Most kinek adjak igazat? Jogosan védem a fiamat?
Három éves fiam úgy fejbe vágta a páromat, hogy felszakadt a szemöldöke.
Azon "vesztek" össze, hogy a párom el akarta venni az üdítőt mert, ha azt iszik akkor nem ebédel.
Én persze a gyereket védtem, nehogy a párom bántsa amiért oda ütött neki. Most a párom haragszik rám, azt sem engedte, hogy beragasszam a sebét.
A kicsi biztos nem akart akkorát ütni az üdítős flakonnal csak így sikerült. Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.
Eddig nagyon szerették egymást, de most már nem hiszem, hogy a párom is így érez.mit tegyek? Két tűz között vagyok.
Nem olvastam végig de ez akkora hülyeség hogy ha arra tanítod a gyereket hogy ha megütik üssön vissza. Nemrégiben a majdnem 3 éves fiam megharapta egy barátunk 6 éves fiát. Erről ugy szereztem tudomast hogy aznap este fürdésnél nagy véralafutásos harapásnyom volt a hátán. Felhivtam a csaladot hogy mit tudnak errol..fiam kifaggattam előtte és bár igen-nemes válaszokkal kibökte hogy ő volt aki kezdte a harapást. Az anyuka mondta hogy igen ez előfordulhat mert ő mindig mondja a fiának hogy adja vissza ha bántják.. na legközelebb rlvittem a fiam gondoltam megbeszéljük..2 hét mulva még ott volt a fiamon a nyom is.. probalom mondani a kisfiunak hogy latod milyen csunya a seb stb..legközelebb szólj nekem nem szabad egyikőtöknek se ilyet.. erre a kisfiú aztmondta nekem szóról szóra hogy apa aztmondta nekem hogy legközelebb JÓL szájba kell vágni ha megharap..na nem minősítem a családot de pont igy fogsz járni ha ilyenre neveled a gyereked..hogy egy nála kissebbet is ugyanugy bantani fog ha a kicsi kezdi..és még jogosnak is fogja érezni..
parodnak természetesen nem szabad megütni a fiadat de ezt kb annyival el lehetett volna intézni hogy gyereket beküldöd büntibe addig pároddal megbeszéled hogy nem agresszivoskodhat egy pici gyerekkel és ha lecsillapodtak a kedélyek gyereket odaküldöd bocsanatot kerni meg a párod is elmagyarazhatja mitől lett dühös..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!