Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért ilyenek a szüleim? Mit...

Mért ilyenek a szüleim? Mit lehet tenni ilyenkor? 33l

Figyelt kérdés
Anyukám alkoholista sajnos,de mégis jobban kijövök vele mint apuval. Apuval folyamatosan veszekszünk,33 éves vagyok de még mindig "nevelni" akar... Mostanában rossz az anyagi helyzetem,nem jó munkahelyeket választottam,ezért pénzzel most rosszul állok,de ők sosem adnak pénzt csak max kölcsön nagy könyörgések árán.. Nemrég a saját kutyám is megtámadott,elajándékoztuk. 1 éve megharapta a postást is.A postás feljelentette aput. Pénzbírság van kilátásban,csak nem értem mért 1 év után..? Apu azt mondja átíratja a nevemre a pénzbírságot,vagy ha fizeti akkor a tartozásomhoz írja,mert az én kutyám volt. Mért ilyenek a szüleim?? Mások olyan szerencsések,pl az unokatesómat folyamatosan támogatja az anyja,pedig az unokatesóm többet keres mint az anyja.. Apunak 200 e felett van a nyugdíja mégis fogtechnikus.. Össze van omolva az életem és borzasztó hogy a saját szüleim sincsenek mellettem.. :( 33l
2016. máj. 12. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
54%

azért sírok a hozzászólókon is :D az egyik arra büszke, hogy 17 évesen felcsinálták, a másik meg középkorúnak tart egy 33 évest :D (ti nem ugyanazok vagytok véletlenül más nickről?)

kérdező, te meg kapd össze magad, előtted az élet, de le kell válni a szülőkről előbb-utóbb. a németjuhász kutyát nem pátyolgatni kell, hanem erős kézzel fogni, hogy tudja, ki a főnök, de mindegy. ha találsz melót, igyekezz saját lábra állni (pároddal nem akarsz összeköltözni már?), ha meg nem megy, akkor menj továbbtanulni, mellette diákmelót mindig találsz a nagyobb városokban, tanulni meg soha nem késő, én most tervezem 38 évesen. hajrá!

2016. máj. 13. 08:36
 32/86 Orfeus ***** válasza:
85%

23 éves vagyok. 18 évesen az érettségi után kitettek otthonról, és egy ismerősömhöz cuccoltam. Operátorként dolgoztam bruttó 114-es kezdővel, ami potlékokkal 3 szakban mindennel együtt 75-80.000 Ft volt.

Versenyszerűen sportoltam, 14-15 éves koromtól minden féle hülye diákmunkákat vállaltam, így fizettem MAGAMNAK. Faterom alkoholista a mai napig, volt h 2 évet otthon verte. Muterom operátor ugyan ott ahol én voltam, már lassan 15 éve, és egy albérletben laktunk, 2 szobás, a hugommal és az öcsémmmel.

Miután elköltöztem addig sajnáltatta magát anyum amíg adtam oda is egy keveset hogy segítsem őket, magamra annyi maradt hogy néha a kínaiba vegyek farmert, se számítógép, se telefon, se ágy, csak egy matrac 2 évig.

Aztán csoportvezető lettem egy másik munkahelyen 19 évesen. Aztán 2 év múlva műszakvezető szintén másik helyen 21 évesen, most pedig folyamatfejlesztő vagyok, és fizetik a főiskolát. Azt mondják egy kezdő mérnök 150-160 körül keres, én a dupláját.

Szeptember végén lesz 1 éves a kisfiam, a barátnőm operátor, de már suliban csinálja a második technikumját, 22 éves, és albérletben élünk egyenlőre.

Egy forintot nem kaptam otthonról, és 18 éves koromig neveltek, azóta én segítem őket annak ellenére, amit velem csináltak éveken keresztül.

Kérdem én, neked rossz sorod van? Eljárt feletted az idő, és lassan 40 éves vagy, ahonnan nincs vissza út. Ez a legnagyobb bajod, hogy kikell fizetni egy bírságot? Könnyeb beszélek mert sokat kerese? Igen, de tettem érte, tanultam, figyeltem és alázatos voltam, és legkevésbé sem panaszkodtam hogy elbánt velem a sors vagy sem. Senkit nem érdekel, csak az hogy belőled mi lesz.

Mi közöd van hozzá hogy faterod mennyit keres, mennyi a nyugdíja? Azért mert egy unokatesódnak jól megy? Jó lesz majd ha egyszer lesz gyereked megkérdezi, anya miért vagyunk szegények? Mit mondasz? Hát tanulni lusta voltam, munkát keresni lusta voltam, mert lefoglalt hogy másnak milyen jó sora van.

Van sok jó barátom. Engem akik körülvesznek 25-26 évesek. Otthon laknak. Az egyik otthagyta a BME-VIK-et, 4.2-es igen, 4,2-es átlaggal, és most 140-et keres kafetériával irodában, otthon lakik, gyűjtöget, és a karmára fogja. Anyuka fizetett mindent ami a sulihoz kellett.

A második jóval tehetségtelenebb bunyós mint amilyen én voltam anno, mégis eljárkál edzésre, egy 80 nm-es tetőtér az övé, nem dolgozik, és hordják edzésre autóval, 26 éves.

A harmadik szintén 26 éves, otthon lakik, gyűjtöget, de tanul mellette, ennek ellenére adódott volna lehetőség hogy hozzánk jöjjön dolgozni technikusi beosztásba, fizetés másfélszerese amit most keres, kényelmes, mégsem élt vele, inkább operátor mert jó a társaság.

Mi a tanulság? Én soha nem foglalkoztam senki véleményével és nem vertem, soha nem nyaltam és egy helyre sem kerültem be ismerős miatt. Szerencsém volt az életben? Persze, hozzám képest arany életed lehetett. Mire én leszek annyi mint te, eltartom magam 15 éve, és lesz egy 10 éves fiam.

Biztos jó helyen jársz ezzel a mentalitással? Mit fogsz tudni kihozni az életből ennyi idősen? Ez volt az álmod hogy 33 évesen apa fizesse ki a birságot, otthon lakj, ne legyen életed?

Nézz vissza, büszke lenne e az a kislány arra a "nőre" aki most vagy. Szerinted?

2016. máj. 13. 08:36
 33/86 anonim ***** válasza:
93%

Ilyenkor tedd azt, hogy adj hálát a sorsnak, hogy ilyen bőkezű veled, és ilyen jó életed van.

Az én apukán nem élte meg a nyugdíjat, 17 voltam, mikor meghalt, és anyukám nemrég kapott egy agyvérzést. A sok fekvés miatt tüdőgyulladást kapott, kórházban kezelik, és ma hívott az orvos, hogy lelkiekben készüljek fel arra, hogy nem sok van neki hátra.

TE meg sírsz, hogy a szüleid nem tartanak el, és fizetni kell a saját költségeid.

Szégyelld magad!

30/N

2016. máj. 13. 08:37
 34/86 ittittitt válasza:
91%
miért nem a barátoddal élsz ? kezd el a saját életedet élni.
2016. máj. 13. 08:54
 35/86 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk azt csak most látom, hogy egy igazi önsajnáló, mindenki mást hibáztató tipikus vesztes vagy.

33 évesen ezen már nem is fog semmi változtatni, mert a fejedben van elképesztően nagy baj.

2016. máj. 13. 08:59
 36/86 anonim ***** válasza:
87%

Remelem ez kamu, nekunk sose tudtak segiteni a szüleink anyagilag. A fosulit diákhitel ösztöndíj majd gyakornoki munka mellett végeztük, ferjem villamosmérnök en logisztikai mérnök lettem, hazat kocsit vettunk egyutt.

Ket gyerekünk van, a kicsi 1 honapos es most a megtakarításaikat éljük a csed mellett, nem a szüleimhez rohangalok...

Szedd ossze magad es légy vegre nő

30/Nő

2016. máj. 13. 09:25
 37/86 anonim ***** válasza:
79%

Veled bánt el a sors? Veled? Ember nézz már magadba! Adj hálát annak,hogy vannak szüleid és szerintem az is elég nagy segítség,hogy ott lakhatst! Tudod mennyibe kerül egy kis lyuknak is a fenttartása????

Neked nincs támogatásod?! Nekem nem volt képzeld el! 18 évesen mehettem amerre láttam. 3 hónap hajléktalanszálló,majd fogtam magam és elmentem szállós munkára dolgozni gyárba. És képzeld 12 óráztam,és nem haltam bele! De a havi 130 ezremet megkaptam érte! Igaz,hogy utáltam a helyet,de muszáj volt,mert különben alhattam volna az utcán! 18 évesen!!!!! Azóta én is elmentem tanulni, letettem egy szakmát, és kijöttem dolgozni. Erre miért képtelenek az emberek? 25 éves vagyok. Van saját autóm,van egy lakásom,és egy k"""va jó munkahelyem. Tudod honnan indultam? A semmiből,8 általánossal!!! 4 testvérem van,a szüleim őket támogatták,engem nem. De egyszer nem hallottak engem panaszkodni a barátaim,hogy ők miért kapnak meg mindent,én meg miért nem. Adjál hálát azért amid van,mert másnak még ennyi sincsen! Ha annyira rossz munkahelyet választottál menj el máshova dolgozni,és szedd rendbe az életedet. Ne haragudj,de 33 éves nő létedre nem tudlak sajnálni.

Üdv egy 25 éves nő!

2016. máj. 13. 09:30
 38/86 anonim ***** válasza:
89%
Biztos sok előzménye van ezeknek a dolgoknak. De azért mert a te kutyád megharapja a postást , hát az legyen a tied. Látják rajtad hogy nem is nagyon akarsz igyekezni , csak arra vársz hogy segítsenek. Nyílván a faterod azt látja amit anyádnál , hogy ő is megkapta pénzt és alkoholista lett. Minek adjon pénzt ha valaki nem osztja be nem igyekszik. Persze jól esik vagy jól esne az embernek ha csak úgy jönne a pénz.
2016. máj. 13. 10:25
 39/86 anonim ***** válasza:
83%

Én még sose láttam 33 évest aki "lányként" hivatkozott magára nem "nő"-ként...

Tuti valami unatkozó troll vagy :D Légyszi mondd, hogy igen!

Ettől függetlenül arra reagálnék azért, hogy folyton visszakanyarodsz oda, hogy de bezzeg az unokatesód.

Ettől könnyebb? Ez előre visz téged? Változtat a helyzeteden, ha bezzegelsz, és másokkal foglalkozol?

Ugye nem!?!

Nekem is csak érettségim van, nem volt lehetőségem tovább tanulni, mégis 200 felett keresek, szóval az is csak kifogás.

Tanulj nyelvet, keress munkát, találd ki miben vagy jó, és építsd fel a saját életed végre! Már 10 éve aktuális lenne!

Ezt teheted.

Sok sikert!

2016. máj. 13. 10:35
 40/86 anonim ***** válasza:
79%

42-nek igaza van.

Bezzeg más meg budai lakást kap, új nyugati autót, eltartják élete végéig, fizetik a plasztikáit, mégsem jut eszembe hogy erre hivatkozva élősködjek a szüleim nyakán, horribe dictu el is várjam hogy ugyanezt megadják nekem.

Mivel józan paraszti ésszel belátom azt is, hogy ezt akkor se tudnák megtenni, ha nagyon akarnák, és belátom azt is, hogy miért nem akarják. Főleg úgy, hogy nekem is van már gyerekem, nem kötelező mindent megvenni neki, csak mert telik rá.

Apádat nagyon sajnálom, van egy semmire kellő, alkoholista felesége, aki gondolom semmit se dolgozik, meg egy semmire kellő lusta lánya, aki pumpolja, és nyugdíjasan is megszakadhat, hogy eltartson két ilyen repedtsarkút.

Lehet lepontozni! :P

Ha a kérdező egy percet is dolgozott volna, akkor tudná, hogy a 200 ezer három emberre lófa.sz.

2016. máj. 13. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!