Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el ezt itthon...

Hogy mondjam el ezt itthon úgy, hogy ne akadjanak ki a szüleim?

Figyelt kérdés

Elvesztettem a szemüvegem egy nyaraláson. Tegnap értem haza és még mindig nem tudom, hogy mondjam meg (látok nélküle, nem is hordom állandóan, ezért nem tűnt még fel szüleimnek)

Amúgy is 2-3 éves darab volt, szóval érett már egy szemvizsgálat és új szemüveg, de azért le fognak szidni, hogy így elhagytam... Hogy kéne előadnom?

2013. júl. 15. 18:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kell előadnod magad,elmondod mi történt és kész.Jó,én tudom,hogy nem olcsó,mert 8 éve szemüveges vagyok,és olyan 30-35 ezer között mozog a szemüveg(nekem legalábbis) De hát csak nem fogják leszedni a fejed,főleg,ha már kellene is új.
2013. júl. 15. 18:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem szedik le a fejem, de az lesz, hogy minek vittem el ha látok nélküle is, meg "elmondtam hatszázszor hogy nézz körül és ne hagyj el semmit" :D meg attól félek, hogy most majd nem akarnak másikat csináltatni
2013. júl. 15. 18:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt szerintem nem fogják megtenni,hogy nem csináltatnak,mert azért gondolom nem véletlen lett annak idején felírva.Mondd el,hogy igen,hülye voltam,nem figyeltem és igazatok volt.Én elég lelkis vagyok,nem tudnám titkolni:D
2013. júl. 15. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkivel előfordul, hogy elhagy vmit. Ha normálisak a szüleid, akkor ebből nem lesz akkora balhé, főleg hogy már érett egy új szemüveg. Nem kell semmiféle különleges beadagolós módszer, simán mondd el, hogy elvesztetted.
2013. júl. 15. 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Elmondod és ennyi. Legfeljebb elütik egy viccel, hogy mégis állandóra kéne, ha már a szemüveged sem találod meg.

Nekem spéci lencsés, vékonyított, csodabevonatos UV-szűrős, drága keretes szemüvegem van, szóval sosem volt kis beruházás (és emellé állandó, most is érik a csere), de mikor egyszer ráültem és eltört, máskor meg leesett az orromról az erkélyen (ötödik emelet, és akkor még nem volt "balesetbiztosítás" a szemüvegekre), szüleim nem haragudtak nagyon. Persze érvágás volt újat csináltatni, de ha amúgy is kellett volna...

Készülj fel, hogy le fognak szidni, és akkor nem érhet semmi váratlanul. Ígérd meg, hogy legközelebb jobban vigyázol rá és nem viszed nyaralni, bár megérthető, hiszen jobban látsz vele, aztán igazából fel sem tűnik, ha lerakod valahová.

2013. júl. 15. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Ofotértben tudsz csináltatni 7000-ért másikat, az nem egy nagy összeg. Én is ott csináltattam tartalékot, mert a vezetéshez kell és teljesen normálisakat lehet kapni annyiért, ne ezekre az öregemberes SZTK-keretesekre gondolj :D
2013. júl. 15. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!