Most kinek adjak igazat? Jogosan védem a fiamat?
Három éves fiam úgy fejbe vágta a páromat, hogy felszakadt a szemöldöke.
Azon "vesztek" össze, hogy a párom el akarta venni az üdítőt mert, ha azt iszik akkor nem ebédel.
Én persze a gyereket védtem, nehogy a párom bántsa amiért oda ütött neki. Most a párom haragszik rám, azt sem engedte, hogy beragasszam a sebét.
A kicsi biztos nem akart akkorát ütni az üdítős flakonnal csak így sikerült. Sajnos nem ez az első eset, hogy a párom fegyelmezni próbálja a fiamat.
Eddig nagyon szerették egymást, de most már nem hiszem, hogy a párom is így érez.mit tegyek? Két tűz között vagyok.
Ez komoly??? Te arra neveled a 3 éves fiadat hogyha megverik az oviban verekedjen ő is???
Édes istenem!!
És mit csinálsz majd ha a suliba behívnak, és az igazgató azt mondja majd neked, hogy a fiadat eltanácsolják az iskolából mert verekedős, agresszív?? Vagy mit csinálsz ha a fiad az első munkahelyéről hazamegy, és közli veled, hogy kirúgták mert nem tetszett neki a főnöke kiabálása és leütötte???
Gratulálok neked! Sikeresen haladsz afelé hogy a fiadból egy verekedős nagy barmot alkoss!!!
Megbeszéltétek? Klassz, akkor nyilván nem lesz ilyen többet.
Milyen büntetést kapott?
Nem csak a pénzről van szó. Ne is vigyázzon a gyerekre amíg neked dolgod van, hiszen a gyerek nyilván azt csinál majd, amit akar.
ha az el akarta verni: azt jelenti,hogy elfenekelte volna akkor semmi probléma.
Pszichológiát tanulok,nem vagyok profi,deminden mögött az van hogy 6 éves koráig alakul az ember és akkor tanulja meg az alapokat és a határokat és ha ez nem történik meg akkor utána fejen is állhatsz a gyerek olyan hülye marad és kész.
Alapból megbüntettem volna ezek után a gyereket pl azzal hogy a sarokba küldöm vagy ilyesmi.
Anyám próbálta apámat pótolni(úhy hogy ő ott volt) és iszonyatosan elkényeztetett kölykök lettünk akik nehezen állunk meg a lábunkon mert nem vagyunk bátrak stb.
Nem büntettem meg mert sajnálom. Félek, hogy a párom ezek után már nem fogja őt szeretni.
A múltkor hozzávágta a páromhoz a túró rudit mert csak egyet hozott neki a boltból és máskor kettőt szokott. Sajnos az oviban ilyeneket lát.
sajnálod?! banyek a szülője vagy neked kell meghúzni a határokat és kész!! persze hogy rossz neki a bűntetés ez a lényeg!
A rossz érzést összevonja a tettével és legközelebb nem teszi meg mert rögtön beugrik neki hogy a rossz tett= egyenlő büntetés!!
Az ilyen embernek nem kéne gyerek és milyen az már hogy nem kap 2 túrórudit szegény, éhezik semmi joga nincs ahhoz hogy kaját dobáljon pláne egy szinte idegennek, nagyon pofátlan gyereked van és ez a te hibád >:(
Nem kell mindent az ovira fogni.
Igenis büntesd meg, különben sosem fog máshogy viselkedni.
A párodat pedig megértem. Alapvetően sem könnyű szeretni más gyerekét, de ha te egyérteműen a gyereknek adsz igazat vele szemben amikor ő semmi rosszat nem csinált, akkor ez nem lesz hosszú kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!