Öngyilkosság három kicsi mellé ikreket bevállalni? Miért kell anyukámnak ilyet mondania?
Van már három gyerekünk. 7, 4 és másfél évesek.
Nemrég megtudtam, hogy újra terhes vagyok, de ikrekkel. Persze, eleinte féltem, de úgy gondoltuk, hogy megoldjuk. A házuk nagy, mindenkinek van külön szobája, nekem rengeteg a segítségem, a háztartással, itthoni dolgokkal sem kell bajlódnom. Így jut időm magamra, a férjemre és a gyerekekre is.
Viszont anyukám szinte sokkot kapott a hírtől... Úgy gondoltam, hogy ő fog a legjobban örülni, de nem így lett. Szerinte őrültség és nem érti, miért nem az abortusz mellett döntöttem. Ez azért lepett meg, mert mikor a fiunkkal terhes lettem, először pánikoltam, az abortusz is megfordult a fejemben és ő volt az, aki segített tisztán gondolkozni. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondja.
Tegnap mondtuk el, szerencsére mindenki más nagyon jól fogadta.
De nem tudom, hogy mit gondolja anya viselkedéséről... Rosszul esett, hiába érte meglepetésként ez.
"Mire kiderül, hogy létezik, addigra nem szedercsíra"
Nem, de objektíve, anatómiai szempontból továbbra is kevésbé fejlett, mint bármilyen emlősállat kifejlett egyede.
Egyébként persze, lehet szerencsétlenezni, meg vagdalkozni, a tényen nem változtat, hogy mennyi képmutató, begyöpösödött, bigott ember van itt. Remélem az életben minden döntéseteket ugyanígy, érzelmi alapon hozzátok, a tények ismerete és fontolóra vétele nélkül.
" Csak irigykedik mindenki. "
Nem hinném,hogy sokan 5 gyerekre vágynak,és erre lennének irigyek.
Én inkább sajnálom őket.
Kész idegbaj lesz ennyi embernek egy fedél alatt élni.
Én nem írtam,hogy vetesse el!
Azt írom,hogy bazi nagy felelőtlenség volt,hogy 3 gyerek után nem gondoskodott arról,hogy ne legyen több gyereke!
Remélem miután megszületnek a gyerekek,akkor a későbbiekben tesz ellene,hogy megint terhes legyen.
"Garanciáról beszél valaki. Röhej. Mindenki más csak " garanciára" tervez gyereket? Miféle garancia van akármire is az életben?"
A kockázati tényező fogalmát te nem ismered?
Miért lenne idegbaj "annyi embernek" egy fedél alatt élni?
Nem annyi EMBER, hanem egy CSALÁD. Akik egymáshoz tartoznak, szeretik egymást, törődnek egymással, stb.
Pszichológushoz nem az együtt élő emberek járnak, hanem az egyedül maradtak, akiknek nincs kivel beszélgetni, vitatkozni, vagy akár veszekedni, egyáltalán ÉLNI.
"51%-os, mit fáj neked mások nagycsaládja, és azok boldogsága? Neked miért "harácsolás", ha valaki vállalkozó, netán sok pénzt akar keresni? Valami elallitodott nalad. "
Nem,nem a boldogságuk fáj,hanem a telhetetlenség.
Az ilyen gazdag embereknél,ahol sok gyerek születik még nagyobb ambíció a vagyon további gyarapítása és harácsolása.
Nem ugyanaz,ha 1 gyereknek kell venni iphone-t,minden menő kacatot,drága holmikat,hanem mondjuk 5-nek.
Tehát az ilyen vállalkozók mind az alkalmazottakon fogják megspórolni a gyerekekre költött pénzt.
A világon így is az egyik legnagyobb probléma a fokozódó társadalmi különbségek!
Régebben,ha valaki gazdag akart maradni,akkor belátták,hogy nem szabad sok gyereket vállalni,mert az idővel elszegényedéshez vezet.
Ma meg úgy vannak vele,hogy mit érdeklő őket a világ.
Rombolják a környezetüket,mert ők megtehetik.
"Pszichológushoz nem az együtt élő emberek járnak, hanem az egyedül maradtak, akiknek nincs kivel beszélgetni, vitatkozni, vagy akár veszekedni, egyáltalán ÉLNI."
Akkor te még nem hallottál párkapcsolati terapeutáról vagy családi terápiáról?
Ja,és ikerterhességnél 3 10 év alatti gyerek mellett jó eséllyel ott is fog kikötni.
Na meg ugye a legtöbb ember amilyenné alakul nagyon sokat számít,hogy milyen családban nő fel.
Apámék 8-an voltak testvérek és a szüleik soha nem foglalkoztak velük!Nem volt rá idő!
Szerintem nagyon egészségtelen az olyan gondolkodás,hogy a lényeg,hogy megszülessen!
Ezek mind emberi lények,akiknek törődésre lesz szükségük.
És egy anya ennyi gyerekkel képtelen lesz minőségi időt eltölteni.
"mit érdekli őket a világ"?
Milyen világ? A fogyasztói társadalom, ahol a pénz a minden, az isten?
Nem hiszem, hogy lehet és szabad ilyen előítéletesen általánosítani, hogy milyenek a többgyerekes vállalkozók, ellentétben egy gyerekesekkel szemben, akik nem az egy gyerekükre költik, hanem a tizedik világkörüli útjukra az alkalmazottaikon összeharácsolt pénzt.
Érzelmileg szürke emberek egyszerűen nem értik a nagy család lényegét. Valahogy úgy, mint ahogy -divatos téma manapság- az Európába beözönlött mindenféle férfiak sem az európai életmód lényegét.
Szerintem inkább jobb lenne, ha nem lenne egy gyereke sem annak, aki csak azért akarja, hogy az is legyen, mert már mindene VAN. Megvette.
És azoknak lenne családja -mert az 1 gyerek nemigazán család, csak a kezdete- , akik értik, hogy miről szól a család. Jól kiegyenlítődne, és mindenkinek jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!