Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság három kicsi...

Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?

Figyelt kérdés

Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.

Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.

Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.

Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.

De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.

2016. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
62%

Azért a kérdező nem írt semmit az anyagi állapotukról.

"Felvesztek egy bébiszittert".

Önmagában 5 gyerek eltartása is hatalmas anyagi teher.

Egy 24 órás bébiszitter pedig nagyon sok pénzt visz.

A nő gondolom nem fog dolgozni,és akkor 1 fizetésből fognak élni 7-en.

Hatalmas felelősség és stressz kerül az apára,ha elveszti az állását vagy lebetegszik,akkor mi lesz?

A nagyinak igaza van.És nem véletlen ha így gondolkodik.

2016. jan. 27. 17:16
 42/83 anonim ***** válasza:
79%

"Boldogok vagyunk, az anyagi rész sem jelent gondot"

"Van több ingatlanunk itt Budapesten, plusz vidéken is. "

Nekem az jön le, hogy ha segítség kell, napi pár órára simán ki tudnának fizetni egy bébiszittert. Ahol korábban laktam, élt egy 5 gyerekes házaspár. Apuka orvos, anyuka otthon volt, és rendszeresen járt hozzájuk egy néni, aki segített ellátni a legkissebbet. Játszótéren szoktunk találkozni. Náluk ez nagyon jól működött, nem tudom ebben mi lenne annyira elítélendő.

2016. jan. 27. 17:26
 43/83 anonim ***** válasza:
57%
Amúgy az a 7, 4, 1.5 év nem olyan, hogy pont mindig akkor jön a következő, amikor vissza kellene menni dolgozni gyesről?
2016. jan. 27. 18:28
 44/83 anonim ***** válasza:
54%
Énis amondó vagyok hogyha belefér az anyagi keretbe és van segítség, akkor nem gond. Viszont annyit hozzátennék, hogy nekem apukám meghalt 1 éves koromban, tesóm meg 4 volt. Anyukámnak tisztességes közalkalmazotti munkája volt, de sajnos ezt a helyzetet nem igazán tudta jól kezelni, egy életen át sírt, stresszelt, gyötrődött a hatalmas felelősség alatt. Mindkettőnknek lett diplomája, de őt még az életben nem láttam boldognak, vagy legalább egy kicsit elégedettnek, felszabadultnak. Én is szeretnék több gyerkőcöt, most jól élünk férjemmel, de a gyerekkori nélkülözés és egyéb hiányok annyira belém égtek h konkrétan rettegek attól, ha csak egy gyerekünk is lesz de ő meghal fiatalon, akkor mi lesz. Képzem magam, most is tanulok, de egyelőre egy biztos diplomám van (pedagógus..).
2016. jan. 27. 19:15
 45/83 anonim ***** válasza:
50%
Nekem 4 gyermekem van és ikreket vàrok. Nem anyud neveli őket. Nekem màr van egy ikerpàrom. 2 15 éves fiam van, 14 éves lànyom és egy 8éves kisfiam. Megint fiú ikreket vàrok màjusra. A szüleid nem sok közük van a te életedhez.
2016. jan. 30. 17:56
 46/83 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 32., Igen, hitgyülis vagyok. Remélem nem sértődtél meg.

Kedves 33., Tudod, én nem szoktam a kisbabákat (vagy szedercsírákat, ha így jobban tetszik) patkányokhoz és szúnyogokhoz hasonlítani.

31. voltam. És magázódva írtam a válaszomat. Mert egyszerűen tisztelem ama anyukákat akik nem ölik meg a váratlanul becsúszott gyermekeiket.

2016. jan. 31. 09:46
 47/83 anonim ***** válasza:

5 gyerek nevelése nem csak anyagilag nehéz.

Nem csak anyagi kérdés.

Az anya kifog készülni rendesen.

És hát a bébi szitter az nem olyan.Az nem fog szeretet és törődést adni a gyerekeknek,mert ő csak egy alkalmazott.

Amúgy meg a gyerekek majd oszthatják az összeharácsolt vagyonotokat 5 felé.Ők már nem lesznek olyan gazdagok,mint ti.

Sosem értettem,hogy akinek ennyire fontos az anyagi jólét az minek vállal ilyen sok gyereket.

A sok gyerek az többfelé oszló vagyont is jelent.

2016. jan. 31. 09:59
 48/83 anonim ***** válasza:
45%

Mert anyukád olyan "ami a szívemen a számon" fajta.

Nem kell komolyan venni.

Gondolom itt a nem többgyerekesek közül pont azok válaszoltak, akik a gyerekeiket üres kézzel, üres gyomorral küldik "játszani" a többgyerekesékhez. Játékot se vesznek, mert a gyerek szívesebben játszik a többgyerekeséknél -vagy azokéval-.

2016. jan. 31. 18:55
 49/83 anonim ***** válasza:
16%
Hmm....tehát egy kifejlett dúcidegrendszerrel rendelkező, vagy akár emlősállat életét nem becsülöd, de egy érzékelésre még képtelen sejtet igen. Rendben.
2016. jan. 31. 21:28
 50/83 anonim ***** válasza:
51%

@49 Az lehetséges hogy te többre becsülsz egy patkányt mint egy "érzékelésre képtelen sejtet". Nem érdekel. Csak szeretném hogy tudd, az a sejtcsomó a kiba***** gyermeked. (Nem, nem dramatizálok. Ez az igazság. És az összes abortuszpártinak címzem.)

A többieknek meg, tessék védekezni ha nem akartok gyereket.

2016. jan. 31. 21:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!