Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért ilyenek a szüleim? Mit...

Mért ilyenek a szüleim? Mit lehet tenni ilyenkor? 33l

Figyelt kérdés
Anyukám alkoholista sajnos,de mégis jobban kijövök vele mint apuval. Apuval folyamatosan veszekszünk,33 éves vagyok de még mindig "nevelni" akar... Mostanában rossz az anyagi helyzetem,nem jó munkahelyeket választottam,ezért pénzzel most rosszul állok,de ők sosem adnak pénzt csak max kölcsön nagy könyörgések árán.. Nemrég a saját kutyám is megtámadott,elajándékoztuk. 1 éve megharapta a postást is.A postás feljelentette aput. Pénzbírság van kilátásban,csak nem értem mért 1 év után..? Apu azt mondja átíratja a nevemre a pénzbírságot,vagy ha fizeti akkor a tartozásomhoz írja,mert az én kutyám volt. Mért ilyenek a szüleim?? Mások olyan szerencsések,pl az unokatesómat folyamatosan támogatja az anyja,pedig az unokatesóm többet keres mint az anyja.. Apunak 200 e felett van a nyugdíja mégis fogtechnikus.. Össze van omolva az életem és borzasztó hogy a saját szüleim sincsenek mellettem.. :( 33l
2016. máj. 12. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 A kérdező kommentje:
A korábbi hozzászólásod irónia volt. Ezt a vak is láthatja.
2016. máj. 15. 20:19
 82/86 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező. Nekem mesélhetsz. 31 éves vagyok, 15 éve vagyok együtt a férjemmel. 2 gyerkőc van, 6 éves és 9 hónapos. 8 éve költöztünk össze, külön mindkét szülőtől, mert IGÉNYÜNK volt az önálló életre. Én nem áltatlak magas fizukkal, nekem diplomám van, 150 a nettóm, a férjemnek szakmája, kb 170-180 nettója van. Saját házunk van azóta. Azt hiszem, veled valami hatalmas probléma van, ha eddig nem volt igényed a magánéletre, ne a szülőktől várd a segítséget, neked már nem ők kéne hogy legyenek az elsődleges támasz, hanem a párod, aki szintén nem lejet 100as, ha ennyi ideje tűri az alkoholista anyósjelöltet meg a tesze-tosza "mindenki más szemét" lányát. Szedd össze magad, keress szakembert, mert nem normális az életed. Nem más a hülye, ha ennyien mondják (nem a piszkálódó válaszokra gondolok). Azért jöttek normális válaszok is.

33 évesen már rég nem a szüleid hibásak a te elcseszett életedért, hanem csakis te. Ahogy változást is csak magadtól (és a párodtól) várhatsz.

Én mindig azt tartom szem előtt, hogy "mindenki a maga sorsa kovácsa".

Tanulj, akár munka mellett is (tudom, nem könnyű). Keress másik állást, ha ez nem fizet jól, és költőzzetek el.

Amúgy a rezsi felét, kaját fizetitek? Házimunka? Felújítás? Lehet ebbe mindbe adtok, nem tudom, csak kérdezem.

2016. máj. 15. 20:45
 83/86 A kérdező kommentje:
83/83 Időpont ma 20:45 Félig meddig igazad van,de ha nem születsz egészségesként mert anyád alkoholista az azért a szülő hibája is! Mint már mondtam mindenben külön vagyunk (a házon kívül),párommal kettőnknek vásárolunk,külön főzünk magunknak,külön mosunk,a házimunkába besegítek,a párom a felújításba szokott segíteni,-jó párszor kifestette a szobákat,bútorokat rakott össze,szigetelte a házat,többet csinált a házon mint apu valaha is. A rezsibe mi is anyu is bele adunk, egy ilyen Dagobert bácsi típusú apánál másképp nem is lehet!
2016. máj. 15. 21:40
 84/86 anonim ***** válasza:
61%
Nem hiszem, hogy engem lattal tegnap ota írogatni mikor tegnap érkeztünk, ma írtam ismet. Bocs de nem ertem az összefüggést, ti egyutt vagytok 13 eve es a szüleiddel éltek. Voltatok Horvátban, Görögben 2x, Tunéziában stb. En is szeretek utazgatni, de nalam van egy fontossági sorrend. En nem voltam ezeken a helyeken, viszont 26 evesen sajat lakasom van. Ergo törekedtem a jobb életre, az egzisztenciára, tettem erte. S nem azt vartam mikor halnak meg a szüleim, hogy pénzhez jussak ellenben veled. Lehet 26 eves vagyok de értelmesebb, céltudatosabb mint te, 33 evesen. En mar vittem valamire de te sosem fogod ilyen hozzaállással. Párod sem lehet kulonb, hasonló korú, nulla eletcellal. Egymáshoz valoak vagytok. A baratnodrol meg annyit, hogy nem mindegy konyvelo valaki vagy JO KONYVELO. Mert ha O az lenne, nem annyit keresne mint most. Nalunk a könyvelők 500-600 ezret keresnek lehet meg keveset is mondtam. Egy jo konyvelo megeri a pénzét.
2016. máj. 15. 21:49
 85/86 anonim ***** válasza:
100%

83as vagyok. Idézlek: " félig meddig igazad van, de... "

Erről beszéltem. 33 évesen nincs de. MINDIG a kifogásokkal jössz. Oké, nem volt szép dolog, hogy anyád 34 évvel ez előtt terhesen ivott, de pont ezért kéne leszakadnod. Azóta már tehettél volna az egészségedért ( persze nem ugyan az, mint egészségesen születni, de már rég magad ès párod miatt kell egészségesnek lenned, ezen meg túllendülnöd). Nekem apám volt alkesz, 16 éves koromig volt a család tagja. Nekem is van defektem ebből kifolyólag, nem szeretem, ha a férjem berúg, vagy ha sűrűbben iszik 1-1 sört. Szegèny majdnem antialkoholista sorsa "van ítélve", fe elfogadta, azt a néhány kerti partyt/szilvesztert / egyéb alkalmat meg kibírom (de akkor se legyen full részeg, finoman jelzem, hogy lassan elég lesz).

Elfogadta, hogy így éljen. Innen már kompromisszum.

Szerintem fogadd el a párod ajánlatát, költözzetek el, ő csak jót akar nektek. Lassan ideje felnőnöd, a saját életedet élni, aminek nem abból kellene állnia, hogy másokat hibáztatsz. Máté Péter: Most élsz. Nekem ez sokat segített. A mai napig el tudnám sírni magam rajta. Hallgasd meg párszor, lépj túl a sérelmeken, a te szüleid/rokonaid ilyenek, ezt dobta a gép, neked ezt a puttonyt kell cipelned, ebből hozd ki a legjobbat (és ideje elkezdened). Te is csak egyszer élsz, és a párod is (és előbb-utóbb ő is rájön).

Komolyan ülj neki, hallgasd meg párszor, és figyeld a szöveget. Éldd át. Sok sikert :)

2016. máj. 15. 22:06
 86/86 anonim ***** válasza:
56%

Nos mi a helyzet kérdező? Apropó, úgy látom az egyik legfőbb kérdésedre elfelejtettem válaszolni, mivel is keresek én ennyit. Gazdasági vezető helyettes vagyok. Ezzel. Remélem kimerítettem minden kérdésed. Lehet pontozni továbbra is. Irigykedjetek csak :))

26N

2016. máj. 20. 17:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!