Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy magántanuló szeretnék lenni?
Sziasztok! Már írtam ki egy kérdést, amiben (ugyanebben az ügyben) kicsit másra voltam kíváncsi. Itt a link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Most arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek hogy mondjam mindezt ez a szüleimnek? Apukám szerintem meg fogja érteni, de anyum midenáron azt akarja, hogy egyetemre menjek. Nem képes elfogadni, hogy az nem nekem való. És tényleg találtam egy kombinált(!) OKJ képzést, amit csinálnék utána, és két olyan szakmát ad, amit mindkettőt nagyon szívesen csinálnám. Szerintetek hogy győzzem meg anyumat? Gyűjtsek észérveket, hogy miért lenne jobb nekem magántanulóként? Eléggé tanácstalan vagyok :(
Elolvastam az előző kérdésed is.
1. Miért ne lenne érdemes iskolát váltanod 1 évre?
2. A magántanulói státuszt az intézményvezetőnek kell engedélyeznie. Ehhez pedig nyomos érvekre van szükség (pl. tartós betegség, külföldön tartózkodás), ugyanis az intézményvezető döntéseit is ellenőrzik. Arra biztos nem kapnád meg,h anyukád leírja,h a gyermeke nem szeret iskolába járni.
Hogy ne csak offoljak: semmi mást nem tudsz felhozni a szüleidnek, mint amiket leírtál az előző kérdésednél.
Ha pedig betöltöd a 18-at, akkor nem kell a szülők beleegyezése a továbbtanulásodhoz. Vsz csak utólag tudod anyukádnak bebizonyítani,h az OKJ-s képzéssel is legalább annyira jól jársz, mint egy egyetemmel.
Köszi a választ!
Azért nem lenne érdemes, mert nehéz lenne új tanárokat megszokni. A tanáraimat szeretem, csak a többiekkel van bajom :(
Egyébként én úgy tudom, hogy lehet valaki akkor is magántanuló, ha nem beteg, vagy ilyesmi. Legalábbis így hallottam.
Igen, lehet még úgy is kérvényezni, h súlyos családi gondokra hivatkoztok (pl. közeli rokon betegsége, ápolása). Ez kicsit megfoghatatlan, így ellenőrizni is nehezebb, de ezt sztem nem fogja anyukád bevállalni. Főleg,h amúgy sem nagyon tetszik neki az ötleted.
Párhuzamos osztályba nem tudnál átmenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!