Most kinek adjak igazat? Jogosan védem a fiamat?
Három éves fiam úgy fejbe vágta a páromat, hogy felszakadt a szemöldöke.
Azon "vesztek" össze, hogy a párom el akarta venni az üdítőt mert, ha azt iszik akkor nem ebédel.
Én persze a gyereket védtem, nehogy a párom bántsa amiért oda ütött neki. Most a párom haragszik rám, azt sem engedte, hogy beragasszam a sebét.
A kicsi biztos nem akart akkorát ütni az üdítős flakonnal csak így sikerült. Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.
Eddig nagyon szerették egymást, de most már nem hiszem, hogy a párom is így érez.mit tegyek? Két tűz között vagyok.
A témáról az jut eszembe, amit a férjem mesélt. Kamaszkorában és fiatal felnőttként szinte napi vendége volt a balesetinek, valamit rendszerint varrtak vagy kötöztek rajta, mert mindig verekedésbe keveredett, becsületét védte, stb.
Aztán úgy hozta az élet, hogy megkomolyodott és azóta egyetlen verekedésbe se "keveredett". Amikor kérdeztem, hogy mi a különbség a két szituáció között, azt mondta, hogy azóta megtanulta MEGELŐZNI a verekedést verbálisan.
A mai napig fenntartja, hogy önvédelemből ütne (tehát ha őt, közeli családtagját megütik), de érdekes módon az utóbbi 20 évben erre nem volt példa. Saját magát nem keveri olyan helyzetbe, hogy verekedéssé fajulhasson.
Ezt a fajta verbális konfliktuskezelést nem fogja a kérdező fia a büdös életben megtanulni, mert neki az "üss oda" az egyetlen konfliktuskezelés. Ez a nyóc' általánost végzettek és a kocsmatöltelékek körében elfogadott szocializáció. Ha ennél feljebbi szinten képzeli el a szülő a gyerek életét, akkor nagyon gyorsan cselekedni kellene...
Nyugi dragam nem kell idegbajosjodni . En nem verekszem az nalatok szokas meg mindig. :-).
Kettonk kozul te vagy total kikeszulve.
Es itt be is fejeztem a tarsalgast egy ekkora bugyutaval mint te. Szerbusz!
" Nyugi dragam nem kell idegbajosjodni . En nem verekszem az nalatok szokas meg mindig. :-).
Kettonk kozul te vagy total kikeszulve.
Es itt be is fejeztem a tarsalgast egy ekkora bugyutaval mint te. Szerbusz!
"
Aha, teljesen kivagyok készülve... Sőt én vagyok a hasfelmetsző is. Ma pedig a gyerekkel együtt összeverjük a fél várost.
Hasznosabb lett volna, ha valami értelmeset hozzáteszel a kérdéshez, nem pedig belém kötsz és rólam fantáziálsz.
Szervusz!
Kedves kérdező..
Lehet szeretni a gyereket, de nevelni is kell. Azt, hogy már mások is felrótták neked hogy a fiad rossz gyerek (te írtad, hogy a párodat figyelmeztették erre), nos elhiheted hogy tényleg rossz a gyereked.
Azzal hogy nem fegyelmezed, nem leszel jó anya.. Pár év múlva a flakont a te arcodba is simán belefogja vágni, ha éppen nem az lesz amit ő akar.
Attól hogy a párod részt vesz a gyerek nevelésében még nem lesz rosszabb a helyzet.
Az én fiamat 2 éves kora óta a párom neveli. Ma már felnőtt a fiam, és tiszteli, becsüli a nevelt apját, pedig szigorú volt vele ha rossz volt.. Mégis harmonikus kapcsolat van köztük.
A másik:
kedves Scythian.
Én nem avatkozom a vitádba amit az egyik hozzászólóval csinálsz, de olvasva amit írtatok, csak lesek, hogy miket írsz.. Te elolvasod amit írtál?? Mert néha bődületesen ökörségeket írsz.
Tudod a te esetedre mondják hogy
"nem mindegy hogy a hülye okoskodik vagy az okos hülyéskedik".. Tisztánlátás végett. Okosnak nem tartalak..
Hát...egyikőtök se normális. Először is, ha így elkényezteted a gyereked, akkor sehova nem fog tudni beilleszkedni. Ismerek erre egy példát. A kölök bántott mindenkit, gonosz és agresszív volt. Kirúgták az általánosból, többől is, de végül nagy nehezen elvégezte. Ma 30 felé még mindig nem tart sehol az élete és senkivel nem tud kijönni, ráadásul mindemellé baromi egoista is, tehát mindenki hülye, csak ő nem. Ha ilyen embert akarsz nevelni a gyerekedből, akkor jó úton haladsz felé. És nem az a baj, hogy arra tanítod, hogy álljon ki magáért, az tök jó, de miért pont veréssel? Ennél értelmesebb eszközöd nincs? Ki lehet állni magáért méltósággal is, nem kell feltétlenül úgy, mint egy állat. De hát te tudod.
Ami a párodat illeti, ő se komplett. Meg akar verni egy 3 éves gyereket? MEGVERNI? Ez normális? Mégis hogy? Lever neki egy öklöst, mint a filmekben? De hülye lehet ez is...nulla önuralom. Jól egymásra találtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!