Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?
Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.
Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.
Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.
Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.
De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.
Teljesen logikus hogy nem az emberölés (politikailag korrekt szóval mondva abortusz) mellett döntött. Amúgy én örülnék ha születne még két unokám...
Áldást és kitartást! Szükségük lesz rá.
politikailag? :D
jehova? hit gyüli?
"Azt hiszed kérdező, a pénz mindent megold."
Akkor jól hiszi.
Azert döbbenetes a sok sötét válasz, ezek közül is kiemelkedik a 2 fölött a többi mások kárára van vélemény.
Én vagyok a korábbi valaszolo öt testvérrel, anyám asztalánál mindig 10-20 ember ült, köztük sok egyke és egy testvérrel rendelkező, akiknek nem volt rendes családjuk, és a miénket tekintik annak.
Egyszerűen nem emlékszem olyanra, hogy utcán ordítottunk vagy elszaladgáltunk volna, anyámat meg is kérdeztem, valahogy kellő határozottsággal elérte, hogy tudjunk viselkedni.
Ha valaki, hát ő aztan nem várta el mások segítségét. Azt mondja, egyszerűen élvezte a gyerekei társaságát. Mondjuk szerintem ő az egyik legfantasztikusabb ember akit ismerek.
Ettől függetlenül aki borzad a kettőnél tobb gyerek gondolatától, az semmiképpen ne vállalja.
Ennyi bunkó válasz, komolyan mondom teljesen kiakadtam.
"... takaritanak, foznek helyetted es nem kell felkelned ejszaka mert a ferjed felkel es meg szoptatnod sem kellett. Nem akarok bunko lenni de te mit csinalsz ugy egyebkent? Igy nem csoda hogy bevallalnal barmennyi gyermeket. Ez nem gyerekneveles."
A takarítás és a főzés nem gyereknevelés, a gyereknevelés abból áll, hogy foglalkozol a gyerekeddel, házi robotmunka helyett. Az meg mióta gond, hogy apuka felkel éjszaka? Ha nekik nem teher, akkor más milyen jogon ítélkezik.
Gratulálok a picikhez, kérdező. Ne foglalkozz mások véleményével. Ha soknak érzed egyszerre az öt gyereket, majd felvesztek egy bébiszitter, aki besegít, így még csak azt sem mondhatják, hogy más nyakára szülsz.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!