Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mutassam be a barátomat...

Hogy mutassam be a barátomat a szüleimnek, ha ő 29 éves, én pedig csak 16 vagyok? Mi lenne a reakciótok?

Figyelt kérdés

Most ne azt írjátok, hogy kihasznál, szakít velem, stb.

Mert ez akkor is megtörténhetne, ha ő is 16 éves lenne.

Nem azt várom, hogy örökre együtt leszünk, mint egy tündérmesében. Nem is a pénze, kapcsolatai, befolyása miatt vagyok vele.

Egyszerűen jól megvagyunk, működik közöttünk a kémia és úgy döntöttünk, megpróbáljuk a dolgot.

De nem tudom, hogy a szüleim hogy reagálnak majd (még sosem volt barátom). Nem tudom, hogy mondjam el. Meséljek róla, vagy egyszerűen csak hívjam ide? Vagy hogy?

2014. jún. 15. 11:19
 41/91 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen én is értelmesebbnek tartottam magam. Még ha ez így is volt esetleg, 18 évesen már lesajnáltam, hogy miket csináltam 2 éve. Most 25 vagyok, szégyenlem magam. Félek, mi lesz 5 év múlva. :)

Nekem is volt, - ugyanilyen korú - udvarlóm, utólag látom, hogy mekkora gyerek volt 30 évesen. Mindent elhittem, hisz idősebb volt nálam, és ugye sikk volt ennyi idősen, ha ilyen idős pasim volt. Sajna én nem fértem a bugyimba, bár nálunk családi gondok is voltak jócskán (apai oldal), nem véletlen volt a választásom.

Ha nincs még szex, akkor a pasi 3 hónapja veri? Én egy percig sem bíznék meg benne. Lehet, hogy több nőt szédít. Sosem lehet náluk tudni (ahogy a nőknél sem...).

Egy utólag qrva okos nő

2014. jún. 15. 14:06
 42/91 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus kialakulatlan énképre vall, hogy váltig állítod, hogy érettebb vagy mint a korosztályod. Én elhiszem neked, hogy nem vagy naiv és buta, de akkor azt is érdemes lenne megértened, hogy bármennyire is felnőttnek hiszed magad vagy hisz annak téged a pasid, ez nem így van. Ezt akkor fogod majd igazán átlátni, amikor majd 10 év múlva visszaidézed a mostani személyiségedet. Röviden: tehát még nem vagy felnőtt. A párodnak viszont közel 30 évesen rendelkeznie kéne olyan szilárd személyiséggel, hogy fel se merüljön benne, hogy egy felnőtt értékrendet még nélkülöző, szüleitől függő, önálló keresettel nem rendelkező tinivel kezdjen. Magyarul elég komoly problémák vannak a pasival. Normális esetben felnőtt férfinak szintén felnőtt nőre van igénye. Én ezt magyaráznám el neked édesanyád helyében, de kifejezetten nem tiltanám, annak nem látom értelmét.
2014. jún. 15. 14:07
 43/91 anonim ***** válasza:
94%

"Statisztikák bizonyítják hogy minél fiatalabb egy kapcsolatban a nő, és ezáltal szűz vagy csak nagyon kevés szexuális partnere volt annál nagyobb esély van rá hogy a kapcsolat nem végződik válással. Régebben 12-13 évesen már férjhez adták a lányokat 30-40 éves férfiakhoz."

De ugye azt te is tudod, hogy ez azért van, mert

A) szűzen 99%-ban csak a vallásosak mennek férjhez és - minő meglepetés! - náluk a válás is bűn, nem csak a házasság előtti szex.

B) egy 15 éves szűzlánynak nincsenek igényei. Tehát teljesen mindegy, hogy a partnere inkompetens, szar az ágyban és még hülye is, ha őt "ehhez nevelik hozzá", ezt szokja meg. Természetesnek veszi.

2014. jún. 15. 14:21
 44/91 anonim ***** válasza:
100%

40:" Statisztikák bizonyítják"

Linkelnéd ezeket a statisztikákat?

" hogy minél fiatalabb egy kapcsolatban a nő, és ezáltal szűz vagy csak nagyon kevés szexuális partnere volt"

Igen, valószínűleg. Bár ahogy manapság néhány tini viselkedik, néhány több f.....t fogott mint kilincset, lehet, hogy így 42 évesen nagyon le vagyok mögöttük maradva.

" annál nagyobb esély van rá hogy a kapcsolat nem végződik válással. "

Ja. Lányka a szülői házból megy a pacákéba, be van etetve, hogy ő butuska, egyedül meg se tudna élni, számlákat fizetni, esetleg gyereket is csinálnak, rendes szakma, munkatapasztalat, pénz nélkül nem fog ugrálni, hanem marad az eltartója mellett. Nem az a nagy kunszt, hogy akkor melletted maradjon a nő, ha eltartod és függ tőled, hanem ha megtehetné, hogy lelép, mert megél egyedül, mégis melletted marad, mert szeret...

"Régebben 12-13 évesen már férjhez adták a lányokat 30-40 éves férfiakhoz."

Ja, mert régen alárendelt szerephez tökéletesek voltak. A nő neve kuss volt, azt csinálta amit az ura mondott.

"Az meg hogy a fiatal lányok csak szexre kellenek pont nem igaz."

Hát pedig nem is arra, hogy megvitassák velük a külpolitikai helyzetet. :-DDD

" Minél fiatalabb egy lány annál nagyobb az esély hogy szűz, és kitűnően alkalmas gyerekvállalásra."

Gyerekvállalás és szüzesség hogy függ össze?

" A logika és a józan ész azt diktálja hogy a 30-40-es nők kellenek csak szexre mert náluk már elég esélyes hogy átment rajtuk a fél falu, vagy gyerekük van."

Gyerek esélyes, de a fél falu már a tinik egy részénél is megvolt.

2014. jún. 15. 14:25
 45/91 anonim ***** válasza:
81%

El nem tudom képzelni mit keres egy 29 éves férfi egy 16 éves kislánynál...

Teljesen más az életvitel ebben a két életkorban, a lánynak a tanulás kellene legyen az első, barátok, szocializáció. A férfi meg már munkahely, lassan családalapítás fele kellene orientálódjon...

Úgyhogy én vele beszélgetnék el, mert komoly problémái lehetnek, és ezt nem gúnyból mondom.

Vannak országok ahol ez pedofíliának számít, bármennyire is nevettségesen hangzik.

Elhiszem, Kérdező, hogy Neked ez imponál, de nem gondoltál arra, hogy ez a 29 éves férfi, miért egy 16 éves lányt keresett magának? Miért nem egy korabelit?

A párom 25 éves, a sógornőm 18, el nem tudnám képzelni se a páromat egy 18 évessel, se a sógornőmet egy 25 évessel, pedig az csak 7 év oda-vissza.

Nekem az lenne a reakcióm, hogy higgadtan elmagyaráznám Neked, hogy miért nincs rendben ez a dolog. De elbeszélgetnék a férfival is, hisz valószínű kb. ugyanannyi a korkülönbség a szüleid és a pasid között...:-O

2014. jún. 15. 14:53
 46/91 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm egy kislány, aki 13 éves korától 2 egész évig volt egy 28 éves fazonnal. Igen, brutálisan hangzik, alig akartam elhinni, de igaz. KÉT ÉVET lehúztak együtt, majd természetesen vége lett... a kislány 15 évesen egy roncs. Én nem tudom, volt-e köztük szexuális kapcsolat. A srác nem bántotta, elvileg jól kijöttek, fizikai gondja nem lett a kislánynak, viszont idegileg teljesen a padlón van. Az anyja nagy nehezen elfogadta, mert félt, hogy elveszíti a lányát. Ugye mindenkinek egyértelmű, hogy a férfi biztosan beteg volt? Ha nem is bántotta fizikailag, lelkileg egy ilyen kislány hogy épül fel?

És tudod mit, a 16 és 13 között annyira nem nagy a különbség... sakkozz szerintem 20 felett, ha már lesz egy minimális, fiatal felnőtti életviteled.

2014. jún. 15. 15:02
 47/91 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem a korkülönbség a probléma, hanem a korotok.

Én is voltam 16 éves, s érettebbnek tartottam a koromnál magamat, ami részben talán így is volt, de akkor sem voltam felnőtt. Nem volt sok tapasztalatom, s én is hoztam meg rossz döntéseket. Ugyan én mindig az idősebbeket preferáltam, akik legalább 25 évesek, vagy annál idősebbek voltak. Nem értettem miért nem állnak szóba velem, akik meg nem tették azokkal meg rövid időn belül pofára estem. Ráadásul fiatal voltam, nem is éltem ki magam. Utóbbit persze nem szexuális értelemben kell venni.

A lényeg, hogy 16 éves vagy. Mi van akkor, ha mondjuk rájössz, hogy amit érzel a barátod iránt nem szerelem, hanem csak rajongás? Vagy, ha mondjuk ez a kapcsolat határozza meg az életed, s rossz döntést hozol mondjuk tanulmányi oldalról, amely majd egész életedre kihat? Vagy csak egyszerűen rájössz, hogy nem éltél igazán?

A barátod oldaláról talán nagyobb a probléma. Nem tudom hogy gondolja, de én így 27 évesen azért olyannal szeretnék akár szexuális, akár párkapcsolatot létesíteni, aki nem csak testileg, de szellemileg is érett. Arról nem is beszélve, hogy független legyen a szüleitől, azaz ha teszem azt megfogom a kezét, akkor ne úgy nézzenek rám, mint egy véres rongyra.

A helyedben ezeket azért átgondolnám.

2014. jún. 15. 15:21
 48/91 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul, egészséges 25 feletti férfi szexuális igényeit nem tudja egy tapasztalatlan kislány kielégíteni. Nem a szüzesség a baj, hanem hogy fogalmad nincs még arról, mire lehet szüksége egy férfinak: forró éjszaka: no, mert haza kell menned. Romantikus vacsora: no, mert nincs fizetésed. Buli az ismerősökkel: no, mert ismét haza kell menned. Beszélgetés az ismerősökkel vagy vele politikáról, az érdeklődési köréről: no, mert alig kezd nyílni a szemed, fogalmad nincs. Szüleivel találkozás: no, mert hogy vegyenek komoly partnernek egy kicsilányt a felnőtt fiuk mellett, akitől már inkább unokát kívánnak. Nem jó ez így.
2014. jún. 15. 15:40
 49/91 anonim ***** válasza:
0%

a forditott kerdesbe, ahol a lany idosebb leirtam mar, en biztos nem szolnek bele.

tamogatnam.

2014. jún. 15. 16:02
 50/91 anonim ***** válasza:
27%

Én 17 évesen ismertem meg a páromat akivel 8 évig együtt voltunk.Ő akkor 28 volt.Senki nem gondolta,hogy pedofil,és nem nézetek úgy ránk mint a véres rongyra.Anyumék szerették,sőt örültek,hogy normális felnőtt emberrel vagyok,és nem "hülyegyerekek nyomkodnak" a discóban.Amúgy nekem nem kellett volna olyan srác aki az anyukájától kér pénzt arra,hogy el tudjon vinni moziba,meg neki is kéretőzni kell otthonról(félreértések elkerülése végett nem volt gazdag).

Nekem semmi problémám nem származott a kapcsolatból,a mai napig jóban vagyunk,nem lettem lekisérült,egyetemre jártam,normálisan dolgozom,és már 1 éve férjnél vagyok.Nem értem mire fel ez a nagy szörnyülködés...Nem 13 évesről van szó.

32/N

2014. jún. 15. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!