Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Hogyan mondjam...

Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?

Figyelt kérdés

Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(

16L

2013. aug. 22. 14:20
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/158 anonim ***** válasza:
81%

Mondd el a szüleidnek. Ha az én lányom lenne ilyen helyzetben, én támogatnám.

Biztosan kapna dorgálást, mert nem védekezett, mert nem volt ott az esze, de attól még a lányom, akit pedig a szíve alatt hord, az az unokám. Ha ő meg szeretné tartani, mindenben mellette állnék.

Kemény éveid következnek. Az iskolát feltétlenül fejezd be. Beszélj mielőbb a szüleiddel, hogy egyeztessetek az iskolával is. Pl. magántanulónak kéne lenned. Nem tudom, pároddal mit terveztek. Összeköltözés pl? Párod külön lakásban él vagy még a szüleivel?

Szóval fel a fejjel, és nőj fel a feladathoz. Ennek első lépése, hogy beszélsz a szüleiddel.

2013. aug. 28. 15:28
 92/158 anonim ***** válasza:
85%
Ha belegondolsz, magad is beláthatod, hogy minél jobban húzod az időt, szubjektív és objektív oldalról egyaránt csak rosszabb lesz. Végy egy nagy levegőt és mondd el. Ha ők veszik észre, abból tényleg óriási balhé lesz.
2013. aug. 28. 15:43
 93/158 anonim ***** válasza:
79%

Mindenképpen mondd el még ma, ess túl rajta!

Ültesd le őket, és csak mondd, hogy voltál orvosnál, kiderült, hogy terhes vagy. A legjobb, ha a barátod is ott van veled, és együtt felvázoljátok a terveiteket.

Biztos lesz egy kis balhé, de jobb előbb túl esni rajta.

Hajrá!

2013. aug. 28. 15:53
 94/158 anonim ***** válasza:
87%
Ess túl rajta. Egyre nehezebb lesz csak, ha tovább titkolod. Hány hetes vagy?
2013. aug. 28. 16:09
 95/158 anonim ***** válasza:
69%
uff...nice történet. Te ismered a szüleidet, te tudod, hogy reagálnának a hírre, legrosszabb esetben kitagadnak, legjobb esetben meg melléd állnának ahogy tudnak.
2013. aug. 28. 16:56
 96/158 anonim ***** válasza:
32%

" legrosszabb esetben kitagadnak," - ne mondjunk már ződségeket, a szülő kötelességét a 18 év alatti gyermekével kapcsolatban a világon semmiben sem érinti, hogy a gyerek terhes-e vagy nem. Kitagadni meg az örökségből lehet, és szerintem az a téma nem időszerű még pár évtizedig a Kérdezőéknél...

A szülőnek ebben a helyzetben nincs semmilyen valódi mozgástere, a választék kb annyi, hogy most áll hozzá pozitívabban, ezen fog hisztizni a következő 5 évben, vagy közte bármi... ezen túl gondoskodnia KELL a saját gyerekéről annak nagykorúságáig, és kész. Az unokáról már opcionális, azzal kapcsolatban nincs kötelessége, csak lehetősége.

2013. aug. 28. 17:04
 97/158 anonim ***** válasza:
27%
Addig fogod húzni az időt,míg kifutsz az időből!! Nem lesz más választásod,mint hogy megtartsd! 16 évesen még gyerek vagy szülni,gyereket nevelni!! Arról ne is beszéljünk,hogy a szexhez sem vagy még érett! Attól nem kell tartanod,hogy többé nem lesz gyereked,erre minimális az esély! Jól gondold meg mit csinálsz,mert az életed,a jövőd a tét!!
2013. aug. 28. 17:09
 98/158 anonim ***** válasza:
44%
#97, a Kérdező meg akarja tartani... benne van a kérdésben...
2013. aug. 28. 17:18
 99/158 anonim ***** válasza:
22%
Nos, én azt gondolom, hogy ezt egyedül nem döntheted el, legfőképpen azért, mert kiskorú vagy, másrészt pedig a szüleid segítségére szorulnál a gyermek nevelésében. Hiszen, ha tanulni is szeretnél még, aztán eltartani, akkor valakinek a családból otthon kell vele maradni. Azonnal beszéld meg szüleiddel!
2013. aug. 28. 18:27
 100/158 anonim ***** válasza:
32%

De, a Kérdezőnél van a döntés joga, szerencsére ma Magyarországon senkit nem lehet sem egy terhesség kihordására, sem egy terhesség megszakítására kényszeríteni a saját akarata ellenére...

Éppen ezért mondhatja el nyugodtan a szüleinek a kialakult helyzetet, és beszélhetik meg a következőkben, és épp ezért nem kell sokat hezitálni, meg időt húzni...

2013. aug. 28. 18:36
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!