Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság három kicsi...

Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?

Figyelt kérdés

Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.

Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.

Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.

Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.

De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.

2016. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
37%

gazdag kamu kérdés?

vagy gazdag felvágó kérdés?

2016. jan. 25. 18:01
 22/83 anonim ***** válasza:
29%
Én is nagyon remélem, hogy csak kamu.
2016. jan. 25. 18:11
 23/83 anonim ***** válasza:
77%

Mi hatan vagyunk testvérek, mindannyiunknak van diplomája, tobbunknek több is, pedig nagyon szerény körülmények között nőttünk fel, szoval 13-as fröcsögő válaszát nem ertem. Azt sem, aki irigy, mert jól álltok anyagilag.

Az meg, hogy vallaljátok-e, remélem, nem a mi valaszainktol függ.

2016. jan. 25. 18:28
 24/83 anonim ***** válasza:
28%
Gratulálok. Ha úgy érzitek, hogy elbírtok velük, akkor hajrá! Szerintem anyukád magából indult ki, mert ő nem bírt volna el/ és nem is akart volna elbírni öt gyerekkel.
2016. jan. 25. 20:11
 25/83 anonim ***** válasza:
26%

Ha ilyen jól álltok valóban minden téren, akkor nem hiszem, hogy egy ikerpár gondot fog okozni. Mivel nem első gyerekek, ezért már tapasztalat is van bőven, akkor miért ne? Nagyon abortuszellenes vagyok, ezért ezt a verziót akkor sem támogatnám, ha szerényebb körülmények között élnétek -van jobb megoldás is az abortusznál.

Szerintem szép a nagy család, hajrá! :-)

2016. jan. 25. 20:11
 26/83 anonim ***** válasza:
47%

"Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok"

Én ebből azt szűröm,hogy nem védekeztetek.

Ez,akármennyire is vagytok jómódúak,gazadagok,hatalmas nagy felelőtlenség.

Egy közeli ismerősöméknél lerobbant a 35 éves apuka,ugrik a jó fizetés.És ott csak 2 gyerek van.

És mi lesz veled,ha egyedül maradsz?

Ennyi gyereket még akkor sem vállalnék be,ha csak háztartásbeli lennék.

Magadra sosem fog idő jutni,a párodra sem.

Tönkre fog menni a társas kapcsolat.

Mint egy fentebb író is megfogalmazta,nagyon sok pénz 1 gyerek kitaníttatása is.

Vagy mennyit kerestek?Milliókat havonta?

Ezeket nem rosszindulatból írom,nem kívánok semmi rosszat,csak realista vagyok.

Ami a Hetedik Mennyországban van,az csak filmsorozat.

A valóság sokkal keményebb.

2016. jan. 26. 05:45
 27/83 anonim ***** válasza:
37%

Egyébként 3 gyerek után engedélyezik a művi meddővé tételt.

Ha ezt elintézted volna,akkor most nem lenne ilyen problémád.

2016. jan. 26. 06:05
 28/83 anonim ***** válasza:
56%

Azt hiszed kérdező, a pénz mindent megold.

Pénzed lehet bármennyi, időd azonban neked is csak napi 24 óra lesz, de ha valamelyikkel kórházban kell lenned, addig a másik 4 anya nélkül lesz, és ez csak ritkán fordul majd elő, de az naponta gondot jelent majd, hogy nem tudsz mindegyikkel foglalkozni, mert fizikai képtelenség. Még sétálni se tudsz úgy, hogy megfogd legalább a kisebbek kezét, max 2 kezed van, ha éppen nem ér rá senki veletek menni, a másik 3 előttetek, vagy utánatok kullog. A másfél évesed, ha pl 3 éves lesz, akkor még nagyon nagy szüksége van rád, de nem nagyon fog kapni belőled, csak akkor ha a kicsiket elhanyagolod. Az a legnagyobb baj, hogy ezt nem érted. Rokonom van 4 gyerekkel (kicsi korkülönbséggel) , valamelyik mindig bömböl, katasztrófális a helyzet. Az meg elég gyenge érv, hogy mahjd lesz segítséged. Garantáltan el fognak tűnni. Az édesanyád már most jelezte, hogy ne számíts rá. MAjd meglátod, hogy igazat fogsz neki adni, És nem az abortusz az, amire bátorítalak, hanem arra, hogy készülj fel lelkileg, ez nem játék. Védekezni kellett volna..

2016. jan. 26. 08:02
 29/83 anonim ***** válasza:
50%

Én is ismerek olyan katolikus magyar családot, ahol most jön a 9.(!!!) baba. Ott aztán vastagon be van fogva az összes nagyszülő meg egyéb rokon (maguk a nagyobb gyerekek is), még oda is kellett költözniük a közelbe meg a szomszédba, saját bevallásuk szerint egyszerűen fizikailag nem tudják másképpen megoldani a napi dolgokat.

Értem én, hogy régen ez volt az általános, no de most meg most van, és akkor is azt tartom, hogy annyi gyereket kell vállalni, amennyinek a napi ellátása meg normális felnevelése akkor is megoldható, ha egyedül marad az ember.

2016. jan. 26. 08:17
 30/83 anonim ***** válasza:
86%
Hat igy vallald be persze. Lenyegeben eddig sem jutott neked a konkret gyerekneveles terheibol, ezutan sem fog, persze hogy nem vagy faradt tole es nem erted hogy mas miert faradt tole... takaritanak, foznek helyetted es nem kell felkelned ejszaka mert a ferjed felkel es meg szoptatnod sem kellett. Nem akarok bunko lenni de te mit csinalsz ugy egyebkent? Igy nem csoda hogy bevallalnal barmennyi gyermeket. Ez nem gyerekneveles. Ha egy hetig te csinalnal mindent amit mas tobb gyerekesek szerintem rohannal abortuszra.
2016. jan. 26. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!