Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?
Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(
16L
Nem értem, miért kell zagyvaságokat írogatva becsapni a fiatal kérdezőt, aki segítséget remél innen...
1, 18 év alatt a terhességmegszakítás korhatára a terhesség 18. hete, amiből igen nehéz kicsúszni meg odáig titkolni.... lévén általában már bőven LÁTSZIK, pláne egy tinin.
2, Viszont a döntés joga a Kérdezőé 14 (TIZENNÉGY) év felett, ha a szülő és a terhes fiatalkorú gyermeke véleménye különbözik, az eleve gyámhatósági ügy, ennyi. Ők aztán hivatalos eljárásban aláírják a műtéti beleegyezést - ha a szülő attól vonakodik - illetve gondoskodnak a terhesség zavartalan kihordásáról és az ujszülött sorsáról - ha attól.
Na, ez a valóság.
"illetve gondoskodnak a terhesség zavartalan kihordásáról és az ujszülött sorsáról"
Igazán leírhattad volna azt is, hogy EZ mit jelent!
Mert véletlenül sem azt, hogy segítenek felnevelni, vagy anyagilag támogatják az anyát, amíg saját lábra nem áll (ami egy 16 évesnél elég sokáig eltart)!
Lehet, hogy 14 év felett nem kényszeríthetik semmire és a végső döntés az övé, DE ebben az esetben a felelősséget is neki kell viselnie!
A szülei nélkül elég nehéz lesz egyedül felnevelnie, s a gyámhatóság is abba az irányba fogja terelni, hogy 1) adja örökbe, 2) mehet nevelőintézetbe a fiával/lányával együtt...
"A szülei nélkül elég nehéz lesz egyedül felnevelnie, s a gyámhatóság is abba az irányba fogja terelni, hogy 1) adja örökbe, 2) mehet nevelőintézetbe a fiával/lányával együtt..." - khmmm... nem maradt ki számodra véletlenül a sztoriból hogy van egy (nagykorú) apa is a történetben? Semmi különös, a gyámhatóság előtt meg kell írni a teljes hatályú apait még a terhesség alatt, és kész... így automatice az van, hogy a felügyeleti jogot az anya nagykorúságáig az apa gyakorolja...
Akár össze is házasodhatnának a Kérdező meg a párja a gyámhatóság engedélyével, és akkor a Kérdező egyből nagykorúvá válna, de én azt nem javaslom, mert ezzel a Kérdező szüleinek a Kérdező eltartására vonatkozó KÖTELEZETTSÉGE is megszűnne...
Na, ezt jelenti a gyakorlatban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!