Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?
Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(
16L
Első, én lepontoztalak, nem szándékosan( pirul) ez az idióta érintőképernyő az oka....
Az felvetett pontjaiddal egyet kell értsek.Ezeket kell megválaszolni, és ami a legfontosabb nem egyedül, hanem a pároddal.
Neki elmondtad már?
Azt gondold végig, hogy kinek a segítségére lesz szükséged. Mert ha a szüleidre, akkor joguk lenne beleszólni, hogy Ők akarják vagy sem. Nem lenne szép ha kész tények elé állítanád Őket. Ha nincs szükség az Ő támogatásukra, hanem a pároddal mindent meg tudtok oldani, akkor a szüleidnek csak vázold fel, hogy mik a jövőben a tervek.
Először biztos, hogy mérgesek lesznek, hisz olyan dolog történik, amikre nem is számítottak. Kicsit hagyd hadd emésszék magukat utána megint le lehet velük ülni és megbeszélni mindent.
Szép terv, hogy tanulni fogsz, de ki lesz addig a gyerekkel? Gondolom a szüleid még nem nyugdíjasok, dolgoznak, ahogy a párod is. Bölcsibe csoda lenne bejutni, akkor is legkorábban 6 hónaposan.
Ezt hogy tervezed?
párod a szüleivel él még? hány hetes terhes vagy kb? mindenképp menj el dokihoz mert a teszt nem 100%-os eredményt mutat!! lehet nem is vagy az. :D
#1 válaszolóval értek egyet vagyis a kérdéseivel..
legfontosabb,hogy hol fogtok lakni?!
16L
Jaj, hogy 5 hónapot voltál csecsemő közelben. Az aztán kemény:)
Itt több évről van szó. Hogy fogsz tanulni? miből fogtok élni? hol fogtok lakni? és ha egyedül maradsz? egy 22 éves srác, nem erre vágyik, ha megunja a gyereket, meg a sírást, meg téged, akkor megpattan, de neked ott kell lenned a gyerek mellett.
Gondold végig. Hiába vagy abortuszellenes, így elb*szod az életed.
És azzal is számolj, hogy anyádék kivágnak otthonról!
Ha a szüleidtől vársz segítséget, akkor ez legalább annyira az ő döntésük kell legyen, mint a tied meg a párodé. Sőt, a párod szüleit sem ártana beavatni.
Nem vagytok még felnőttek, nem tudjátok magatok megoldani a dolgot, a segítség meg nem csak úgy "jár". Ha a család nem akarja megadni, akkor mit csináltok? Az egész életeteket (a gyerekét is!) tönkretehetitek egy elhamarkodott, romantikus ("szeretem a kisbabákat") döntéssel!
Első! Ne háborodj fel!
A pontjaid, tanácsaid jók, de a az utolsó megjegyzésed bicskanyitogató, ezért kaptál pirosat is.
Nincs ugyanis 100 %-os védekezési mód. Anyukámnak művi meddővé tétel ellenére sikerült teherbe esnie velem.
Férjem és bátyám nőgyógyász, ha valaki "védekezés mellett" esik teherbe mindig kiderül, hogy nem szedte pontosan, nem olvasta el a tájékoztatót, nem megfelelő volt a tabletta (ami nem a nő hibája), az óvszert nem ellenőrizte előtte ÉS utána, csak egy kicsit tette be és nem középidőben stb.
Lehet, hogy bicskanyitogató, de ez van.
Elsosorban a szuleiddel kell megbeszelned, mert az o segitseguk nelkul nem sok eselyed van.
Masik lehetoseg, hogy osszehazasodtok a paroddal, ezzel nagykoruva valsz, elmentek albiba, vagy esetleg valamelyik szulo parosnal ellaktok, ha engedik, de termeszetesen beszalltok a rezsibe. A hazassag gondolatara latnad a parodon is, hogy mennyire gondolja ezt komolyan, mert egy baba, nagyobb lepes, mint egy eskuvo. Ha az eskuvot visszautasitana, bennem felmerulnenek ketelyek. Magantanulo lehetsz, a gyerek mellett az siman megoldhato, itt inkabb az anyagi tamogatas a donto, amire mindenkepp szukseged lesz, vagy a parod, vagy a szuleid reszerol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!