Jogosan kéri az óvónő, hogy hiperaktív fiamat délben hozzam haza?
Egyszerűen nem tudok előbb menni,a béremre pedig nagy szükség van emiatt mentem vissza dolgozni.
Ez nem ilyen egyszerű,hogy a gyerek érdekében otthon maradok,illetve persze megtehetném annak a fejében,hogy nyomorgunk és jön a végrehajtó.
Egyikőtök írta,hogy talán látthatott valaki,hogy éppen mentem valahol az állítólagos munkaidőmben...??? most kezdtem a 6 órás munkát,a kissebbik gyerek most lett 2 éves,másrészt pedig mi az,hogy számon is kérhetnének mégha láttak is volna valahol???
Biztos nem kéri jogosan.
Nekem nem hiperaktív a gyerekem, mégis tapasztalom, hogy az óvónénik igyekeznek a könnyebb végét fogni a munkának sokszor.
Ha meg tudja oldani a kedves anyuka, akkor jöjjön érte hamarabb. Vagy egy nappal előbb szólnak, hogy nevelés nélküli munkanap lesz. Vagy: viszik a nagyokat színházba, a kicsiket nem tudják még (ez ugye azért érthető is), viszont ne két nappal előbb szóljanak, hogy lehetőleg ne vigyük óvodába a 3 éveseket.
Nem azért hordja az ember az óvodába a gyerekét, mert egyébként meg tudná oldani, hogy otthon legyen, csak így kényelmesebb neki. Biztos vannak ilyenek is, de én speciel azért viszem, mert dolgoznom kell, és dolgozni is akarok. Ahogy írod, te is így vagy ezzel.Nálunk sokszor mondják, hogy legalább a nagymamával meg kellene tudni oldani. Hát, a mi nagymamáink is dolgoznak.
Világosítsd fel az óvónénit, hogy nem jókedvedből mégy érte a délutáni pihenő után, hanem mert így tudsz, és kész.
Ma reggel próbáltam beszélni az óvónőkkel,hogy holnaptól pedig semmiképpen nem tudok már menni érte délben.
Felháborodottan ,vérben forgó szemekkel közölték,hogy nekik nincs egy külön emberük a gyerekem nevelésére,fegyelmezésére és különben is miért nem nevelem szigorúbban,mert szerintük csak arról van szó,hogy rá van hagyva itthon,de hiszen én próbálkozom ,hogy javuljon a helyzet,járunk szakemberekhez,fejlesztésekre.
Teljesen elkeseredtem,hogy ennyire tiltakoznk a gyerekem ellen,ráadásul előtte mondták,hogy ővele nem lehet mit kezdeni,utánna nem is akart ott maradni sírt,hogy ne hagyjam ott,pedig sosem szokott sírni.
Nincs is másik ovi a közelünkben.
Akkor mégis miért csinálják ezt???
Mit várnak ettől,ha nincs más megoldásom,akkor mégis miért próbálkoznak?
nem szeretik a problémás gyerekeket sajnos... hidd el, be kell menned a vezetőhöz, és muszáj fenyegetőzni az önormányzattal (ha oda tényleg beszólsz, akkor változni fog a helyzet, ez tuti). Óvodában dolgozom, tudom,hogyan mennek a dolgok.
ha dolgoznod kell, mert szükség van a pénzedre,akkor természetesen nem tudsz otthon maradni akkor sem, ha a gyereknek ez lenne a legjobb. az óvónő feladata az integrált nevelés is, muszáj valahogyan kezelnie a gyermekedet és támogatni benneteket, még ha ez nehéz is számára.
5 éves múlott,de a nev.-tan.-ban azt mondták,hogy 8 éves korig oviba fog járni egyrészt,mert évvesztes,másrészt a hiperaktivitás miatt,addig kell tehát elviselniük majd.
A 6 órás munka egy évig érvényes utánna már teljes munkaidő lesz,egyfolytában menni fog a cirkusz,mert majd szabadulni akarnak tőle...
Folyton vádolnak,mint ma reggel is,hogy én nem vagyok biztos következetes,hiába mondom,hogy összetett a probléma,mert súlyos alvászavar is fenáll ami miatt a neurológus azt mondta,hogy súlyosabb a hiperaktivitás,tehát nem nevelési probléma csak.
Iszonyatos nekem megélni,hogy amúgy is el vagyok keseredve a gyerek miatt és akkor még bántások is érik őt is és engem is,olyan dolog miatt amiről a gyerek nem tehet.
Úgy sajnálom, ami veletek történik. Korábban én írtam, hogy nem hiperaktív gyerekkel is tapasztalom, hogy igyekeznek mindig a minimumra redukálni az óvónénik a gyerekszámot. Nevetséges és felháborító:S Tudom, hogy nem keresik magukat halálra, de senki nem kényszerítette őket, hogy ezt a pályát válasszák...
Nincs egy ovi mondjuk a munkahelyed közelében? Esetleg oda át tudnád vinni. Így később kellen vinni, hamarabb el is tudnád hozni, rögtön azután, hogy végeztél... Többet lehetnétek együtt.
Az egészben engem az bosszant külön, hogy ez a kisgyerek már most elutasított, problémagyerek az óvodában. Érik a kudarcok, tudja, hogy nyűg... Hogy fog így az iskolához viszonyulni, ha már most ilyen barbárok veszik körül?!
Biztos nem megoldható egy másik ovi?
Ha nem, akkor nincs más, mint, hogy mégy az óvodavezetőhöz. Csak, mint tudjuk, az nem biztos, hogy jó lesz a gyereknek:S
Tényleg annyira együttérzek veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!