Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most kinek adjak igazat?...

Most kinek adjak igazat? Jogosan védem a fiamat?

Figyelt kérdés

Három éves fiam úgy fejbe vágta a páromat, hogy felszakadt a szemöldöke.

Azon "vesztek" össze, hogy a párom el akarta venni az üdítőt mert, ha azt iszik akkor nem ebédel.

Én persze a gyereket védtem, nehogy a párom bántsa amiért oda ütött neki. Most a párom haragszik rám, azt sem engedte, hogy beragasszam a sebét.

A kicsi biztos nem akart akkorát ütni az üdítős flakonnal csak így sikerült. Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.

Eddig nagyon szerették egymást, de most már nem hiszem, hogy a párom is így érez.mit tegyek? Két tűz között vagyok.

2013. nov. 27. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
100%

Mar nem azert de ha ugy odavag a kolykod masnak h felszakad a szemoldoke akkor nem lenne jogos a neveles???? Babusgatod olyanert amiert buntetni de szerintem egy veres is kijart volna. Lehet h nem parodtol de neked siman el kellett volna verned a kezet vagy jo alaposan megbuntetned megszidnod. Nem tutujgatni aztan meg meg mast hibaztatni. A gyerek meg igerget neked minden hulyeseget amit te meg benyalsz. Akkora idiotanak tartalak h az mar fajdamas. Te mit varsz ? Teged is ver a gyerek? Es igen az apai szigor kell szoval nagyon bal....f...asz modjara probalod csinalni vagy " nevelni" .

Bocs a tobbiektol h ilyen rondan fejeztem ki magamat de az ilyen bugyutak kiakasztanak....nem tud gyereket nevelni es meg o van felhaborodva. Szanalmas komolyan.

2013. nov. 27. 12:49
 32/81 anonim ***** válasza:
100%
Neveld a gyereket! Ebbe az is beletartozik, hogyha rossz akkor büntetést kap.
2013. nov. 27. 12:51
 33/81 anonim ***** válasza:
94%
attól még tudja hogy szereted-.-" hisz puszilod meg minden de azt is megtanulja hogyha rosszul viselkedik akkor bünti lesz. Én is kaptam végül nem egy pofont ha nagyon rossz voltam(amikor már anyukám rájött nem kell apát pótolni) és mégis tudtam hogy anyám szeret. össze tudom számolni hányszor kaptam pofont de azt a mai napig nem felejtem el mert nagyon rossz gyerek voltam:D amúgy általában ha hiszti volt anyám fogott berakott a csap alá és hideg víz az arcba amíg abba nem hagytam. Nagyon hatásos és nem lesz a gyereknek semmi baja(én nem is emlékszem rá csak anyukám mesélte)
2013. nov. 27. 12:52
 34/81 anonim ***** válasza:
100%

Engem is megbüntettek, ha rosszat csináltam, mégsem éreztem úgy, hogy nem szeretnek.

Ellenben most a párod tök jogosan érzi ezt...

2013. nov. 27. 12:54
 35/81 anonim ***** válasza:
100%

Kb az összes létező hibát elköveted mind nevelés, mind párkapcsolatban, amit lehet. Annyira egyszerű vagy, hogy az már fáj.

Majd meglátod, hogy egyedül maradsz a fiaddal, akinek még kamaszkorában is nyalod a seggét ő pedig elmar mellőled mindenkit és előtted meg teszi majd a szépet.

2013. nov. 27. 12:55
 36/81 anonim ***** válasza:
94%
BEszéld meg a pároddal, hogy meg nem ütitek a gyereket, mert azt nem tűröd, de legyen joga beleszólni abba, mit tehet meg és mit nem tehet meg a gyerek. A gyereket pedig büntessétek egyformán mindketten és következetesen. HA ő azt mondja, nincs tévé, mert rossz voltál, akkor te se engedd mesét nézni. Tessék lefektetni szabályokat a gyereknek, mi tehet meg, és mit nem. ÉS a verekedés nem tartozhat a belefér kategóriába. Ha bántják, szóljon felnőttnek.
2013. nov. 27. 12:59
 37/81 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy jól teszem e, ha megengedem, hogy a párom is nevelje.
2013. nov. 27. 13:15
 38/81 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem engeded neki, akkor hagyd elmenni a párod. Ez így nem tisztességes vele szemben. Vagy a család része, és akkor igenis van beleszólása vagy nem az. MErt ha együtt maradtok hosszú évekig, akkor később mit fogsz mondani a fiadnak, a Pista eddig nem szólhatott rád, de innentől majd igen? Vagy soha az életben nem lesz köze a gyerek neveléséhez? Ugye ezt nem gondolod komolyan?
2013. nov. 27. 13:18
 39/81 anonim ***** válasza:
6%

Nem olvastam végig a kommenteket és kérdezői kiegészítéseket, de ebben az esetben a "kinek van igaza" nem jó megközelítés. A ki hol hibázott már inkább. Ennyi idős gyerekre felesleges haragudni, ráadásul primitívség. Aki itt a gyerekre ítélkezik az se**. Ő az eddigi élettapasztalatai alapján és a körülményekhez igazodva, így viselkedett. Nyilván nem lehetett kiegyensúlyozott az eddigi élete, ha már nevelőapák vannak a képben.

Először a gyerek bizalmába kell kerülni és utána lehet nevelni. Az én gyerekem is "üti-vágja", azt aki a szándékával ellentétesen viselkedik és nincs benne a bizalmi körében. Ebben a korban ez természetes, a fiúknál pedig elvárás. Ez sokkal jobb annál, mint amit a legtöbb gyerek csinál, hogy elsírja magát. Mert felbátorítja a bizalmi körön kívüli tanulatlan, műveletlen felnőttet, hogy fölényeskedjen.

A párodnál természetesen enyhítő körülmény, hogy nincs tapasztalata és, hogy felkészületlenül, hirtelen került a nevelőapa szerepbe.

2013. nov. 27. 13:21
 40/81 A kérdező kommentje:
A páromnak vannak gyerekei, szóval tudja mi a gyereknevelés. Az más dolog, hogy ebben nem értünk egyet.
2013. nov. 27. 13:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!