Hogyan gyozzem meg a lanyomat hogy vagassuk le a hajat?
Anyám ugyanezt csinálta velem, de nem 13 évesen, hanem ovis koromban! De még az is szörnyű volt! Mindig fiúsnak éreztem magam és ez még most, 25 évesen se jött rendbe. Emiatt hajlamos voltam kamasz koromban ri.bancosan öltözni, sminkelni, viselkedni, hogy ne érezzem fiúsnak magam. Még mostis sokszor olyan fiúsnak érzem magam, pedig hosszú szőke hajam van, hatalmas cicim, nőies alakom, csak ruhában, sozknyában járok, szóval baromira nem vagyok fiús, de egyszerűen ez belémrögzölt gyerekkoromban.
Szóval ha levágatod a haját akarata ellenére azzal torzul a lelki világa, nem azzal, hogy szép kislány. És ha tetszik a fiúknak az miért baj? Tudod te milyen rossz érzés egy lánynak, ha csak ő nem tetszik a fiúknak, mert rövid haja van????
Én nem győzném meg sehogyan...elmondanám, hogy én azt gondolom, hogy praktikusabb lenne a rövid/ebb haj az úszáshoz és azt is, hogy miért lenne az. Ezek után a döntést rá hagynám, hiszen Ő egy különálló emberi lény, akinek joga van önálló döntéseket hozni a saját személye körül. (Természetesen nem olyan dolgokban, amik veszélyt jelentenek számára és kell a folyamatos figyelem a szülő részéről.)
Szerintem egy idő után megunja úgyis, és akkor meg a rövid lesz a sláger. :)
Nem értem mi köze van a hosszú hajnak a srácokhoz, igen hamarabb észreveszik, de ez még nem jelenti azt, hogy tetszik is nekik.
Egyébként ne erőszakolj rá semmit. Azt meg nem értem hogy nem lehet elrejteni az úszósapka alá. Be kell fonni és fel kell tűzni kontyba.
Én a kisebbiknek engedtem a hosszú hajat. Az övé jó minőségű, könnyű kezelni, egyedül is tudja. Annyihoz ragaszkodtam, hogy a töredezett, elvékonyodott végeket le kell vágatnia, de ez alig volt pár centi.
A nagyobbnak viszont borzasztóan rasztásodott, ha kibontott hajjal volt, akkor fél óra múlva már kifésülhetetlenné gubancolódott, éjjel nem alhatott kibontott hajjal... A mindennapi fésülés kínszenvedés volt. Amikor elmúlt 10, akkor mondtam, hogy nincs időm és türelmem arra, hogy napi fél-fél órát reggel és este a fürdőszobában hallgassam a nyivákolását mert húzom a pulikutya szerű haját. Vagy ápolja magának, vagy vágassa le... Ő döntött az utóbbi mellett, végül kiderült, hogy még csinosabb is lett, mert jobban áll neki.
"Felek hogy 13 eves kora maitt(kamaszodas) minden fiu megkornyekezi majd."
Ezt viszont egy nagy hülyeségnek tartom.
A te hajad vagy az övé? Hadd döntse már ő el. Meg akarod neki mondani, milyen ruhában járjon? Hogy mikortól sminkeljen? Az ő külseje és persze vigyáznod kell rá valamennyire, de ez beteges.
Ne próbáld meg rábeszélni. Ha engem meggyőznél és levágatnám, egy életre utálnálak miatta. Főleg 13 évesen.
Bocsánat hogy féligkészen küldtem el. A lényeg hogy csúnya lettem, én meg mondtam anyának hogy soha többé nem fogadok el tőle tanácsot a kinézetemmel kapcsolatban. És ez így is van pedig akkor 7 éves voltam. Szerintem ne fűzd a lányod meg ne mondd neki hogy " én ilyen kis vállig érőre gondoltam..." mert eltudom hinni hogy nagyon idegesíti őt.
És szerintem hülyeség ezzel eljátszani a bizalmad, bár lehet hogy nem is baj hogy nem bízik meg benned ha ilyen egyserű kérdésekben nem engeded hogy döntsön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!