Nevet szeretnék változtatni, de tudom, hogy ezzel megbántanám a szüleim. Hogyan beszélhetném meg velük, vagy mit tehetnék ilyenkor? (20/F)
Igen, így nincs értelme pluszba felvenni, olyan lennél mint az angol királyi család férfitagjai.
Amúgy nekem van olyan ismerősöm, akinek két keresztneve van, és bemutatkozásnál kéri hogy a harmadik nevén szólítsák, nincs ezzel probléma..
Magyarországon nem is engednek felvenni 3. keresztnevet.
viszont a másikkal sem vagy kibékülve?, én azt, ami az édesanyámnak tetszik megtartanám, a másikat akkor lecserélném..
nekem van olyan ismerősöm, akit a család az egyik néven, de minden haver, barát a másik neki tetsző néven hív (mindkettőt eredetileg viselte)
és én is ismerek Piroskát, akit mindenki Katinak hív..
sőt a mamámat a legtöbben nem tudják, hogy Máriának hívják, mert mindenki Gizi-nek szólítja (a babaként elhunyt nővére miatt)
tehát van néhány ilyen, hogy hivatalosan nem az a neve, de úgy szólítják
Nekem is van Zsuzsi ismerősöm, őt meg mindenki Marinak hívja. Az egyetemi tanárok is. Pedig papíron Zsuzsanna. :)
Ha bemutatkozol ne mond az első keresztnevedet és kész. Akik meg látják, munkáltató vagy ilyesmi, azokkal amúgy is több kapcsolatod lesz, nekik meg szólsz.
Anyumat nem bántanám meg ezzel, csak ha gáz nevet hordanék. De ha átlagos, nem kirívó, akkor csak nem használnám.
Van egy barátnőm. Barbara Anna. Utálja a barbarát, mert mindenki barbizta. Úgy oldotta meg, hogy mikor bemutatkozott, xy Annát mondott. Én sem tudtam jó sokáig, hogy van másik neve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!