Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most kinek adjak igazat?...

Most kinek adjak igazat? Jogosan védem a fiamat?

Figyelt kérdés

Három éves fiam úgy fejbe vágta a páromat, hogy felszakadt a szemöldöke.

Azon "vesztek" össze, hogy a párom el akarta venni az üdítőt mert, ha azt iszik akkor nem ebédel.

Én persze a gyereket védtem, nehogy a párom bántsa amiért oda ütött neki. Most a párom haragszik rám, azt sem engedte, hogy beragasszam a sebét.

A kicsi biztos nem akart akkorát ütni az üdítős flakonnal csak így sikerült. Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.

Eddig nagyon szerették egymást, de most már nem hiszem, hogy a párom is így érez.mit tegyek? Két tűz között vagyok.

2013. nov. 27. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted az teljesen rendben van, hogy egy 3 éves gyerek agresszióval válaszoljon bármire is??
2013. nov. 27. 11:45
 2/81 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.

Mivaaaaan??? Miért is ne fegyelmezhetné, ha már ő neveli (legalábbis úgy értelmezem, nem ő az apa), és nyilván a pénze is jól jön, nem? De nevelni nem nevelhet?

ÉS bocs, de jó lenne, ha a 3 évesnek megmagyaráznád, mert meg lehet neki magyarázni, hogy nem csapkodunk fejbe senkit.

Én nő vagyok, de a párod helyében elgondolkodnék azon, kell-e nekem ez a kapcsolat.

2013. nov. 27. 11:46
 3/81 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy, mekkorát akart ütni a gyerek. 3 éves, tudnia KELL hogy bármekkorát is üt, az a másiknak fáj. Teljes mértékben a párodnak van igaza. Ebéd előtt nem iszunk és ha valami nem tetszik, akkor nem verekedéssel próbáljuk megoldani.

"Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat. " - miért sajnos? Ha együtt szeretnétek élni, alap hogy a gyerek neki is fogadjon szót. Persze ha fegyelmezés alatt verést értesz, az más. De ha csak neveli, az rendben van.

2013. nov. 27. 11:52
 4/81 anonim ***** válasza:
100%

Remélem azért kapott büntetést a fiad?Vagy legalább leszidást?Ha 3 évesen csapkod,és ráadásul nem is csak puszta kézzel,akkor igencsak ráférne a nevelés.

Mondjuk nem tudom,hogy a párod milyen stílusban akarta elvenni az üdítőt,mert lehet az váltotta ki ezt a gyerekből,bár sztem ez még akkor sem megengedett.

Nekem két lányom van,akit a párommal együtt nevelünk,nem Ő az apja a gyerekeknek,de mivel együtt élünk egy családként,ugyanúgy kiveszi a nevelésükből a részét mint én.

2013. nov. 27. 11:54
 5/81 anonim ***** válasza:
100%

Anyaként mondom:

A párodnak van igaza. Te sorozatos hibákat vétesz

1. Nem normális dolog hogy a 3 éves gyereked agresszióval reagál egy nevelésre.

2. Nem normális az sem, hogy üdítővel itatod, és így tényleg nem eszik rendesen. Ebben tökéletesen iagaz van a párodnak.

3. Üdítős flakonnal nem verekszünk. Alapszabály amit megtanítunk a gyerekünknek..Egyáltalán miért van nála flakon???

4. A párod dolgozik? Leadja a pénzét?? Akkor miért nem nevelheti a gyereket?? Végül is ő gondoskodik róla anyagilag.

A gyereket megbüntetted?? Mert az agressziót nem szabad félvállról venni.. Ha nem fojtod el csírájában, pár év múlva neked is akkor pofont lecsap a kis kezével mert éppen valamire nemet mondasz..

Lehet szeretni a gyereket, de fegyelmezni is kell..

2013. nov. 27. 11:56
 6/81 A kérdező kommentje:
Csak nem régóta vagyunk együtt, ezért szerintem nem jó ötlet, hogy a gyereket nevelni próbálja mert így csak elmarja magától. Az oviban sokszor megverték, ezért mondtam neki, ha valaki bántsa ne hagyja magát hanem üssön oda ő is. Szerintetek az normális, hogy a párom meg akarta verni amiért odaütött neki?
2013. nov. 27. 11:57
 7/81 anonim ***** válasza:
97%

Nem, az nem normális.

Viszont akkor tisztázzátok a határokat: ok, akkor ő ne nevelje, de akkor feladatai se legyenek vele kapcsolatban. Hiszen miért is fogadna neki szót a gyerek? Ha nem nevelheti, akkor a hisztit se ő kezelje, hanem te.

2013. nov. 27. 11:59
 8/81 anonim ***** válasza:
97%

Nem, nem normális, ha a párod meg akarta ütni, de pont ezért nem kellene a gyereknek az tanítanod, hogy üssön vissza, mert vissza fog ütni felnőttként is... ráadásul itt a gyereked kezdte a verekedést, ez nem arról szólt, hogy bántották és megvédte magát.

ÉS jé, akkor én se nevelem ezután a lányom, nehogy elmarjam magamtól.

NEked gyerek...

2013. nov. 27. 12:01
 9/81 anonim ***** válasza:
88%
"Kissé" rosszul neveled a gyereket! Elsődlegesen nem az a megoldás, ha bántják, akkor üssön oda, nem is értem, felelősségteljes anya hogy mondhat ilyet.
2013. nov. 27. 12:02
 10/81 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hisz a gyereknek is ezt tanácsoltad, muszáj szegény párodnak fegyelmezni a gyereket ha te nem tudod....
2013. nov. 27. 12:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!