

Elég változó, hogy milyen összegeket kapok, a kaja, tisztálkodási szerek, telefonszámla természetesen nem számítanak ide, azt külön vesszük, tehát most csak zsebpénzről beszélek. Ami alap, hogy 7 ezer a bérletem, és havi kb 5-6 ezer a kontaktlencsém, vagy ha kell mondjuk könyvet venni a sulihoz, általában arra is adnak külön. Emellé kb 50 ezret kapok még, amiből azt veszek, amit akarok, de ha dokihoz kell menni, azt még ezen felül külön fizetik(pl ebben a hónapban az egy 20-as volt). Plusz idén fizettek még külőn egy görög nyaralást barátnőimmel, meg szoktunk együtt is járni síelni, nyaralni. Dolgozni most nem dolgozok, de januártól elkezdek, mert lesz időm rá suli mellett.

Nektek mennyit szoktak adni, mi számít átlagnak?

21L

2017. nov. 17. 10:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/125 anonim ***** válasza:
29%
szülő is mondhatja a gyereknek, hogy nem fizeti a tandíjat, mert nem kötelessége, a gyerek egyetlen dolga a tanulás, ha nem jutott be államira, akkor az az ő hibája, ergo: oldja meg.
2017. nov. 17. 13:23
 42/125 A kérdező kommentje:
Köszi a normális válaszokat, így már elég reális képet kaptam.
2017. nov. 17. 13:25
 43/125 anonim ***** válasza:
57%

"A gyerekVÁLLALÁSról pedig bármikor alkothatok véleményt,"

A sajátodról, csillagom. Másokéról is, csak épp nem releváns, mint már írtam.

Egyébként ha te dolgoztál egyetem előtt (mert ezek szerint kevés volt a pontszámod:-)), akkor hogyhogy nem vagy képben, mi az átlagos jövedelmi szint? Soha nem nézted még meg, mennyit lehet keresni a majdani végzettségeddel, nem láttad, mennyit kaptál érettségivel? Vagy csak nem tudsz számolni? Nagyon süket szöveg, hogy nem kérdezel az egyetemi társaidtól, ezért nem tudod, mennyiből élnek. Én valóban jártam egyetemre (egyre inkább úgy érzem, te csak kamuzol), jártunk szórakozni, bulizni, vagy csak kajálni is együtt csoporttársakkal, másokkal is, elég széleskörű társaságom volt különböző évfolyamokból, más egyetemekről. Nem kellett kérdezgetni, amúgy is szóba került a pénz témája is, sok egyéb mellett. Igaz, én nem fizettettem ki senkivel semmit, ha elmentem valahová, bunkóságnak tartottam és tartom most is, pedig szintén nő vagyok, és nem előnytelen külsejű.:-)

2017. nov. 17. 13:25
 44/125 anonim ***** válasza:
71%
En otthon lakom, 8000-et kapok osszvissz egy honapra. Cserebe van kaja, van hol aludnom, plusz valamennyit dolgozok suli mellett.
2017. nov. 17. 13:27
 45/125 A kérdező kommentje:
#43 nem olvastam végig, mert tudom, hogy savanyú a szőlő és csak kötekszel, de azt megsúgom, hogy nem itthon dolgoztam(annál több eszem van), így nem néztem utána a béreknek, és felvettek volna elsőre is, csak inkább kimentem nyelvet tanulni. Ennyit a rosszindulatú kis elméletedről(amúgy tényleg csöpög belőled a rosszindulat).
2017. nov. 17. 13:31
 46/125 anonim válasza:
81%
Én egyetem alatt otthon laktam, kajára is alig futotta, úgyhogy havi 0 (nulla) forint támogatást kaptam a szülőktől. Még én segítettem a családomnak (dolgoztam egyetem mellett)
2017. nov. 17. 13:32
 47/125 anonim ***** válasza:
83%

"de azt megsúgom, hogy nem itthon dolgoztam, annál több eszem van"

Na ilyenkor gondolom azt, hogy az anyád p*csáját. Fennhéjazó, arrogáns kis ribi.

2017. nov. 17. 13:34
 48/125 anonim ***** válasza:
62%
Egyre viccesebb vagy, kérdező.:D
2017. nov. 17. 13:39
 49/125 anonim ***** válasza:
77%

Oké. Most nem csak a kérdező döbbenhetett le az átlagszínvonaltól, hanem én is. Jézusom, ti ennyit kaptatok/kaptok havonta?? Én bele sem kalkuláltam a dologba, hogy az egyetemi éveim alatt akár egy fillért is fogok kapni a szüleimtől. Mi annyiból élünk havonta, amennyit itt sok válaszoló zsebpénznek kapott/kap. Egyetem előtt azért halasztottam egy évet, hogy megszedjem magam annyira, hogy tudjam finanszírozni az egyetemi éveimet és abszolút természetesnek vettem eddig, hogy a legtöbb egyetemista dolgozik a tanulás mellett.

Nem mondom, a szolika meg a műköröm nagyon fontos dolgok, de azért vannak ennél fontosabbak is..

2017. nov. 17. 13:46
 50/125 anonim ***** válasza:
56%
Végigolvastam a kérdező hozzászólásait és most valami hihetetlen büszkeséget érzek a gyerekeim iránt, legfőképpen a legnagyobb felé. Jó látni,hogy mekkora kontraszt van köztük és ez az izé között, aki kérdezett.
2017. nov. 17. 13:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!