Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság három kicsi...

Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?

Figyelt kérdés

Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.

Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.

Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.

Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.

De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.

2016. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
33%
Ez nem abortuszpártiság kérdése. Mivel van több joga létezni a te gyerekednek, mint bármely más élőlény gyerekének, amiket gondolkodás nélkül legyilkolsz, aztán valami maszlaggal legitimálod? Megsúgom, semmivel. Ha tényleg az élet védelme lenne a célod, ugyanúgy elítélnéd bármelyik élőlény elpusztítását. Így viszont csak irracionális vagdalkozás amit csinálsz.
2016. jan. 31. 22:52
 52/83 anonim ***** válasza:
11%

Egy egykének sokkal nagyobb esélyei vannak az életben.

A szülei nagyobb eséllyel tudják segíteni.

Még ha nagyon gazdagok vagytok,akkor is nagy teher ennyi gyerek.

"Van sok lakásunk"-Hát igen.Gondolom örököltétek.

Ha viszont neked vagy a párodnak is ennyi testvére lenne,mint ahány gyereketek van,akkor az örökség is sokfelé oszlik.

Nem akarok személyeskedni,de nagyon önző dolognak tartom,hogy "mi gazdagok vagyunk,bármit megtehetünk"gondolkodást.

Azért a javakért,amit megörököltök rengeteg embernek kellett megdolgoznia.

Minél több ilyen "gazdag csemete" lesz,annál több szegény embert fognak elnyomni.

Ez az igazság.

Ha egy vállalkozónak 1 gyereke van,akkor nem akar annyit összeharácsolni,mint akinek 5 gyereke van....

2016. febr. 1. 03:19
 53/83 anonim ***** válasza:
64%

Hú, de érdekes a hozzászólásokat olvasgatni!

Kiderül, hogy aki egy szúnyogot agyoncsap, ugyanolyan gyilkos, mint aki abortuszra megy. Az a vicces, hogy mi mind "sejtcsomóból" lettünk, ezért számomra (nem vagyok elvakultan abortuszellenes) az a képmutatás, hogy nem vesszük komolyan a "sejtcsomót".

A másik, hogy a legjobb az egykeség, mert annak a szülei nem harácsolnak annyit, mint 5 gyerek szülei - elég meglepő, forradalmi megközelítés, megvallom. Érdekelne is, hogy a leggazdagabbak között kinek hány gyereke van, és mekkora a nagycsaládosok aránya.

Zárójelben: aki szegény és több gyereket vállal, az azért felelőtlen, aki meg gazdag és azért, az "mindent megengedhet magának"?

Izé.

2016. febr. 2. 14:04
 54/83 anonim ***** válasza:
15%

Miért szerinted,az a vállalkozó,üzletember fog több vagyon összerharácsolni,akinek 1 gyereke van,vagy akinek 6?

Ahol megvan a befolyás,hatalom,ott ahány ember,annyinek kell biztosítani a jólétet.

Mellesleg attól,mert ma gazdag valaki,még lehet a ló másik oldalán is kikötni.

Mindenki tudja,hogy mind egy sejtcsomóból lettünk,viszont a 21.században élünk,ahol ha valakinek már van 3 gyereke,akkor gondoskodhat arról,hogy több ne legyen.

Szerintem baromi felelőtlen,akinek 3 gyereke van,és simán megkockáztatja,hogy megint teherbe esik.

Ha ennyire jól megy nekik,akkor gondolom a védekezés sem okozott volna gondot,vagy a művi meddővé tétel egy normális kórházban.

Igen az a "sejtcsomó",ahogy te fogalmaztál egy élet.

Viszont azt is mérlegelni kell,hogy nem e veszélyezteti a már meglévő gyerekek életét!

És ha választanom kellene,akkor inkább a sejtcsomó vesszen oda,minthogy a kifejlett,élő gyerekeim szenvedjék meg a kárát..

De ez nem csak anyagi kérdés.Ráadásul minden terhességgel nő a kockázat,hogy a gyereknek valami betegsége lesz.

És akkor még lehettek volna 3-as ikrek is akár.

Akkor mihez kezdett volna a már meglévő 3 gyerek mellett?

2016. febr. 2. 14:36
 55/83 anonim ***** válasza:
23%

"Zárójelben: aki szegény és több gyereket vállal, az azért felelőtlen, aki meg gazdag és azért, az "mindent megengedhet magának"? "

Tömören,igen.

Az embernek van egy tűrőképessége,amit képes elviselni.

A legidősebb gyerek is még csak 7 éves.Gondolj bele,10 év múlva is még fiatalkorú lesz a legnagyobb is.

És ma már amúgy sem, 18 évesen repülnek ki a gyerekek.

Persze lehet most gazdagok,de 10-15 év múlva is azok lesznek?Mi a garancia rá?Semmi.

Aztán majd szépen sorban megszívják a gyerekek.

Egy egyke legalább megtudja húzni magát a szülőknél,ha gond van.

Az 5 gyerekes családban viszont ez nem lesz meg.Sokkal nagyobb hátrány,még akkor is ha jómódúak.

És hát ugye 5 gyereket kiiskolázni nem kevés pénz.

2016. febr. 2. 14:42
 56/83 anonim ***** válasza:
62%
Pontosan, erkölcsileg ugyanolyan gyilkos. Minden más csak önlegitimáló, racionalizáló szájtépés, azzal meg tele a padlás.
2016. febr. 2. 15:21
 57/83 anonim ***** válasza:
71%

Emberek, olyan hülyék vagytok!

Egészséges, értelmes gyerekből soha nincs túl sok. Akkor mit mondotok a rengeteg sérült, soha nem változó, örök csecsikorban ragadt gyerekeket szülőkre?

Az egykék lehet, hogy több személyes törődést, figyelmet kapnak, de csak a szülőktől, semmit a testvérektől. Érzelmileg sivárabb, szárazabb emberekké válnak.

Garanciáról beszél valaki. Röhej. Mindenki más csak " garanciára" tervez gyereket? Miféle garancia van akármire is az életben? Bárki-bármikor egy pillanat alatt előre láthatatlanul meghalhat, vagy egy életre súlyos beteg lehet, ha "sikerül" megmenteni az életét.

Kérdező, te csak ne hallgass senkire, örülj a szerencsédnek, és a jövendő ikreidre. Csak irigykedik mindenki.

Láttátok a pávában a ikreket, akik énekeltek? Úgy néztek ki, mintha bármiben hiányuk lett volna?

2016. febr. 2. 16:07
 58/83 anonim ***** válasza:
75%

51%-os, mit fáj neked mások nagycsaládja, és azok boldogsága? Neked miért "harácsolás", ha valaki vállalkozó, netán sok pénzt akar keresni? Valami elallitodott nalad.

A szúnyog = embriót meg hagyjuk is...

2016. febr. 2. 17:11
 59/83 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem meg ne hagyjuk, ugyanis ha valaki az abortuszt elítéli, de bármely más élőlény elpusztítását nem, az önellentmondásban van, és érvelésre képtelen. Ha azt mondja ugyanis, hogy a szúnyog vagy a patkány nem rendelkezik elég fejlett idegrendszerrel, nem érzi, stb. azzal ugyanazt mondja mint az abortuszpártiak, tekintve, hogy míg egy szúnyog fejlett dúcidegrendszerrel rendelkezik, és reagál az őt ért ingerekre, addig egy szedercsíra még ilyennel sem rendelkezik, tehát ez alapján az elv alapján nyugodtan elpusztítható.

Ebből a paradoxonból az egyetlen kiút az, ha nem humanista okokból ellenezzük az abortuszt, ti. hogy ne okozzunk szükségtelen szenvedést, hanem valamiféle vulgár-antropocentrizmusból, tehát az embert értékesnek tartjuk, szentnek, minden más lényt pedig nélkülözhető(bb)nek. Ez viszont ellentétben áll minden általam ismert vallás dogmatikájával.

Tehát az "abortusz bűn de patkányt irtani nem" érvelés ugyanakkora majomság vallási okokra hivatkozva is, aki vallásos meggyőződésből állít ilyet, az egy bigott szerencsétlen.

Azt pedig, hogy az abortusz bűn, így, kategorikusan kijelentve, kizárólag egy nyersvegán szájából tartanám hitelesnek (de nem kevésbé gyengének)

Szóval kéretik az én ostoba, műveletlen fejemnek elmagyarázni, racionális érvekkel, miért gondoljátok, hogy aszimmetria van az abortusz és bármi más megölése között. Várom az érveket.

2016. febr. 2. 17:46
 60/83 anonim ***** válasza:
53%

A patkányt nem önvédelemből irtjuk? Hogy ne harapjon meg és ne legyünk betegek tőle.

A más állatokat pedig életszükségletből, hogy együnk. Bár azt megoldhatjuk másképp is, de nem kényelemből semmiképpen.

Mellesleg talán ez már a filozófia témekörbe tartozik, nem a kérdező "megszabaduljak-e a nem tervezett, de stabil kapcsolatban fogant biztos háttérbe születendő gyermekeimtől" témájába. Nem?

2016. febr. 2. 19:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!