Terhes vagyok. Hogyan mondjam el itthon?
Nem akartam de elvetetni sem akarom. Nem voltam még orvosnál de a tesztek szerint terhes vagyok. A barátom 22 éves és dolgozik, én még tanulok. 2,5 éve vagyunk együtt. Mire a baba megszületne már 17 lennék. Anyukám észre vett rajtam valamit és kérdezősködik de nem merem neki elmondani mert nem tudom hogyan reagálna de apukám nagyon-nagyon mérges lenne, csalódott és nagyon haragudna rám. Szerintem. Védekeztünk mindig mielőtt szólnátok. Nem tudom hogyan történhetett, tudom, hogy nem tudnám még eltartani de nem akarom elvetetni. Meg akarom tartani, tanulni szeretnék és aztán eltartani. Mit tegyek? :(
16L
Itt nem csak az anyagiakról van szó. Azért 40 felett az ember szervezetének szüksége van az alvásra, a nyugalomra. Éjszaka többször kelni babasírásra, aztán a munkahelyen teljesíteni majd segíteni a baba körül, esetleg túlórát vállalni az anyagiak miatt, támogatni a gyereket az iskola elvégzésében - nem mondom, hogy minden 45 feletti alkalmatlan erre, de hogy megerőltető (főleg ha kényszerből teszi), az biztos.
Eleve úgy vállalni gyereket hogy majd ez meg az lesz vele amíg Te tanulsz, nagy bátorság.
És nem arról van szó, hogy szívesen segít-e a családod, hanem hogy ez mennyire lesz megterhelő nekik. Hogy ha az lesz, akkor majd csendesen szenvednek és fogat összeszorítva csinálják, ahelyett hogy élveznék az unokázást, dédunokázást.
Mi lesz, ha pár hónap után majd mindenki nemet mond? Akkor mi lesz az iskolával?
2 hetes terhesség nincs, vagyis nem mutatja ki a teszt.
Mikor volt az utolsó menzeszed?
#29, a kettőnek a világon semmi köze egymáshoz, a Kérdező szüleinek nincs beleszólása abba, ha a Kérdező megtartja a terhességét. Annyit tehetnek meg, hogy későnbb nem vállalják az unoka felett a gyámságot - amire ez esetben nincs is szükség, lévén az apa nagykorú, tehát van a születendő gyereknek törvényes képviselője.
Na, ehhez képest meg az, hogy a lányuk szül egy gyereket, az a világon semmiben sem érinti a saját lányuk felé való kötelességeiket, Kérdezőt ugyanúgy kötelesek eltartani 18 éves koráig, mint ha nem szült volna.
Kérdező, 2 vagy 3 hetes NEM lehetsz, mert akkor most készülne az a gyerek... a terhességi kort az utolsó menstruáció első napjától számolják, lévén az ismert dátum.
Jaj megint jön a sok pattogó. Életek tönkretétele?! Azért mert születik egy új élet? Na ne nevettessetek már! Épeszű ember, aki szereti a családját, annak nem fogja tönkretenni egy ilyen az életét. Igaz, nehéz lesz, de megoldható! Biztos én se örülnék, ha a gyerekem 16 évesen teherbe esne, de nem feltétlenül beszélném le a gyerekről! Ha látom hogy érett gondolkodású, ha tudom, hogy fel tudná/tudnák nevelni, akkor inkább támogatnám, mint hogy nekiálljak és leordítsam a fejét. Lehet,hogy odalesz a fiatalsága, viszont arra is gondolni kell, hogy egy ilyen eset (mint az abortusz) lehet, hogy lelkileg egy életre megnyomorítaná... És akkor már inkább egy fiatalon szülés boldogan (bár nehezen!), mint egy megkeseredett nő, akinek talán egész életét beárnyékolná a tette.
Egyébként meg miért kell egy 22 éves fiúra egyből azt mondani, hogy úgyis otthagyja majd?? érdekes, egyből azt mondta, hogy vállalja a felelősséget, és még másik munkát is keres, hogy legyen pénz! Az én barátom is 20 éves, és legszívesebben most akarna gyereket, mert nagyon szereti őket, és biztos nem állítana be olyannal, hogy hát ő még élni akar... (pedig előtte bulizós és csajozós volt, most meg már csak egy családot szeretne). Elég a beskatulyázásokból!
Kedves Válaszolók!
Némelyikőtök komolyan belepusztulna ha gyűlölettől és rosszindulattól mentes vélemény nyilvánítást tenne? Szerintem sokkal undorítóbbak és primitívebbek vagytok, mint az aki 16 évesen teherbe esett. Gondolom a "kultúra" szó és fogalma számotokra ismeretlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!