Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság három kicsi...

Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?

Figyelt kérdés

Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.

Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.

Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.

Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.

De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.

2016. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/83 anonim ***** válasza:
71%

Ne aggódj! Holnapra helyreáll a sokkból. csak téged félt bizonyára!

Gratulálok!

2016. jan. 25. 14:47
 2/83 anonim ***** válasza:
80%

Ez a helyzetetektől függ.

Anyagiak.

Házasságotok.

Stb.

Lehet öngyilkosság is és lehet egy boldog nagy család is.

2016. jan. 25. 14:50
 3/83 anonim ***** válasza:
68%
Én sem értem a gondot. A leírásod alapján legfeljebb felvesztek még egy házvezetőnőt, és meg van oldva.
2016. jan. 25. 14:52
 4/83 anonim ***** válasza:
43%

Remélem, csak elírás, hogy a házuk nagy, és azt akartad írni, hogy a házunk nagy.

Anyukád reálisan látja, hogy az ikrek minden idődet igénybe veszik és duplán, majd alig fogsz aludni, egy gyereket is nehéz szoptatni, éjszakázni, kettővel hatványozottan nehezebb lesz, ráadásul a nagyobbakkal is kellene foglalkozni, amire végképp nem lesz energiátok. Akinek 5 gyereke van, az ötből egy szinte mindig beteg. Az enyhe kifejezés, hogy elfoglalt és lestrapált leszel nulla szabadidővel. Ezenkívül még a gyermekek közötti konfliktusok, verekedések..

Szóval én megértem anyukádat. Azon ne csodálkozz, hogy azt akarta, hogy az első gyerekedet megtartsd.

Mi van a másik nagymamával, ő él még? Rá nem lehet számítani?

Van-e pénzetek bébiszitterre?

Összegezve: nagyon nehéz lesz, készülj fel, pihenj sokat, míg a hasadban vannak - már ha hagynak..

Társadalmi szempontból ugyanakkor nagyon jó dolog, hisz csökken a népességünk.

Sok sikert!

2016. jan. 25. 14:54
 5/83 anonim ***** válasza:
33%
Valszeg magából indul ki és ő ennyivel úgy érzi nem bírna el. Más kérdés hogy általában akivel ilyen történik, annak általában megtöbbszöröződik a kitartása, energiája. Nekem olyan ismerőseim vannak, akik vallási okokból tényleg annyi gyermeket vállalnak amennyi adatik és ehhez meg is van a családi segítség, és bizony nem ritka a 7-10-12 gyermekes család sem. Kicsit rá kell hangolódni, átszervezni a prioritásokat, odafigyelni a pénzügyekre de hacsak nem jelent komoly egzisztenciális problémát számotokra, várj egy kicsit, leülepszik anyukádban is.
2016. jan. 25. 14:57
 6/83 anonim ***** válasza:
71%

Ki az a rengeteg segítség?

Mert ha anyukádra, egyéb rokonokra és barátokra támaszkodsz, akkor esélyes, hogy egy idő után megunják, hogy a te háztartásodat is nekik kell vezetni.

2016. jan. 25. 15:01
 7/83 anonim ***** válasza:
50%

az irásodbol az jon le, hogy nektek anyagilag belefér, akkor meg nagy gond nem lehet.

segitség van,- gondolom nem a nagymamák..rokonok.. (nem is tudom, hogy hogy gondoltak ilyesmire itt páran)

valoszinuleg anyukádnak már sok lenne 5 gyerek (nekem már 2 is sok), majd belenyugszik és o is másképp fogja gondolni. ne emészd ezen magad.

2016. jan. 25. 15:06
 8/83 A kérdező kommentje:

Értelemszerűen hogyha egy boldogtalan házasságban élnénk, hitelekkel a nyakunkon, akkor én is azt mondtam volna, hogy elég a három gyerek.

De ilyenről szó sincs. Boldogok vagyunk, az anyagi része sem jelent gondot.

Igen, "házuk" helyett "házunkat" akartam írni, csak a másfél évesem is segít, így kicsit nehezebb.

3 gyerekkel már végig csináltuk a baba kort, de egyik sem viselt meg minket. Az éjszakák általában a férjemé voltak (tápszeres baba volt mind, de nagyon hamar átaludták az éjszakát mindannyian), a dolgokat beosztottuk. Fura, de a veszekedések nagyon ritkák, bár a legnagyobb fiú kész 'ördögfióka', többször volt gipszben 7 éves létére, mint én...

Sok a nagyszülő, mert az én részemen és a férjem részén is van pluszban egy nevelőanya és egy nevelőapuka, nekem a nagyszüleim is elváltak, így ott is ez a helyzet. Szóval segítségem tényleg rengeteg van (ők kérik, hogy vigyázzanak rájuk, elvihessék őket ide-oda, nyaralni, stb.), plusz ugye a bébiszitter is.

Én sosem hívom fel őket, hogy vigyázni kellene bármelyikre, maximum az anyósomat, mert ő pár utcára lakik tőlünk.

Itthon van bejárónőnk, főzni sem szoktam túl gyakran, nekem ez is segítség, hogy nem kell egész délelőtt a konyhában legyek (válogatós család, ami az egyiknek a kedvence, arra a másik gyerek tuti rá sem néz, tehát egy napra minimum 3 fajta kaját kéne csináljak).

Tudom, hogy minden baba más, de minket egyáltalán nem viselt meg egyik korszakuk sem, sosem vagyunk túlságosan fáradtak, kialvatlanok.

Igazából az zavar a legjobban, hogy anyukám máris kudarcként könyveli el ezt az egészet, úgy érzi, képtelenek leszünk rá.

2016. jan. 25. 15:07
 9/83 anonim válasza:
10%

5-ösnek

Magyarország melyik részén élnek ilyen nagy családok, és miből tartják el a gyerekeket? Az állam nem fizet olyan sokat.

2016. jan. 25. 15:16
 10/83 anonim ***** válasza:
27%

Ha jól is éltek, akkor sem gyakori az 5 gyerek vállalása, sőt az ikrek is különlegességnek számítanak. Szerintem csak hirtelen megijedt. Bár mondjunk nem kéne. De hát ez volt hirtelen a reakciója. Ezt már nem lehet visszacsinálni.

Majd lenyugszik és tuti, hogy nagyon fogja várni őket. :)

2016. jan. 25. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!