Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel győzhetném meg a szüleim...

Mivel győzhetném meg a szüleimet arról, hogy engedjék, hogy magántanuló lehessek?

Figyelt kérdés

Introvertált és kissé fura ember vagyok. Teljesen jól érzem magam akkor is, ha több napig csak pár emberrel találkozom, nem igénylek nagy társaságot. Persze, egy jó közösségben én is jól tudom érezni magam, csakhogy az osztályommal nem ez a helyzet. Van néhány barom, akik állandóan azzal foglalkoznak, hogy kibeszéljék és kiröhögjék a hozzám hasonló embereket, a többi osztálytársam pedig követi őket, mert hát "ők a menők!". Szenvedés számomra naponta iskolába járni, nagyon rosszul érzem magam ott, és nem a tanulás miatt. Úgy érzem, hogy ha magántanuló lennék, egyrészt akár hatékonyabban és többet is tudnék tanulni, másrészt nem szoronganék ennyit. Sajnos más értékelhető iskola nincs a közelben, ahova átmehetnék, és tanulmányi szempontból is megérni, meg a közösség is biztosan jobb lenne.

Hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy engedjék, hogy magántanuló legyek? Jól és könnyen tanulok, akár könyvből, tanárok nélkül is - amit lehet -, úgyhogy ezzel nem lenne gond. Arról még nem nagyon tudnak - lehet, hogy sejtik, de nem valószínű -, hogy mennyire utálok abba a közösségbe járni.

2016. szept. 21. 20:12
 11/91 anonim ***** válasza:
56%
Megsúgok valamit: mindenhol vannak idióták akik abban találják meg a boldogságot, hogy másokat piszkálnak így vagy úgy. Ez elől nem lehet és nem is szabad elmenekülnöd. Nem kell szembe szállni, csak minimálisan megvédeni magad. A többit meg leszarni. Ha meg ennyire nem bírod változtass ezen a zárkózottságon. Lehet. Meg nyiss az osztályod felé, és akkor könnyebb lesz. Plusz azt szokták piszkálni, akit zavar, idegesít. Ha nem húzod fel magad akkor nem piszkálnak többet. Csak sétálj el, vagy menj arrébb. Esetleg ismerkedj más osztályokkal. Bírd ki. Mindenki kibírja :)
2016. szept. 21. 21:19
 12/91 A kérdező kommentje:
# 11: Ez nem teljesen igaz. Van egy barátom, akit piszkáltak, szívattak. Aztán átment egy másik osztályba, ahol teljesen jóban van a többiekkel.
2016. szept. 21. 21:24
 13/91 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező és esti gimi esetleg? Én élőben láttam már iylen eseteket mint a tiéd. És beszéltem rá szülőket, a suliotthagyásra, a diákokat meg az esti gimire. Ez egy köztes megoldás, nem kell vizsgázni, dogákkal megvan a jegy, az érettségi ugyanaz mint nappalin, több estiben lehet emeltezni is, van tanár, aki segít külön. szóval továbbtanuláshoz is jó, ha szeretnél. Szülők is megnyugszanak, hülye oszttársak is lecserélve.

hmm?

2016. szept. 21. 21:32
 14/91 A kérdező kommentje:
# 13: Arról se tudok, hogy lenne a közelben. Nekem egy normális gimi jó osztályközösséggel is teljesen megfelelne, de ki tudja garantálni, hogy ha X helyre megyek, ott jó lesz az osztály?
2016. szept. 21. 21:39
 15/91 anonim ***** válasza:
93%

Írta itt valaki, hogy hülyék mindenhol lesznek. Ez igaz. Melóhelyet nehezebb otthagyni, mint sulit. Amikor pedig a családodról lesz szó, nem engedheted meg magadnak sajnos a depizést.

Most kell megtanulnod a technikákat az ekviselésre. Az introvertáltság egy dolog, a magad megvédése meg egy másik. Meg kell tanulnod.

2016. szept. 21. 21:54
 16/91 anonim ***** válasza:
89%

kérdező, normál gimibe ha nem fér bele a hosszú út, akkor ok kihúzva. De estiben meg mivel nem mindennap mész, így belefér a hosszabb utazás.

Amúgy garancia semmire sincs. Ha tényleg annyira rossz, sulit kell váltani. rosszabb úgyse lesz.

Én a fiammal két év alatt két sulit váltottam, pedig csak alsós volt. Pontletojtam ki mit mond,addig mentünk, míg legalább túlélhető helyet talált magának. Szóval végül jobb lett. De ha az ember el se indul, tuti nem változik semmi.

2016. szept. 21. 21:57
 17/91 A kérdező kommentje:
# 15: Nem, nem mindenhol, és kérlek, kíméljetek az ilyen közhelyekkel! Pl. az eggyel alattunk levő osztály közössége sokkal jobb, onnan van is néhány barátom. De más közösséget is tudok (pl. akikkel versenyekre szoktam járni), amiben se hülyék, se kiközösítés nincs.
2016. szept. 21. 21:59
 18/91 A kérdező kommentje:

# 16: Oké, nem annyira ismerem, hogy működik az esti gimi. Milyen gyakran kell bejárni?

És jó, hogy vannak ilyen emberek is, mint te, akik nem úgy állnak hozzá, hogy "Ne legyél má' puhap*cs!!! Tegyél ellene, vagy ha nem, megérdemled!"

2016. szept. 21. 22:02
 19/91 anonim ***** válasza:
88%

11# "Mindenki kibírja :)"

ezt mond meg annak a sokszáz, vagy ezer gyereknek akik ilyen féreg osztálytársak miatt lettek öngyilkosok.

aki meg azt mondja hogy védd meg magad, meg ne hagyd magad azok egyrész nem tudják ezeket a dolgokat hogy az ilyen sokat b*sztatott gyerek mit él át, másrészt mégis mire gondolnak?

robbantsa rájuk az iskolát vagy kövessen el mészárlást (ami a legigazságosabb lenne) mint ahogy márt történtek ilyenek.

2016. szept. 21. 22:18
 20/91 anonim ***** válasza:
81%
Felnőttként sem lesz jobb, nehogy azt hidd! Jobb lenne megoldást keresni, egy szakemberrel beszélni!
2016. szept. 21. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!