Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel győzhetném meg a szüleim...

Mivel győzhetném meg a szüleimet arról, hogy engedjék, hogy magántanuló lehessek?

Figyelt kérdés

Introvertált és kissé fura ember vagyok. Teljesen jól érzem magam akkor is, ha több napig csak pár emberrel találkozom, nem igénylek nagy társaságot. Persze, egy jó közösségben én is jól tudom érezni magam, csakhogy az osztályommal nem ez a helyzet. Van néhány barom, akik állandóan azzal foglalkoznak, hogy kibeszéljék és kiröhögjék a hozzám hasonló embereket, a többi osztálytársam pedig követi őket, mert hát "ők a menők!". Szenvedés számomra naponta iskolába járni, nagyon rosszul érzem magam ott, és nem a tanulás miatt. Úgy érzem, hogy ha magántanuló lennék, egyrészt akár hatékonyabban és többet is tudnék tanulni, másrészt nem szoronganék ennyit. Sajnos más értékelhető iskola nincs a közelben, ahova átmehetnék, és tanulmányi szempontból is megérni, meg a közösség is biztosan jobb lenne.

Hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy engedjék, hogy magántanuló legyek? Jól és könnyen tanulok, akár könyvből, tanárok nélkül is - amit lehet -, úgyhogy ezzel nem lenne gond. Arról még nem nagyon tudnak - lehet, hogy sejtik, de nem valószínű -, hogy mennyire utálok abba a közösségbe járni.

2016. szept. 21. 20:12
 21/91 A kérdező kommentje:
# 20: Miféle szakemberrel? Semmi bajom nincs. Nem inkább annak van valami baja, aki abban leli örömét, hogy mással rosszat tesz?
2016. szept. 21. 22:48
 22/91 anonim ***** válasza:
84%

De mégis mit vártok tőle mit tegyen?! Magyarázzátok el pontról pontra akkor, hogyan kéne "heréket növeszteni" és kiállni magáért!

Ha csesztetik, akkor kezdje el okádni magából a káromkodást, hordja el mindennek őket meg az egész családjukat? Dehogy, a verbális párbajt sem nyerheti meg, hisz ellenfelei sokkal gyakorlottabbak ebben, másrészt csak feldühíti őket, és lehet meg is verik.

Netán gyúrja ki magát és verje meg őket ő? Vagy menjen végig az épületben egy gépkarabéllyal és loccsantsa ki az agyukat? Dehogy, akkor lecsukják!

Legyen olyan mint ők? Változtasson személyiséget és legyen ő is menő, mint a tinik többsége? Akkor majd befogadják? Dehogy, nem kell birkának lenni. Egyébként sincs rá semmi garancia, hogy így elfogadják, plusz nem olyan egyszerű ám megváltoztatni a személyiséget.

Akkor hát mi a megoldás? Nekem nem sikerült rájönni középiskolai éveim alatt, most egy idegi roncs vagyok szociális fóbiával meg hasonló nyalánkságokkal. De az évek során eszembe jutott egy dolog, ami beválhat... kombinálni kell az első és második variációt. Íme a terv...

Először is némi jártasságot kell szerezni az önvédelmi technikákban vagy kell beszerezni valami önvédelmi fegyvert(legálisat!), de a legjobb ha jártasság és fegyver is van. Persze verekedni megtanulni nem lehet pár hét alatt, de most ezt nézzük el... szóval ezután iskolán kívül kell találkozni a delikvensekkel, majd szidni kell őket, felcukkolni, hogy támadjanak. Meg kell próbálni elérni, hogy tettlegességhez folyamodjanak, és akkor el lehet intézni őket(ezalatt nem a gyilkosságot értem nyilván!), így jogos önvédelem lehet a dologból. Ez talán működhet, de olyan körülményes, hogy nagyon nehéz megvalósítani.

Utolsó bekezdést tekintsd inkább fantáziálásnak, valójában ebből nincs kiút... vagyis én még nem találtam.

2016. szept. 21. 23:00
 23/91 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudnak a problémádról akkor mi a kérdés? Először mondd el nekik hogy szarul érzed magad a sok gyökér közt, aztán lehet hogy ők fogják javasolni hogy legyél magántanuló.
2016. szept. 21. 23:29
 24/91 anonim ***** válasza:
88%
Azt próbáltad már, hogy ilyen őszintén elmondod nekik is a problémádat, mint nekünk? Nem mondom, hogy az lenne a megoldás, hogy magántanuló legyél, de egy iskolapszichológus is sokat segíthet. Az osztálytársaid valahogy viszonyulnak hozzád, amitől te szenvedsz. Erre nem az a megoldás, hogy nem találkozol velük. Olyan ez, mint amikor valaki beteg (fizikailag), nem oldja meg a problémáját, ha nem vesz róla tudomást.
2016. szept. 21. 23:31
 25/91 A kérdező kommentje:
# 24: Olvasd el a 22-es választ. Mi a megoldás? Iskolapszichológushoz ha járok, attól abbahagyják? Ők viselkednek undorítóan velem, és nem fordítva, ez ellen se én, se a pszichológus nem tehet semmit, csak ők tehetnének. Miért ne lenne az egy jó megoldás, hogy nem találkozom ilyen gusztustalan emberekkel?
2016. szept. 21. 23:54
 26/91 anonim ***** válasza:
90%
Azért nem, mert gusztustalan emberek mindig lesznek a világban. És ezek a gusztustalan emberek általában egy személyiségtípusra mennek, a tipikus áldozatokra, akik behúzzák a fülüket, farkukat, akik félnek, akik inkább szürkék, vagy láthatatlanok szeretnének lenni. És mindig oka van annak, ha valaki tipikus áldozat. Ennek az okát tárhatja fel egy pszichológus. Engem pl. ócsárolhat akárki, mert nem érdekel. Mondhatnád, hogy könnyű, mert én ilyen vagyok. Nem voltam mindig ilyen. 8. osztályos koromban felakasztottam magam, és csak a bénaságomon múlt, hogy túléltem. (Ruhaszárító kötelet használtam, és miután elájultam, elszakadt, így nem fulladtam meg.) És ebben hatalmas szerepe volt annak, hogy az osztály tahója engem nézett ki magának és éveken át szívatott.
2016. szept. 22. 00:06
 27/91 anonim ***** válasza:
56%

Csak simán életképtelen vagy

Más is kibírta te is ki fogod

2016. szept. 22. 00:11
 28/91 A kérdező kommentje:
# 26: Írd már le konkrétan, hogy mit kell tenni ilyen esetben! Pl. elveszi valaki a tolltartódat, míg nem figyelsz, mert ezt viccesnek találja, és nincs mivel írnod. Ha visszakéred, kiröhög 5 másik hülyével együtt. Ha megpróbálod elvenni, 6-an vannak ellened. Ha szólsz a tanárnak, még jobban szívatnak, mert árulkodtál, akár fizikailag is bántanak. Konkrétan írd le akkor, hogy például ilyen esetben mit lehet tenni! De írhatnék sok más példát is.
2016. szept. 22. 00:18
 29/91 A kérdező kommentje:
És jó lenne már felfogni, hogy nem lehet "tipikus áldozatozni". Nem, nem az áldozat a hibás. Mindenkinek joga van csendesnek, visszahúzódónak, félénknek lenni, de senkinek nincs joga ezért bántani őt. Szerintem ez a normális hozzáállás.
2016. szept. 22. 00:20
 30/91 A kérdező kommentje:
# 27: Talán te is egy ilyen másokat szívató ember vagy, vagy miért mondasz ilyet?
2016. szept. 22. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!