Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Hogyan mondjam...

Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?

Figyelt kérdés

Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(

16L

2013. aug. 22. 14:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/158 A kérdező kommentje:

Nem tudom hog oldanánk meg, arra gondoltam még, hogy a nagyszüleimmel beszélnék. Nagyon jó velük a kapcsolatom és mind a 4 él és jó velük a kapcsolatom. Talán időnként ők is vigyázhatnának rá, az egyik nagymamám óvónő volt, a nagyapám pedig gyerekorvos. De nem akarom, hogy mindig más vigyázzon rá. Annyit foglalkoznék vele amennyit csak tudok. Azt az 5 hónapot azért írtam mert biztos mondták volna, hogy van rossz oldala is és ezzel tisztában vagyok.

Abban biztos vagyok, hogy a szüleim nem raknának ki miatta, bármennyire is haragudnának. Normális családom van. A barátom nemrég költözött el de három embert nem tudna még eltartani.

2013. aug. 22. 14:51
 22/158 anonim ***** válasza:
78%
Hány hetes vagy?
2013. aug. 22. 14:53
 23/158 anonim ***** válasza:
41%

Ja majd a dolgozó nagyszüleid vegyenek ki szabadságot, hogy a te gyerekedre vigyázzanak.

Nem vagy felnőtt! Nem gondolkozol úgy; "jaj cukik a kisbabák" hozzáállással akarsz szülni...

2013. aug. 22. 14:55
 24/158 anonim ***** válasza:
76%
Te jóóóó ég !!!! Attól mentsen meg az ég ,hogy egyszer a lányom igy álljon elém !!Emberek ,ez a kislány 16 éves ,én biztos nem bátoritanám arra,hogy megtartsa a gyereket ! Ha az én lányom lennél nem támogatnálak ebben ,remélhetőleg a szülők mindkét oldalról reálisabban fogják látni a helyzetet !!!! Le lehet pontozni ,akkor is igy gondolom !Én is szülő vagyok és nem nézném végig,hogy a lányom tönkretszi az életét !!!
2013. aug. 22. 14:57
 25/158 anonim ***** válasza:
68%

egyetértek utolsó, még csak 16 éves, előtte az élet. Más 25 évesen se érik meg egy gyerekre..

a másik (bár nem ide tartozik) de sose értettem, hogy egy 20 éves fiú mit keres(ett) egy 14! éves kislány mellett!!??

le lehet pontozni, de én se támogatnám hogy megtartsd

2013. aug. 22. 15:00
 26/158 anonim ***** válasza:
81%

Nyugodtan le lehet pontozni, azokat akik szeret hülyeség lenne megtartani.

Aztán majd nézhetsz, mikor ott állsz, munka, végzettség nélkül, egyedül :D

2013. aug. 22. 15:00
 27/158 anonim ***** válasza:
31%
Feketemamba, én ugyan természetesen nem pontozlak le, meg egyébként sem vagyok abortusz-ellenes, de a döntés a KÉRDEZŐÉ (meg a párjáé), és nem az ő szüleié, ez jó lenne, ha egyértelmű lenne mindenki számára.
2013. aug. 22. 15:01
 28/158 anonim ***** válasza:
78%

Arra ne alapozz, hogy a szüleid nem raknak ki. Hisz ezzel az Ő életüket is tönkre teheted. Lehet, hogy ebben a korban Ők már nem erre vágynak és nem szabad így rájuk erőltetni.

Tehát a párod nem tud eltartani. Akkor ezek szerint együtt sem tudnátok lakni. Vagyis az a pici már most biztos, hogy nem egy családban kezdené az életét. Párod gondolom albérletben lakik. Nem hiszem, hogy pénzügyileg támogatni tudna téged, hisz nem olyan könnyű egy embernek albérlet mellett még mást is támogatni. Mondjuk az nem derült ki, hogy Ő egyáltalán hogy áll a babához??

Itt nem csak a Te életed változik meg, hanem az egész családod (szülők, nagyszülők) életét is meg akarod változtatni a beleegyezésük nélkül. Hát nekem tuti nem tetszene. Már csak azért sem mert arra nem vagyok jó, hogy megbeszélje velem, és együtt döntsünk, de utána persze mindig készen álljak a gyerek felügyeletre.

(12-es voltam)

2013. aug. 22. 15:02
 29/158 anonim ***** válasza:
74%

a döntés a KÉRDEZŐÉ (meg a párjáé), és nem az ő szüleié

Ja persze, mert két felnőtt vállal gyereket, akik dolgoznak, van hol lakniuk és nincs szükségük anyagi támogatásra.

2013. aug. 22. 15:03
 30/158 anonim ***** válasza:
79%

Ez aztán egy szép élet..

16 évesen gyerek, és még a szüleire meg a nagyszülőkre bízná. Neked kéne ügyelned rá, ja de nem tudsz mert még suliba jársz. 14 évesen jöttél össze még akkor egy 20 évessel. Nem szoktam ítélkezni, de megvan a véleményem rólad.

Jöhet a lepontozás már várom, azért mert valaki elmondja ŐSZINTÉN a véleményét.

2013. aug. 22. 15:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!