Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kidobáljam a lányom animés...

Kidobáljam a lányom animés cuccait? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
A lányom már 22 éves, de még mindig animéket néz, animés újságokat meg képregényeket vesz, van neki egy rakás belőle, azon kívül van animés pólója, poszterei, plüsse, kulcstartója, kitűzője stb. Arra gondoltam, hogy kidobálom őket, mert engem nagyon zavar, hogy felnőtt fejjel ilyen gyerekes hülyeségekkel van elfoglalva. Egyszer már megfenyegettem, hogy ki lesznek dobálva az ilyen cuccai,de rettenetesen kikelt magából. Mit gondoltok? Megtegyem?

2015. jún. 26. 19:49
 81/99 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem említettem, hogy egész nap ezeket nézi. Egyesek miért látnak bele olyat a kérdésbe ami nincs?
2015. jún. 27. 12:48
 82/99 anonim ***** válasza:
99%
Akkor pláne nem értem, hogy mi ez a nagy hiszti.
2015. jún. 27. 13:06
 83/99 anonim ***** válasza:
97%
Kérjél csak bocsánatot tőle, hogy megfenyegetted! És azt is vond vissza, hogy az animék gyerekesek! Ha majd be akar öltözni egy anime szereplőnek, akkor is tartsd tiszteletben a döntését és a szuverenitását! Több tiszteletet a lányodnak!
2015. jún. 27. 13:09
 84/99 anonim ***** válasza:
72%

Na itt váltál gyanússá: "Jól van akkor nem dobálom ki. Nem tudom miért akadtatok ki ennyire..."

Ez nem egy 45 éves nő stílusa, tehát abba is hagyhatod a kamuzást

2015. jún. 27. 13:31
 85/99 anonim ***** válasza:
100%

Vannak felnőtt emberek is, akik szeretik ezt. Ennek az egésznek van egy elég nagy szubkultúrája, és Magyarországon is elég jelentékeny táborral rendelkezik. Nem hiszem, hogy erről le kéne szoktatni, teljesen normális felnőtt emberek is rajonganak az animék iránt, sőt Japánban felnőtt embereknek készülnek animék és mangák, csak sokaknak még idegen ez a keletről jött kultúra, igazából semmi furcsa nincs benne. Szerintem semmi gond ezzel, manapság megszokott dolog, próbáld te is elfogadni.

Ez olyan, hogy én barcás vagyok, nekem meg barcás cuccokkal van tele mindenem, most akkor én is gyerekes vagyok?

2015. jún. 27. 14:59
 86/99 anonim ***** válasza:
87%

Nagyjából átfutottam a válaszokat és nem is tudom mit mondjak. Véleményem szerint a kérdés kamu, ilyen csőlátású, buta "szülő" nem létezik (lehet én vagyok a naiv...)

Aztán jött a "tanultam pszichológiát" okoska és ágált, hogy szakemberre van szükség, mert az anime hobbiszinten van jelen egy 22 éves lány életében :D Hűha :D

Én 23 éves srác vagyok, van többszáz képregényem és sok animációs filmet nézek pl összes Pókember széria rendszeresen újranézve, Batman Beyond, X-men stb, szóval én az USA vonulatot képviselem :D

Emelett most is beszereztem két vámpíros/vérfarkasos könyvet (már van egy pár), amiben mítoszok vannak és leírások vérszívókról és farkasemberekről, egy másikban ezen "pszichológiáját" vesézik ki. Persze az ezen lényekről szóló fiktív regényeket sem vetem meg.

IMDB lista alapján próbálom megnézni a legtöbb vámpíros/vérfarkasos filmet :D Szóval eléggé nagy passzió ez nálam :D

És most jön a legdurvább rész: vannak plüssök az ágyamon :O

Akkor nekem is szakemberre lenne szükségem, mert nem a politikával vagy az autószereléssel foglalkozom? :D

Módfelett szimpatikus, hogy a lány ennyire érdeklődik valami iránt, a legtöbb embernek nincs normálisan kifejlődött érdeklődési köre, ha nem dolgoznának fogalmuk sem lenne mit kezdjenek magukkal. Apropó.. tessék megnézni a sok "unatkozok a nyári szünetben" kérdést. Tipikus példája a hobbi/érdeklődéi körök hiányának már fiatal korban. Szerintem a túlzott unatkozás és a hobbiszintű szabadidős tevékenységek hiánya igényelne szakembert...

Abban az esetben, ha a kérdés mégsem lenne kamu remélem megtudja a lányod, hogy mit tervezel...

2015. jún. 27. 15:47
 87/99 anonim ***** válasza:
81%
Na hol vannak a képek kérdező, googlen nem találtál semmit?
2015. jún. 27. 15:57
 88/99 anonim ***** válasza:
98%
Az animék abban különböznek a filmektől, hogy nem élő színészek játszanak benne, hanem rajzolt szereplők. Minden más ugyanaz. Van gyereknek való, felnőttnek való, 18+-os...mennyivel jobb, vagy rosszabb, ha valaki ezt nézi, mint a Rosalindát, a CSI-t, vagy a Violettát? Mindegyik mese, csak más a célközönség.
2015. jún. 27. 16:08
 89/99 anonim ***** válasza:
74%
Tiszteletem 88-as. :) Ennél jobban nem lehetett volna megfogalmazni: Tökéletesem egyetértek azzal amit írtál. Én 36 éves fejjel szeretem az animéket, mert változatosak: Ha kell könnyed szórakozás, ha kell dráma, vagy elgondolkodtató sztori..... Ellenben nagyon sok élő szereplős film untat. Főleg a brazil sorozatok, amit itt nálunk az családos nők, anyukák annyira szeretnek. Na de nem szólom le ezt sem, ízlések és pofonok. Mindenki nézze a neki tetszőt, és ne akarjon beleszólni abba hogy más mit néz meg.
2015. jún. 27. 18:29
 90/99 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem nézi folyamatosan, akkor nem értem, mire fel ez a nagy hiszti. Más meg adidas és nike-os cuccokban jár csak, ennyiből azt is ki lehetne dobni. Az, hogy budmil felirat, meg Kappa embléma helyett Yokoshima felirat van, meg gülüszemű, szöghajú lány a ruháján... ez van. De te új felfújod, mintha örökké csak ezeket nézné. az baj lenne. Így: viseld el.

Amúgy nekem is kamuszagú már az egész.

volt anime rajongó osztálytársnőm. Aranyos lett volna és kedveltem, de csak erről tudott beszélni. Rám akarta erőltetni, hogy menjek el vele Budapestre arra a fesztiválra, mikor ezek az anime-fanok beöltöznek a nyílt utcán majomnak, meg Sailor Moon-nak és a többinek. Hát ez nekem...így nem. Sízvesen lógtam volna vele úgy, mint egy más felnőttel, beültem volna a mekibe, vagy egy kávéra, de én nem fogok ott narancsszínű parókában bohóckodni.

Nekem csak ez volt a bajom...hogy rámtukmálta az egészet.

Viszont volt olyan anime-fan ismerősöm is, aki meg szinte szóba se hozta. Ha ilyen a lányod, akkor meg totál mindegy, milyenek a cuccai.

2015. jún. 27. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!