Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Hogyan mondjam...

Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?

Figyelt kérdés

Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(

16L

2013. aug. 22. 14:20
 101/158 anonim ***** válasza:
28%
Biztos nyakon csapnak majd, hogy nem hagytál választási lehetőséget; hanem hello anyu, apu, terhes vagyok, de egy gyáva kis punci voltam és nem mondtam el időben, így megtartom, de így is terveztem, de no para, megyek majd suliba, meg fősulira és minden fasza lesz!
2013. aug. 28. 18:38
 102/158 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem, miért kell zagyvaságokat írogatva becsapni a fiatal kérdezőt, aki segítséget remél innen...

1, 18 év alatt a terhességmegszakítás korhatára a terhesség 18. hete, amiből igen nehéz kicsúszni meg odáig titkolni.... lévén általában már bőven LÁTSZIK, pláne egy tinin.

2, Viszont a döntés joga a Kérdezőé 14 (TIZENNÉGY) év felett, ha a szülő és a terhes fiatalkorú gyermeke véleménye különbözik, az eleve gyámhatósági ügy, ennyi. Ők aztán hivatalos eljárásban aláírják a műtéti beleegyezést - ha a szülő attól vonakodik - illetve gondoskodnak a terhesség zavartalan kihordásáról és az ujszülött sorsáról - ha attól.

Na, ez a valóság.

2013. aug. 28. 18:49
 103/158 anonim ***** válasza:
28%
Hogy reagáltak? :)
2013. aug. 28. 19:00
 104/158 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem még sehogy, kérdező még el fog rajta ünyölögni kicsinyég... pedig szerintem legalább az anyja már nagyjából vágja, mi lehet a probléma, csodálkoznék, ha nem így lenne...
2013. aug. 28. 19:05
 105/158 anonim ***** válasza:
81%
Tényleg nem kéne tovább húznod az idődet ha nem is beszélsz egyszerre mind a két szülőddel akkor legalább anyukádnak mondd el biztos hogy ki lesz akadva és kérd meg hogy segítsen neked elmondani apukádnak is. Anyukádnak felfog tünni hogy nincs veled rendben minden a havid sem jön...
2013. aug. 28. 22:45
 106/158 anonim ***** válasza:
11%

"illetve gondoskodnak a terhesség zavartalan kihordásáról és az ujszülött sorsáról"

Igazán leírhattad volna azt is, hogy EZ mit jelent!

Mert véletlenül sem azt, hogy segítenek felnevelni, vagy anyagilag támogatják az anyát, amíg saját lábra nem áll (ami egy 16 évesnél elég sokáig eltart)!

Lehet, hogy 14 év felett nem kényszeríthetik semmire és a végső döntés az övé, DE ebben az esetben a felelősséget is neki kell viselnie!

A szülei nélkül elég nehéz lesz egyedül felnevelnie, s a gyámhatóság is abba az irányba fogja terelni, hogy 1) adja örökbe, 2) mehet nevelőintézetbe a fiával/lányával együtt...

2013. aug. 29. 07:44
 107/158 anonim ***** válasza:
27%

"A szülei nélkül elég nehéz lesz egyedül felnevelnie, s a gyámhatóság is abba az irányba fogja terelni, hogy 1) adja örökbe, 2) mehet nevelőintézetbe a fiával/lányával együtt..." - khmmm... nem maradt ki számodra véletlenül a sztoriból hogy van egy (nagykorú) apa is a történetben? Semmi különös, a gyámhatóság előtt meg kell írni a teljes hatályú apait még a terhesség alatt, és kész... így automatice az van, hogy a felügyeleti jogot az anya nagykorúságáig az apa gyakorolja...

Akár össze is házasodhatnának a Kérdező meg a párja a gyámhatóság engedélyével, és akkor a Kérdező egyből nagykorúvá válna, de én azt nem javaslom, mert ezzel a Kérdező szüleinek a Kérdező eltartására vonatkozó KÖTELEZETTSÉGE is megszűnne...

Na, ezt jelenti a gyakorlatban...

2013. aug. 29. 08:28
 108/158 anonim ***** válasza:
15%
Írta, hogy a 22 éves "párja" nem keres annyit, hogy el tudja tartani őt. ;)
2013. aug. 29. 08:39
 109/158 anonim ***** válasza:
39%
#108, na ya, őt nem is kell, az - a házasság esetét kivéve - a saját szülei kötelessége. Az apának csak a közös gyereket kell tudni eltartani, ennyi... a mai magyar valóságban untig elég, ha van egy akármilyen munkáltatói igazolása rendszeres jövedelemről, oszt jó napot... de még ha az sincs, az sem gáz, hány gyereknél van manapság ilyenkor - egyedülálló anya mellett pl. - GYES+CSP, oszt a rendszer mégse aktívkodik... ami meg alanyi... na ezért is írtam, hogy a házasságot ilyen esetben meghagynám ultima rationak...
2013. aug. 29. 09:04
 110/158 A kérdező kommentje:
Basszus, belekezdtem de nem mertem elmondani. Már a nyelvem hegyén van, ki akarom mondani de nem jön a hang. Lehet, hogy először anyukámnak kéne elmondani. Most leszek majd 7 hetes és nincs még semmilyen tünetem... össze-vissza olvastam, hogy kinek mikor látszott de szerintem én már nem sokáig húzhatom mert nem vagyok annyira husis, mondjuk csontos se de a hasam lapos. A barátom már egyedül él és ha csak ketten lennénk akkor talán meg tudná oldani de egy harmadik ember már sok lenne, főleg egy kicsi. Lehet, hogy minimális esély van arra, hogy nem lesz de még ott van az a kevés! Mi a garancia arra, hogy majd lehet még gyerekem? Szerintem semmi, félek ettől a dologtól.
2013. aug. 31. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!