Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemisták, ti mennyi pénzt...

Egyetemisták, ti mennyi pénzt kaptok a szüleitektől?

Figyelt kérdés

Nekem tandíjra nem kell, mivel állami támogatotton vagyok, és egyelőre otthonról járok be egyetemre(Pestre), nem albérletben/koliban lakok, így azt sem kell fizetni.

Elég változó, hogy milyen összegeket kapok, a kaja, tisztálkodási szerek, telefonszámla természetesen nem számítanak ide, azt külön vesszük, tehát most csak zsebpénzről beszélek. Ami alap, hogy 7 ezer a bérletem, és havi kb 5-6 ezer a kontaktlencsém, vagy ha kell mondjuk könyvet venni a sulihoz, általában arra is adnak külön. Emellé kb 50 ezret kapok még, amiből azt veszek, amit akarok, de ha dokihoz kell menni, azt még ezen felül külön fizetik(pl ebben a hónapban az egy 20-as volt). Plusz idén fizettek még külőn egy görög nyaralást barátnőimmel, meg szoktunk együtt is járni síelni, nyaralni. Dolgozni most nem dolgozok, de januártól elkezdek, mert lesz időm rá suli mellett.

Nektek mennyit szoktak adni, mi számít átlagnak?

21L

2017. nov. 17. 10:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/125 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, végtelenül primitív vagy, és buta mint a tök!!!
2017. nov. 17. 12:01
 22/125 anonim ***** válasza:
80%
A 4-es hozzászólás egyértelművé teszi, hogy provokatív kamukérdés.
2017. nov. 17. 12:02
 23/125 anonim ***** válasza:
94%

Nem nekem szólt, de nem tudhatja egy szülő 20 évre előre, el tudja-e majd tartani a gyerekét. Amikor engem meg a tesómat vállalták, jól álltunk. Középosztály kb. saját ház, nyaralás, új ruhák...

Aztán amikor 11 lettem anyukám veszette el a munkáját egészségügyi okokból, 14 voltam, amikor meggyógyult annyira, hogy ismét elhelyezkedhessen. Egy évre rá apu munkahelye is megszűnt, ettől kezdve lett nagyon nehéz, hirtelen 4-en lettünk anyu 120 ezres fizetésére.

(Apu keresett jobban mindig)

Szóval, ha senki nem alapítana családot, mert mindent belekalkulálna, ami a jövőben érheti, akkor kb csak a felső középosztálybeliek vállalnának gyereket, de ők is szigorúan csak egyet.

19-es voltam

2017. nov. 17. 12:04
 24/125 A kérdező kommentje:
#22 nem provokatívnak szántam, én eddig azt hittem, hogy ez kb átlagos szint, talán kicsit afeletti. Mert magam körül, akiket látok, ennél magasabb színvonalon élnek. De hát a hozzászólások alapján messze nem átlag.
2017. nov. 17. 12:05
 25/125 A kérdező kommentje:
#23 sajnálom, nem láthatták előre, de én azokról beszélek, akik akkor vállalnak gyereket, mikor nem állnak jól és előreláthatóan nemis fognak. A te szüleid úgy vállaltak, hogy jól álltak anyagilag, és ez felelősségtudó dolog.
2017. nov. 17. 12:07
 26/125 anonim ***** válasza:
83%
Még én adtam haza
2017. nov. 17. 12:07
 27/125 anonim ***** válasza:
82%

Ez tuti kamu. :D

Vagy ha nem, akkor sürgősen keress barátokat, kedves kérdező, mert ez nem normális, hogy attól akarod magad jobban érezni, hogy vadidegen profiloknak büszkélkedsz azzal, hogy anyádék mindent kifizetnek neked és luxusban élsz, dolgoznod meg nem kell.

Ez nem érdem, sőt még csak nem is jó. Az pláne ijesztő, hogy te ettől vagy boldog. Ember, járj el a körmösön meg a fodrászon kívül normális helyekre is, ismerkedj, szerezz pasit, barátokat, haverokat... tudod, olyan embereket, akik akkor is kedvelnek, ha épp nem kaptál 50ezret zsebpénznek.

2017. nov. 17. 12:14
 28/125 A kérdező kommentje:
#27 vannak barátaim, de én most a kiadásaimra hoztam példákat, nem a szabadidős tevékenységeimre. Barátokhoz átmenni beszélgetni pedig tudtommal nem kerül pénzbe, de járok velük is jobbra-balra, ezt is írtam.
2017. nov. 17. 12:19
 29/125 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, állítsd le magad. Téged 21 évesen eltartanak, emellett kifizetteted a szórakozásodat mással, de egy fillért nem kerestél még se magadnak, se másnak, és láthatóan fogalmad sincs a valós életről, burokban vagy még, mint egy csecsemő. Arról alkoss véleményt, amiről van reális ismereted, a gyerekvállalásról, ÖNÁLLÓ felnőtt életről nincs. Lehet véleményezni a körmösödet, a szórakozóhelyeket, a pasikáidat, meg esetleg az egyetemedet, nagyjából ennyi, a többi nem releváns tőled.

Amúgy én ismerek olyan lányt, aki köztársasági ösztöndíjjal végezte el az egyetemet, egy fillért nem kért otthonról, mert az édesanyjuk egyedül nevelte őket a tesójával, saját bevallása szerint nem lett volna pofája pénzt kérni az egyetemre. 26 évesen egy, a területén piacvezető multicég regionális menedzser pozíciójába nevezték ki, azóta külföldön él. Igaz, ő okos.:-)

2017. nov. 17. 12:46
 30/125 A kérdező kommentje:
#29 ha édesanyám egyedül nevelne, nekem se lenne képem pénzt kérni. A gyerekVÁLLALÁSról pedig bármikor alkothatok véleményt, mert pár éven belül nekem is aktuális téma lesz, sőt egyeseknek már az én korosztályomban is az - a gyerekNEVELÉSről viszont tényleg nem alkotnék véleményt, de ez 2 külön téma, és az utóbbi szóba se került :)
2017. nov. 17. 12:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!