Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság három kicsi...

Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?

Figyelt kérdés

Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.

Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.

Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.

Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.

De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.

2016. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
25%
Jó katonák lesznek.:)))
2016. jan. 25. 15:27
 12/83 anonim ***** válasza:
30%
#9: Budapesten vagy annak közelében ismerek pár katolikus magyar családot, ahol hét gyerek a minimum.
2016. jan. 25. 15:47
 13/83 anonim ***** válasza:
20%
Na akkor le lehet pontozni, de szerintem elmebeteg az ilyen. Már három gyerekre sincsen semmiféle racionális érv. Ha társat akarsz neki, legyen kettő, ha szereted a gyerekeket, legyen kettő, de három teljesen felesleges. Abba belegondoltál, hogy adott esetben 5 gyereket miből fogsz a diplomáig eljuttatni? Fejenként számolj mondjuk 3-4 millió forintot csak az egyetemi évekre, mert ugye az ilyenek mindig kibekkelik az általános iskolai tankönyvet, meg a menzát, mert rászorulók, utána meg jön a feketeleves. 5 gyerekre ez 20 misi körül mozog, amit csak úgy lehet kikerülni, ha nem egyetemre mennek, hanem szakmunkásnak (amivel a jelenlegi magyar szakmunkásképzés minősége okán egy életre bebiztosítják maguknak, hogy soha ne legyenek elégedettek az életükkel) vagy ha milliomosok vagytok. Azt meg nem gondolom, mert akkor lett volna pénz fogamzásgátlóra a három gyerek után. Ilyen országba, ilyen színvonal, ilyen árak és fizetések mellé igen, öngyilkosság, sőt, gyilkosság.
2016. jan. 25. 15:58
 14/83 anonim ***** válasza:
55%
Mivel ikrek és ritka eset,tartsátok meg és neveljétek fel. Gratulálok sok boldogságot! ha a 3 gyereket bevállaltátok,akkor az ikreknek is élniük kell. 5 gyerke nem lesz egyszerü,de nagy boldogásg lesz.
2016. jan. 25. 16:03
 15/83 A kérdező kommentje:

Köszönjük a jókívánságokat! :)

# 13

Nem tartjuk magunkat elmebetegnek.

Igen, több kedvezményre LENNÉNK jogosultak az iskolában, óvodában. Viszont a fiam új könyveket kap, amiért ugyanúgy fizetünk, mint mások.

Enni sem az iskolás, sem az ovis nem eszik az intézményben. Így az ottani kedvezménnyel megint csak nem élünk.

Van több ingatlanunk itt Budapesten, plusz vidéken is. Tehát a lakás máris megoldva nekik az egyetemi évekre és akár később is. A 3-4 millió pedig nagyon alsó határ. Azért ne akarj már ennyire a pénztárcánkban turkálni. Ez undorító viselkedés.

2016. jan. 25. 16:08
 16/83 anonim válasza:
79%
Szerencsések vagytok, nekünk "csak" két fiunk van (5-8 évesek), de mivel semmilyen segítségünk nem volt soha senkitől,sem mama, anyós, sem bejárónőnk nem volt, így mindkettőnket rendkívül megviselt eddig a nevelésük. És itt főleg az éjszakázásokra, az állandó betegeskedésükre gondolok, a feleségemmel sokszor az idegösszeomlás szélére kerültünk, nekem magas lett a vérnyomásom, annyit virrasztottam 180 as pulzussal a kis betegek ágyánál...Ráadásul az anyagi lehetőségeink is szűkösek, így több gyereket sajnos nem áll módunkban bevállalni. De mivel nálatok ezek a problémák nincsenek, akkor semmi akadályát nem látom az ikrek megszületésének,sem anyagiés emberi szempontból, így csak gratulálni szeretnék, és jó egészséget kívánni a családotokhoz.
2016. jan. 25. 16:40
 17/83 anonim ***** válasza:
49%
Olyan ez, mint egy videojáték. Kíváncsi vagyok, mekkora öröm lenne ennyi gyerek, ha nem a "könnyített módban" játszanátok.
2016. jan. 25. 16:45
 18/83 anonim ***** válasza:
15%

Az abortusz viszont gyilkosság ha ilyen szemszögből nézzük. De viszont nem akarok ebből vitát, mert nem ez volt a kérdés.

Szerintem remek dolgod lesz 5 gyerekkel. Ismerek 6 gyerekes családot is és nagyon jól elvannak. Nem mondom, hogy nem több munka, és áldozat, de annál több örömet tud okozni. Édesanyád biztosan csak jót szeretne neked az biztos, az más kérdés, hogy éppen nem tudja / tudja mi jó neked.

2016. jan. 25. 16:51
 19/83 anonim ***** válasza:
57%
Ha megengedhetitek magatoknak, miért ne vállalnátok?
2016. jan. 25. 16:54
 20/83 anonim ***** válasza:
9%

5 gyerek az már egy kispályás focicsapat!

Ha van pénz, idő és erő, akkor hajrá.

2016. jan. 25. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!