Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kidobáljam a lányom animés...

Kidobáljam a lányom animés cuccait? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
A lányom már 22 éves, de még mindig animéket néz, animés újságokat meg képregényeket vesz, van neki egy rakás belőle, azon kívül van animés pólója, poszterei, plüsse, kulcstartója, kitűzője stb. Arra gondoltam, hogy kidobálom őket, mert engem nagyon zavar, hogy felnőtt fejjel ilyen gyerekes hülyeségekkel van elfoglalva. Egyszer már megfenyegettem, hogy ki lesznek dobálva az ilyen cuccai,de rettenetesen kikelt magából. Mit gondoltok? Megtegyem?

2015. jún. 26. 19:49
 51/99 anonim ***** válasza:
98%

Remélem, nem baj, ha magázok.

Véleményem szerint nem helyes, hogy kidobálja a lánya cuccait. Ön sem érezné jól magát, ha ő bosszúból kidobná az Ön számára értékes dolgot. Kérem, gondoljon bele!

Anyám például még régen odaadta egy ismerőse gyerekének a 80-as és 90-es évekből származó képregényeimet. Szerencsére nem mindent, mert egy csomó még megvan. De nagyon megharagudtam rá, mert ezek számomra értékesek voltak. Úgyhogy vissza kellett kérnem az ismerősétől ezeket.

2015. jún. 26. 20:58
 52/99 anonim ***** válasza:
98%
ÉS szerinted mit érnél el vele?? Megutálná ettől az animét? Ugyanúgy fogja szeretni és nézni, csak nagyon magadra haragítanád. Semmi jogod nincs kidobálni, és semmi jóhoz nem vezetne!
2015. jún. 26. 21:02
 53/99 anonim ***** válasza:
13%

Ezt tinikorában kellett volna kezelni, ha már 10 éve ez megy, akkor ő már 40 évesen is animét fog bámulni. Ennyit erről.

Amúgy nem így néz ki?

[link]

2015. jún. 26. 21:07
 54/99 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező, az a baj, hogy az egész gondolatmeneted hibás. Ha egy dohányosnak kidobod a cigijét, akkor leszokik róla, vagy vesz másikat? Nyilván az utóbbi. Tehát mit értél el a kis akcióddal? Anyagi kárt okoztál (mondjuk 1000 forint) és még jól meg is haragudtak rád.

Lányodnál ugyan ez lenne, csak nem 1000 forint lenne a kár, hanem több százezer (10 év alatt simán), és nem csak megharagudna rád, de meg is utálna.

Kapaszkodj meg, én babákat gyűjtök már régóta. Költséges hobbi, és nevezhetjük haszontalannak is, anyámnak mindenesetre sose tetszett, de sose jutott eszébe hozzájuk nyúlni, nem hogy kidobni...

És igen, ha megteszed simán följelenthet érte, és akkor nagyon megütöd a bokád.

2015. jún. 26. 21:18
 55/99 anonim ***** válasza:
12%

Mindenki az anyát szidja... de szerintem visszamaradott a lányod (ne vedd sértésnek).

Valószínűleg valami hiányzik az életéből/történt vele valami, ami miatt a mesevilágba menekül. Talán nem fogadták be a kortársai, bántotta valaki stb. és neki ez a védekezése a világ elől, egyfajta önigazolás, azonosulás ezekkel a kitalált hősökkel. (Ha beleképzeli magát a helyükbe, nem érzi magát szerencsétlennek).

Talán önbizalomhiányos, magányos, azt is megkockáztatom, depressziós. Mindenesetre valami nem stimmel vele és ezt jól érzed. Egy ennyi idős lánynak nem ez kellene legyen az érdeklődési köre. Ez 13-14 évesként még belefér, az fölött Pán Péter -szindrómát sejtet (a lány szeretne gyerek maradni, fél a felnőtt léttől, ragaszkodik foggal-körömmel azokhoz a dolgokhoz, amikről úgy gondolja, ő továbbra is kicsi maradhat, védelem alatt állhat).

Nem az a megoldás valóban, hogy kidobálod a dolgait... de beszélhetnél erről egy szakemberrel, esetleg elvihetnéd hozzá.

2015. jún. 26. 21:34
 56/99 anonim ***** válasza:
90%

#55: ne legyél már mellé sikerült pszichológus jelölt :)

Teljesen normális dolog az, hogy valakit más is érdekel felnőttkorban, mint a megélhetés. Mindenkinek szüksége van hobbira, és abban semmi gyerekes nincs.

Nekem sok hobbim van 40 közel is. Többek között Kinder figurákat gyűjtök. És köszönöm, rendben van az önbizalmam és a társas kapcsolataim is :) Ez csak 1 kiemelt hobbi volt, van vagy még 3-4 :)

2015. jún. 26. 21:51
 57/99 anonim ***** válasza:
12%
56-os, tanultam pszichológiát. Itt nem arról van szó, hogy a lány (nő) hébe-hóba megnéz 1-1 mesét, hanem ez tölti ki a mindennapjait. Mániákusan gyűjti is az ehhez kapcsolódó dolgokat. Neked is van egy véleményed, nekem is, attól, hogy gúnyolódsz, még ez nem változik. Nem ártana szakember a lánynak, mert ez regresszív viselkedés.
2015. jún. 26. 21:56
 58/99 anonim ***** válasza:
18%

#56 egy dolog, ha érdekel valami, és más, ha obszesszív mániáddá válik.

"van animés pólója, poszterei, plüsse, kulcstartója, kitűzője stb. "

erről ordít, hogy nem csak hétvégén nézi néhány órát. Ugye neked sincs kulcsodon, polcaidon, ruháidon, hajadban Kinder figura?

2015. jún. 26. 21:56
 59/99 anonim ***** válasza:
87%
Kedves utolsó, szerinted mégis mi lenne a helyes és elfogadott viselkedés a lánytól? Mit csináljon a szabadidejében, ami szerinted elfogadható? Üljön csöndben egy sarokban, vagy legyen a város k_rvája, vagy micsoda? Ennyi erővel akkor mindenki akinek van valami hobbija, azt vihetik a gyogyóba? Aki sorozatokat néz, vagy makettezik, vagy legot gyűjt, vagy hógömböket, vagy videojátékozik ők mind visszamaradottak? Kérlek oszd már meg velünk hogyan kellene viselkednünk.
2015. jún. 26. 21:57
 60/99 anonim ***** válasza:
99%

58-as, a 26 éves húgomnak mindene baglyos.

A táskája, a pénztárcája, a telefontokja, a ruhaakasztója, a bevásárlószatyra, a virág kaspója, az íróasztalán a tolltartó, az ágyneműhuzat, a függöny, a szőnyeg, a körömreszelő, a sebtapasz, a fülbevalója, pár ruháján is van bagoly, sőt, van bagoly tetoválása is.

És normális, sikeres, önálló ember.

2015. jún. 26. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!