Az óvónő ezt megteheti? :O
Hát szerintem neurológus, pszichológus, szakember.
Ilyen nincs, hogy egy egészséges 4 éves gyerek nem tudja mi van meg elkezd visszafejlődni, nem beszél, cumizik, pelenkát kér. Szerintem nincs rendben.
4 évesen a fiam már teljesen egyedül járt az oviban vécére, még a fenekét is magának törölte ki. Nem is értem hogy délelőtti pelus hogyan lehetett rajta délután-addig nem volt vécén, vagy belepisilt a pelusba? Például ilyet sem csinál, habár ő cukorbeteg volt és rengeteget pisilt mikor 40 volt a cukra, és a kórházban az intenzíven raktak rá pelenkát, míg aludt, de nem pisilt bele. Levette magáról.
ó, első vagyok, bocsánat, félrenéztem!
Hát 4 évesen tényleg nem jó, ha pelenkát kap balesetkor. De van ott, vagy 20-25 gyerek.. Rossz hír, hogy "alapból ideges óvónéni" ... az már eleve kiválthatja a baleseteket.. máshova is tudna járni? Kedves, türelmes, és nagy szakértelemmel bíró nevelő kellene.
Egy alkalom miatt még nem fejlődik vissza a gyerek. Egyáltalán, nemhogy ilyen szinten.
Orvoshoz kellene vinni, mert ez nem normális.
jaj szerintem semmi baja a gyerekednek, "csak" annyi hogy babákkal van körülvéve...ugyan miért akarna 4 éves nagylány lenni ha sok sok 2 éves van körülötte??
Az én fiam 4 éves, itthon a 2 éves huga még pelusos és cumisüvege is van (igyekszünk leszokni róla de még nem megy) illetve csicsis párnája is van. Mióta ez a fiamban tudatosodott, azóta ő is kéri az alvós párnát holott előtte sose volt neki, és megpróbálkozott éjszakára hogy na akkor neki is adjunk pelust.
Persze türelmesen, meg odafigyeléssel, de lebeszéltük ezekről.
A megoldás számotokra is az hogy saját korcsoportjába járjon a kislányod ha van lehetőség irasd máshová (egyrészt nekem abszolut nem szimpi az óvónéni hozzáállása mert visszafelé sose haladunk tehát nem ez a megoldás hogy akkor bepelenkázzuk a 4 évest...másrészt egy sima kiscsoport 3-4 évesek, vagy középső 4-5 évesek sokkal jobbat tennének a lányodnak.)
A fiam mikor kezdte az ovit 3 éves se volt még (2 hónap hiányzott) és ha alváskor bepisilt néhányszor akkor se teremtették le sose és türelemmel, gyakoribb kérdezgetéssel, pisiltetéssel "megoldották " az ügyet az óvónénik és dadusok.
Szerintem a ti óvónéniteknek kényelmesebb ráadni a pelenkát a gyerekre, mint kérdezgetni hogy kell e pisilni, vagy vécére kísérni szóval venni a fáradságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!