Jogosan kéri az óvónő, hogy hiperaktív fiamat délben hozzam haza?
Én csak annyit tudok, hogy nálunk az a 'rend', hogy aki 4 vagy 6 órában dolgozik és délelőtt, annak haza kell vinnie a gyerekét ebédkor vagy ebéd után!
Az, hogy ez máshol hogy megy.. nem tudom! Gondolom benne van a 'szabályzatba'!
A szabályzatban nincs benne,a 6 órás munkám 8-tól 14-ig szól.
Az óvónő fel van háborodva,hogy idáig míg GYED-en voltam a kissebb gyerekkel el tudtam vinni délben haza,most pedig ők nem boldogulnak vele.
Márpedig délután 3-nál előbb nem tudok érte menni.
Én más,azaz sokkal rosszabb elbírálás alá esem mivel hiperaktív a kisfiam,akik nem dolgoznka zoknál nem gond ha marad a gyerek,csak nálam szólnak,hogy "a gyereknek sokkal jobb lenne anyuka,legyen kedves valahogy megoldnai,hogy délben elviszik".
Mondtam,hogy nem tudom megoldani ,de képes volt nekiállni vitzázni velem.
Valószínűleg egyszer vmelyik óvónő,mikor hamarabb végeztél vagy valami dolgod volt láthatott téged napközben valahol és ez elterjedt az oviban (hogy nem is dolgozol...)
menj be a vezetőhöz, szólj neki,hogy mi a helyzet és figyelmeztesd,hogy be fogsz menni az önkormányatba, ha diszkriminálnak (ettől nagyon félnek)
teljesen szablyellenes, a normatíva egész napos ellátásra szól, akit felvettek oviba, annak jár az egész napos ovi. Csak az óvoda szokta magának kitalálni ezeket a szabályokat, mert délután már nem csinálnak semmit, csak gyerekfelügyelet az egész (alvás+uzsi) + általában nagyon kicsik a csoportszobák, magas a gyereklétszám és nyomorognak alvás közben a gyerekek.
Tudom nem leszek népszerű, de el tudom képzelni, hogy jogosan kéri.
Ha a gyerek állapota miatt, akkor egyértelmű. Hallottam nem egy gyerekről, akinek az anyukája beáldozta a 6 órás munkát és otthon maradt a fiával, és nem bánta meg. teljesen lenyugodott a kisfiú és semmi, de semmi problémája nem volt vele a továbbiakban. Sem az iskolában. Most már felsőtagozatos, egyedül van otthon, anyuka is dolgozik, de anyuka szerint élete legjobb döntése volt a gyerek érdekében.
Ha meg az óvónő kedvéért, akkor már csak azért is elhoznám, mert nem létezne, hogy ilyen helyen otthagyjam márpedig azért is, mert jogom van. Nem tenném ki a gyerekemet annak, hogy utálattal forduljanak felé. És a napját azzal töltse, hogy őt szidják. Hiszen nyilván ha nem lenne vele probléma nem kérnék, hogy hozd haza.
De te tudod. Ha úgy gondolod a fiadnak jó ez a helyzet, hiszen te vagy az anyja, így nyilván tudod a fiad hogy érez ezzel kapcsolatban-bár ezt hiányolom, csak magadról írsz, a gyerekről semmit, akkor hagyd és követeld, hogy maradhasson egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!