Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Hogyan mondjam...

Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?

Figyelt kérdés

Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(

16L

2013. aug. 22. 14:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/158 anonim ***** válasza:
42%

Legnagyobb felelőtlenség a gyerekkel szemben, ha megtartod!

Milyen életet szánsz neki? Ti nem tudjátok eltartani, és ha segítenek is szülők, nagyszülők, akkor sem valószínű, hogy 18 évig tudnak segíteni. Te a baba mellett nem tudsz még leérettségizni sem. Ha mégis sikerül, akkor sincs esélyed kisgyerekkel munkát találni! Miből akarnád eltartani? Nem álmokat kellene kergetni, hanem reálisan gondolkodni! Attól, ha elveteted, még lehet majd gyereked, amikor a vállalásának meg lesznek a feltételei. Ma már biztonságos az abortusz.

2013. aug. 22. 15:22
 52/158 anonim ***** válasza:
41%

#44 vagyok

akkor elnézést, de a teszt akkor sem 100%-os , tapasztalt, vagyis nővérem 1 hetet parázott mert pozitív lett a teszt a doki meg mondta,hogy szó sincs terhességről..

kérdező: csak egy tesztet csináltál?

és szerintem az igazi felnőtte dolog az lenne,ha a pároddal odaállnátok a szüleitek elé és elmondanátok,hogy mi van..

2013. aug. 22. 15:23
 53/158 anonim ***** válasza:
70%

Tuti, hogy nem két hetes vagy. Azt nem igen mutatja ki. 3 hetesen talán de akkor meg fölöslegesen mész orvoshoz mert nem lát semmit.

De nem kéne tippelgetni ezt, hogy mennyi idős terhes vagy. Inkább orvoshoz menni.

Egyébként ha elég nagy vagy a szexhez szerintem ahhoz is elég nagynak kéne lenned, hogy vállald a következményeit.

2013. aug. 22. 15:23
 54/158 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező ! A szülőket nem kényszeritheted ! Mit csinálsz akkor ,ha azt mondják NEM ! Ha a gyerekcsináláshoz felnőtt voltál ,legyél felnőtt a felneveléséhez is ?! Ha leveszik rólad a kezüket ? Mész anyaotthonba ,mert az apuka sem tud értetek felelőséget vállalni ?! Te ilyen jövőt szánsz a gyerekednek ? Miből fogod megvenni amire a gyerekednek szüksége van ? Mert egyenlőre dolgozni nem fogsz tudni ,mivel a gyereket nincs kire hagyni ,+ 16 évesen ki alkalmazna ???
2013. aug. 22. 15:28
 55/158 anonim ***** válasza:
5%
Mondjuk a szüleidet sem értem. Nyilván tudják, hogy szexuális életet élsz, ha 20 éves párod van. Miért nem világosítottak fel rendesen?
2013. aug. 22. 15:28
 56/158 anonim ***** válasza:
82%
Ahelyett,hogy itt találgatsz és el tervezed az életed,szívinfarktus hozol a szüleidre,szerintem menj el először dokihoz,attól,hogy egy teszt + lett még nem biztos,hogy terhes vagy!!
2013. aug. 22. 15:30
 57/158 anonim ***** válasza:
70%

A szülő nem mondhat le a gyerekéről, így a 16 éves lányukról sem..... Elviekben igazad van f"eketemamba", tehát az ok ami miatt írod.

De amíg nem beszélt a szüleivel senki ne kezdjen el találgatni, ogy hogyan fognak reagálni, mert bgyuta elméleteket gyártotok, és csak megijesztitek a gyereket.

Én tudom, hogy ennyi idősen képtelen lettem volna megtartani, pedig nem pártolom az abortuszt.

Meg az sem biztos, hogy terhes a kérdező, hiszen orvos nem állapította meg.

Minél hamarabb, minél egyenesebben mond el.

Leetőleg ne egyedül, hanem a párod is legyen melletted.

Vele pedig beszéljetek a dolgokról, legalább köztetek legyen egyetértés.

Kényszeríteni nem tud senki arra, hogy elvetesd... Minél hamarabb menj nőgyógyászoz akár már az ottani lelettel állj a szüleid elé (ha kell)

2013. aug. 22. 15:34
 58/158 anonim ***** válasza:
63%

Hány tesztet csináltál? Orvosnál voltál már? Ha nem, akkor mindenképp menj el!

Egyébként én is merőben abortuszellenes vagyok, de azt javaslom én is, hogy el kellene vetetni. Gondolj bele, mi lesz veled miután megszületik a baba? Hogy, mikor fogsz tanulni? Lesz neked szerinted időd házit írni, felkészülni a dogákra, és egyáltalán leérettségizni??? Az a gyerek 2 éves lesz mikor te érettségiznél, sokat fog mozogni, sok figyelmet igényel, te hogy fogsz 80 tételt bevágni és lefelelni belőle, mikor a gyerek ott sertepertél majd körülötted? Hogy fogsz tovább tanulni? Munkát vállalni? Gyereknélküli pályakezdőket is alig akarnak felvenni bárhova, szerinted te hogy fogsz pénzt keresni egy 2-3 éves gyerekkel a hátadon?

A párod se kereshet olyan sokat, ha nem tudsz hozzá költözni oda, ahol ő lakik, hogy fogjátok ti felnevelni, miből? Miből veszitek majd a pelenkázóasztalt meg a ruhákat, miből fizettek majd a szülésznek? És mégis hogy gondolod te azt, hogy egy nagyszülő (teszem azt 60-70 éves), fog bírni vigyázni egy kisgyerekre, amikor az ilyen korúak már a maguk bajuk miatt se képesek egy-két dolgot megcsinálni?

Ugye tudod, hogy milyen élete lesz a gyereknek ha az megszületik?

2013. aug. 22. 15:39
 59/158 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem tartsd meg, sok örömöt ad egy kisgyerek. Persze, nehéz lenne, de gondolj bele, hogy mennyire veszélyes az abortusz. Megvan rá az esélyed hogy többé nem lehet gyereked és aki szereti a kicsiket annál ez egy fő szempont. Beszéld meg először a szüleiddel a dolgot.

Te tudod, hogy a kérdést már eldöntötted legbelül. Ha akarod, akkor sikerülni fog minden amit el akarsz érni a baba mellett.

És mennyivel jobb a gyereknek is, ha fiatalabbak a szülei. Nem az mondom hogy ennyire, de legalább láthatjátok majd az unokáitokat is...

Minden jót nektek!

2013. aug. 22. 16:23
 60/158 anonim ***** válasza:
74%

Miért ne lehetne abortusz után gyereked? A modern orvostudományban ennek az esélye nagyjából 0. Minden második nőnek volt, ha más nem egy elhalt terhesség befejezésére, ami elég gyakori. Ugyanaz a műtét. Nekem is volt, és egyáltalán nincs befolyással a későbbi terhességekre. Akinek egy ab műtét miatt nem lehet később gyereke, annál olyan súlyos gondok lehetnek odabenn, hogy nem tudna kihordani egy terhességet úgysem.

Remélem édesanyádnak sikerül lebeszélnie a tervedről. Hatalmas felelősség, amit így lényegében az ő nyakába varrsz. Arról nem beszélve, hogy anyagilag mibe kerül. Ha ennyire abortusz ellenes vagy, akkor érdemes lenne megfontolni az örökbeadást inkább.

Más: Tudod hány 16 éves gondolja, hogy az akkori szerelme az életre szóló, és majd vele alapít családot? Nagyjából mindegyik. De ez nem igazán jellemző, ami nem is baj, kell a tapasztalatszerzés, hogy későbbiekben egy jól működő kapcsolatot tudjon kialakítani az ember.

És 10 éve tartó házasságokat, felnőtt emberek között is megviseli egy gyerek érkezése, akkora felelősség és teher az örömök mellett. Ti meg csak gyerekek vagytok... Gondold ezt át még.

2013. aug. 22. 16:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!