Most kinek adjak igazat? Jogosan védem a fiamat?
Három éves fiam úgy fejbe vágta a páromat, hogy felszakadt a szemöldöke.
Azon "vesztek" össze, hogy a párom el akarta venni az üdítőt mert, ha azt iszik akkor nem ebédel.
Én persze a gyereket védtem, nehogy a párom bántsa amiért oda ütött neki. Most a párom haragszik rám, azt sem engedte, hogy beragasszam a sebét.
A kicsi biztos nem akart akkorát ütni az üdítős flakonnal csak így sikerült. Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.
Eddig nagyon szerették egymást, de most már nem hiszem, hogy a párom is így érez.mit tegyek? Két tűz között vagyok.
Mar nem azert de ha ugy odavag a kolykod masnak h felszakad a szemoldoke akkor nem lenne jogos a neveles???? Babusgatod olyanert amiert buntetni de szerintem egy veres is kijart volna. Lehet h nem parodtol de neked siman el kellett volna verned a kezet vagy jo alaposan megbuntetned megszidnod. Nem tutujgatni aztan meg meg mast hibaztatni. A gyerek meg igerget neked minden hulyeseget amit te meg benyalsz. Akkora idiotanak tartalak h az mar fajdamas. Te mit varsz ? Teged is ver a gyerek? Es igen az apai szigor kell szoval nagyon bal....f...asz modjara probalod csinalni vagy " nevelni" .
Bocs a tobbiektol h ilyen rondan fejeztem ki magamat de az ilyen bugyutak kiakasztanak....nem tud gyereket nevelni es meg o van felhaborodva. Szanalmas komolyan.
Engem is megbüntettek, ha rosszat csináltam, mégsem éreztem úgy, hogy nem szeretnek.
Ellenben most a párod tök jogosan érzi ezt...
Kb az összes létező hibát elköveted mind nevelés, mind párkapcsolatban, amit lehet. Annyira egyszerű vagy, hogy az már fáj.
Majd meglátod, hogy egyedül maradsz a fiaddal, akinek még kamaszkorában is nyalod a seggét ő pedig elmar mellőled mindenkit és előtted meg teszi majd a szépet.
Nem olvastam végig a kommenteket és kérdezői kiegészítéseket, de ebben az esetben a "kinek van igaza" nem jó megközelítés. A ki hol hibázott már inkább. Ennyi idős gyerekre felesleges haragudni, ráadásul primitívség. Aki itt a gyerekre ítélkezik az se**. Ő az eddigi élettapasztalatai alapján és a körülményekhez igazodva, így viselkedett. Nyilván nem lehetett kiegyensúlyozott az eddigi élete, ha már nevelőapák vannak a képben.
Először a gyerek bizalmába kell kerülni és utána lehet nevelni. Az én gyerekem is "üti-vágja", azt aki a szándékával ellentétesen viselkedik és nincs benne a bizalmi körében. Ebben a korban ez természetes, a fiúknál pedig elvárás. Ez sokkal jobb annál, mint amit a legtöbb gyerek csinál, hogy elsírja magát. Mert felbátorítja a bizalmi körön kívüli tanulatlan, műveletlen felnőttet, hogy fölényeskedjen.
A párodnál természetesen enyhítő körülmény, hogy nincs tapasztalata és, hogy felkészületlenül, hirtelen került a nevelőapa szerepbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!