Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság három kicsi...

Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?

Figyelt kérdés

Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.

Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.

Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.

Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.

De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.

2016. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
51%
Természetesen, a család arról szól, hogy legyen annyi gyerek, aminek a kihordásába éppen hogy még nem rokkan bele az asszony, aztán majd valahogy egymást felnevelik, ugyanis fizikai képtelenség minőségi időt ennyi gyerekkel tölteni, az intimitás haláláról nem is beszélve. De biztosan boldogok lesznek, hogy is merülhet fel az ellenkezője.
2016. febr. 3. 00:23
 72/83 anonim ***** válasza:
40%

"Nem hiszem, hogy lehet és szabad ilyen előítéletesen általánosítani, hogy milyenek a többgyerekes vállalkozók, ellentétben egy gyerekesekkel szemben, akik nem az egy gyerekükre költik, hanem a tizedik világkörüli útjukra az alkalmazottaikon összeharácsolt pénzt.

"

Jaj,nehogy azt hidd már,hogy akik gazdagok majd a gyerek miatt fognak lemondani a világkörüli utazásról.

És itt mindegy hány gyerek van.1 gyerek mellett is fognak nyaralgatni meg 5 mellett is.

Alapból azt nem érted,hogy ennyi gyerek nagyon sok pénzbe kerül!

És,akinek lehetősége van rá,igenis összefogja harácsolni,minél többet,mivel mindent megakar adni a gyerekeinek.

Elég naiv vagy,ha azt hiszed,hogy ezek az emberek a sok gyerek miatt mondanak le a luxusról.

Eleve,aki dadát akar felvenni,már az is luxus.

Szerinted majd pont az olyanok nem költenek másra,magukra?

És, mi van ha valamelyik nem lesz egészséges?

Nem csak fizikai értelmeben lehet valaki beteg.

Vannak betegségek,amik később derülnek ki,vagy pl egy ultrahangos vizsgálaton nem látszik.

Arról pedig nem is beszéljünk,hogy milyen lesz a szülők viszonya ennyi gyerek mellett.

Az apa majd folyton dolgozik,a nő elhanyagolva érzi majd magát,és kimerült lesz a gyerekek miatt.

Aztán ha megromlik a szülők között a kapcsolat,azt a gyerekek is megérzik.

Én csak abban bízom,hogy a nagyik segíteni fognak,mert bizony szükség lesz rájuk!

2016. febr. 3. 00:47
 73/83 anonim ***** válasza:
75%

Definiáljuk a minőségi időt. Kinek minőségi, és ki dönti el, hogy az-e?

Min múlik a minőség? Akár hasonlíthatjuk a minőségi élelmek meghatározásához is.

Nekem inkább a nagycsalád meg nem vásárolható minősége kéne, ha válaszhatnék, de nem választhattam. A szüleim eldöntötték helyettem, sajnos. Az örökséget is beváltanám testvérekre, és abból majd unokatestvérekre a gyerekeimnek. Szart se ér a tárgyi örökség, nekem a testvérek többet érnének, akikkel lehetne a család közös dolgairól dumálni, hogy ki kivel mit csinált.

2016. febr. 3. 00:55
 74/83 anonim ***** válasza:
0%

Én 3 gyerekes családból származok!

Ezért sem szimpatikus nekem a "nagycsaládos életforma".

Az unokatestvérem 25 éves,egyke.Mindent alátoltak.

Saját lakás,autó,stb.

Neki már csak azért kell dolgoznia,hogy fenntartsa magát.

Még én semmiféle támogatást nem kapok és mindent magamnak kell a 0-ról megteremteni.

Ha valaha öröklök,annak is csak az 1/3 részét.

Ez csak az anyagi oldala.

Mivel én voltam a legnagyobb testvér,így folyton nekem kellett vigyázni a kicsikre,és nekem kellett tanulni is velük.

A szüleimnek pedig egyesével nem volt idejük egyik gyerekre sem.

És mi még csak egy átlagos,nem kifejezetten szegény család voltunk.

Apám meg sosem volt itthon,mert mindig dolgozott.Mindig kellett a több pénz a megélhetésre.

Szerintem a mai világban sem anyagilag,sem mentálisan nem éri meg 1nél több gyereket vállalni.

2016. febr. 3. 01:10
 75/83 anonim ***** válasza:
0%

"Szart se ér a tárgyi örökség, nekem a testvérek többet érnének, akikkel lehetne a család közös dolgairól dumálni, hogy ki kivel mit csinált."

Hidd el nem maradtál le sokról.

Ezek a "családi" beszélgetések nagyon felszínesek,és mindenki csak arra megy,hogy megmutassa,hogy ő milyen tökéletes,stb.

Versengés a másikkal,pletykálás a hátuk mögött,stb.

Ahhoz,hogy ilyen kapcsolataid legyenek nem kellenek testvérek,lehetnek barátaid is,akiket TE VÁLASZTASZ meg.

Tudod,a rokonait nem válogatja az ember...

2016. febr. 3. 01:13
 76/83 anonim ***** válasza:
58%

De hát a rokonok tetszik nem tetszik, bennünk vannak.

A barátok megválogatása is csak szólam. Olyan ismerősöktől hallottam eddig, akik a családjukból kikoptak, mert mindenkitől csak kapni akartak. De a barátjaiknak is gondosan porciózták az adok-veszeket. Xsak ahhoz elég sokat kell beszélgetni emberekkel, hogy kibukjon az őszinteség belőlük.

A barát az csak barát, nagyon szerencsés, akinek sikerül egy életen át tartó barátot találnia.

Különbözőek a családok is, sőt, a "pletyka" sem rosszabb, mint a cukros mintacsaládok.

2016. febr. 3. 01:46
 77/83 anonim ***** válasza:
58%

1.10.

Kinek nem éri meg egynél többet vállalni? Az önző, másra irigy, anyagias gyereknek, vagy a szülőnek, aki azért biztos remélte, hogy jobb ember lesz a gyereke.?

Persze, a gyerek sem tehet a genetikumáról, lehet, hogy a nagynénire -az egygyerekesre- ütött. Sokszor még a külső hasonlóság is látszik.

2016. febr. 3. 01:55
 78/83 anonim ***** válasza:
54%
Attól minőségi, hogy érdemben hozzájárul a gyerek szociális vagy érzelmi fejlődéséhez, gyarapítja a tudását, és esetleg még a szülő is élvezi. Egy gyerekkel leülni társasozni minőségi idő, hárommal leülni társasozni úgy, hogy az anyjuk percenként elrohangál a másik kettőhöz, az egyik meg ordít mint a sakál, nem az.
2016. febr. 3. 08:10
 79/83 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó megjegyzés, mert elég reménytelennek tűnik a két elszánt hozzászóló: én 6 gyerekes családban nőttem fel, boldogan, de tudok annyira árnyalt an gondolkodni, hogy ugy véljem, nem minden nagycsalád boldog és egyke boldogtalan vagy fordítva.

Biztos reprezentatív felmérés mutatta ki, mennyivel kegyetlenebbek a nagycsaládos vállalkozók (igen sok lehet belőlük...), mint az egy gyerekesek.

Kissé korlátolt a világról alkotott véleményetek, de további jó hadakozást a sok gyerekes, szúnyogirtó, harácsoló vállalkozók ellen!

Nem mellékesen érdekelne, mi van a kérdezővel...

2016. febr. 3. 10:27
 80/83 anonim ***** válasza:
19%

Ehhez nem kell semmiféle felmérés.

Miért van korrupció?Miért ilyen nagy a korrupció a világban!

Azért,mert a CSALÁD nagy.

Ha az emberek csak magukra gondolnának,akkor fele ennyi gonoszság nem lenne a világban.

Minél több gyereke van valakinek,annál nagyobb szüksége van a pénze.Minél több rokona van,annál többnek akar segíteni,jó pozícióba helyezni,stb.

Ezért rúgnak ki rengeteg embert a melóhelyről,mert valakinek a rokonát ültetik a helyére,stb.

Szóval,nekem ne mondd,hogy nincs összefüggés ezek között.

Ha egy gyereked van,akkor neki akarsz megadni mindent,ha 5,akkor meg 5-nek.És ha meg is vannak az eszközök,akkor meg is teszed,ha kell mások kárára.

2016. febr. 3. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!