Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel győzhetném meg a szüleim...

Mivel győzhetném meg a szüleimet arról, hogy engedjék, hogy magántanuló lehessek?

Figyelt kérdés

Introvertált és kissé fura ember vagyok. Teljesen jól érzem magam akkor is, ha több napig csak pár emberrel találkozom, nem igénylek nagy társaságot. Persze, egy jó közösségben én is jól tudom érezni magam, csakhogy az osztályommal nem ez a helyzet. Van néhány barom, akik állandóan azzal foglalkoznak, hogy kibeszéljék és kiröhögjék a hozzám hasonló embereket, a többi osztálytársam pedig követi őket, mert hát "ők a menők!". Szenvedés számomra naponta iskolába járni, nagyon rosszul érzem magam ott, és nem a tanulás miatt. Úgy érzem, hogy ha magántanuló lennék, egyrészt akár hatékonyabban és többet is tudnék tanulni, másrészt nem szoronganék ennyit. Sajnos más értékelhető iskola nincs a közelben, ahova átmehetnék, és tanulmányi szempontból is megérni, meg a közösség is biztosan jobb lenne.

Hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy engedjék, hogy magántanuló legyek? Jól és könnyen tanulok, akár könyvből, tanárok nélkül is - amit lehet -, úgyhogy ezzel nem lenne gond. Arról még nem nagyon tudnak - lehet, hogy sejtik, de nem valószínű -, hogy mennyire utálok abba a közösségbe járni.

2016. szept. 21. 20:12
 71/91 anonim ***** válasza:
93%

Jaj anyám, mindent kimásolsz, és a szavakon lovagolsz?

Tessék akkor:

"Most viszont nem teszi. Viszont akkor mit tehet a kirekesztett diák?"

Meddig akarsz még mártírkodni?

Már nagyon unalmas. 7 oldalon keresztül mást sem teszel, csak siránkozol.

Tessék, megkaptad, válts iskolát.

Még ezt csodák csodájára el is fogadtad.

Akkor min rugózol még tovább?

Beszélsz hétvégén a szüleiddel, aztán eldől!

Jaj, van olyan osztály, ahol nincs egy bunkó sem, és akkor mi van? Akkor mindenhol így kell lennie? Vagy van rá bármiféle befolyásod? Van olyan munkahely is, ahol mindenki kedvel mindenkit. Attól még sosem tudhatod, hova sodor az élet. Vannak dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni. Lehet az új osztály maga lesz a tökéletesség. lehet még a mostaninál is rosszabb lesz.

Lépd meg, próbáld ki, máshogy nem fog kiderülni!

De mégis mit akarsz még hallani?

Tipikusan az az ember (gyerek) vagy, aki csak azt fogadja el helyesnek, amit ő gondol. Utálom az ilyen embereket. Akinek próbálnak magyarázni, de nem érti, nem hiszi, mert ő nem így látja. Jól van akkor, te érzed, amit érzel, akkor döntsél te, ha másokra úgysem hallgatsz!

Igaza van az előttem szólónak, ahhoz képest, hogy milyen introvertált vagy, itt nagyon aktív vagy, mindenkivel kommunikálsz, megvéded magad, akkor ugyanezt miért nem teszed meg a suliban?

Tudod, van egy olyan mondás, hogy aki nem akarja, azon nem lehet segíteni.

Ez nagyon illik rád.

Aki folyton csak a kifogásokat keresi mindenre, az nem is akarja a megoldást.

Én igazán, tényleg, komolyan akartam neked segíteni, de ez már gáz. Ennek egyszerűen nincs értelme.

Folytassátok, ha még bírjátok, ha 7 oldalon ugyanaz volt, akkor a 8. oldalon is ugyanez lesz...

2016. szept. 22. 20:16
 72/91 anonim ***** válasza:
85%
Ez már a negyedik kommnetem, de attól konkrétabban nem leget leírni egy fogalmat, mint a nevével. Alkalmazkodni azt jelenti talán, hogy megszokni és elférni abban a közegben amiben vagy.. Válts sulit, ott hátha lesznek jobb emberek és ott gyakorold ezt a beilleszkedős, alkalmazkodós dolgot. Mindig szükséged lesz erre a képességre.
2016. szept. 22. 20:18
 73/91 anonim ***** válasza:
92%

Na még egy utolsót, aztán ki is törlöm a kérdést a listámból: sokadjára írod, hogy senki nem írja le, hogyan kell alkalmazkodni.

Nagyon sokan leírták, csak te egyrészt nem akarod észrevenni, amit meg mégis észreveszel, arra gyártod a kifogásokat.

Nagyon sok tanácsot kaptál, azok mind-mind segítségek voltak, hogy hogyan alkalmazkodj egy kialakult helyzethez.

De te nem is akarsz alkalmazkodni.

Tessék, másolgathatod a szavaimat, ha szeretnéd.

2016. szept. 22. 20:19
 74/91 A kérdező kommentje:

71-es, az osztályváltást, mint tanácsot elfogadom, az zavar, hogy még mindig van, aki szerint én vagyok a lúzer, hogy nem tudok ebbe az osztályba beilleszkedni, és nem képesek elfogadni, hogy van olyan társaság, amihez csak úgy tudsz alkalmazkodni, ha feladod a személyiségedet.

Csak azt fogadom el helyesnek, amit én gondolok? Miért, te jobban elfogadod az én véleményemet, mint én a tiédet?

Miért védem magam itt meg, és a suliban nem? Mert ha a suliban visszaszólok, abból még több szívatás is lehet. Volt már aki visszaszólt az osztályból ezeknek a "menőknek", erre kiröhögték, és még jobban szívatták.

2016. szept. 22. 20:28
 75/91 A kérdező kommentje:
Igen, sok tanácsot kaptam, de ami közül nagyon sokban semmi konkrétum nem volt. Ráadásul sok ember úgy írt ide, hogy a kérdésre nem is válaszolt.
2016. szept. 22. 20:29
 76/91 anonim ***** válasza:
90%
Engem nem tudnának szivatni. Csak azt lehet aki hagyja.
2016. szept. 22. 20:56
 77/91 A kérdező kommentje:
# 76: Na, mondd meg, mégis mit teszel ellene, ha 6-an elkezdenek szívatni? Megvered egyedül mindet, vagy mi?
2016. szept. 22. 20:58
 78/91 anonim ***** válasza:
87%

"Mindenkinek joga van csendesnek, visszahúzódónak, félénknek lenni, de senkinek nincs joga ezért bántani őt. Szerintem ez a normális hozzáállás."

Teljesen igazad van. Te is tudod ezt, én is tudom ezt.

De a seeggfejek nem. Én is sokszor álmodoztam egy olyan világról, ahol mindenki olyan lelkületű, mint én, és mondjuk nem kellene az a sok detektor kapu a boltokban, mert normális emberben fel sem merül, hogy lop.

De vannak tolvajok, úgyhogy nem ez van. Egyszer egy férfival itt erről vitatkoztunk, hogy nekem nőként miért kell este félnem, miért nekem mondják, hogy ne menjek sétálni, miért nem az erőszaktevőnek mondják, hogy ne erőszakoljon. És itt is nekem adott igazat, de az erőszakolót nem fogja érdekelni, mi a norma, vagy kinek van igaza.

Úgyhogy ha megtanulod megvédeni magad, elmész segítséget kérni, csak nyerhetsz vele.

2016. szept. 22. 21:05
 79/91 picoka92 válasza:
91%
Hat igen... Csak tűrni kell. De amugy mint irtam korabban engem is szivattak. Egyszer elegem lett. Pl bent hagytam a telefonom es diktafonra allitottam. Volt h kameraztam eldugva a tesi oltozobe ezzel bizonyitva h csesztetik a cuccom. Sukin kivul hazafele korem alltak h ne tudjak tovabb menni en meg fogtam magam es ugy nekvagodtam az egyiknek h en voltam a hibas h ugyanmar miert megyek neki. Es kicsi voltam es vekony es lany. Tudod mi a vekony lanyok elonye? A csontos vallal nekimenni baromi fajdalmas a masiknak. Es hidd el nem fog az a 6 gyerek a tanar ele menni h a kis vekony csajszi fajdalmat okozott nekem. Hat ki id rohogne a tanar de a buszkesege is nagyobb annal minthogy egy kiscsajszi elbanik veluk... Na szoval kapd ossze magad. Lehet videozni teloval stb...
2016. szept. 22. 22:17
 80/91 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó, végre egy konkrét módszer! 22-es voltam, aki még mindig nem azonos a kérdezővel. (Lehet nyomkodni a piros kezet, nem zavar.)
2016. szept. 22. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!