Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudnak megértőek...

Miért nem tudnak megértőek lenni a szüleim?

Figyelt kérdés

20-on éves nő vagyok. Az elmúlt években szorongással küzdöttem, így dolgozni nem igazán tudok rendesen. Tavaly találtam munkahelyet, de hamar otthagytam, mert a körülmények nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak.

Itthon élek még szüleimmel és egyáltalán nem megértőek a problémáimmal kapcsolatban. Nem értik meg, hogy nem tudom a szorongás miatt rendesen elkezdeni az életemet. Rendszeresen a fejemhez vágják, hogy semmit nem csinálok, nem dolgozom, nem tanulok, de nem hiszem, hogy tisztában vannak vele, hogy mennyire rossz betegség ez.

Tavaly jöttem össze párommal és nem régiben felvetettem az ötletet, hogy hozzánk költözhetne, amitől anyámék teljesen kiakadtak.

Jelenleg párom sem dolgozik, de éppen szakmát tanul esti tagozaton és idővel dolgozni is fog majd. Nem fogyasztanánk sokat, azt ennénk ami éppen itthon van, nincsenek drága hobbijaink sem, úgyhogy teljesen érthetetlen anyámék reakciója. A helyzet az, hogy sajnos ők alapból nem annyira kedvelik páromat. Legútobb apám akadt ki, hogy mikor párom itt alszik, rendszeresen kimegy a konyhára enni éjszaka és ezzel felébreszti őket, plusz múltkor tévedésből megette azt a kaját amit apám magának csomagolt másnapra munkába. Ezen kívül nyílván azt tolják, hogx nem dolgozunk pedig már igazán ideje lenne, de nem hiszem, hogy szülőként állandóan csesztetni kéne minket.

Mi lehetne a megoldás, hogy szüleim ne legyenek ellenségesek a párommal és velem?

tegnap 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
76%
Semmi. Nem kell velük kontaktot tartani. Nyilván nem véletlenül küzdesz ilyen dolgokkal, alaposan hozzájárultak ők is. Nem kell hozzájuk költöztetned a párodat, nem értem, miért jutott ez eszedbe, nem vagy a szüleiddel olyan kapcsolatban. Én tudom, mi a szorongás, a pánikbetegség, a depresszió, de költözz el otthonról és dolgozz. Úgy érzem, hogy te a betegséged mögé bújsz, mert így kényelmes és azt hiszed, hogy így nem kell szembenézned saját magaddal és azzal, ami jutott az életben. De, kell. És még mielőtt ritka érzéketlen tahónak tartanál, aki könnyen beszél, nem, nem így van.
tegnap 11:54
 2/79 anonim ***** válasza:
81%
Túltoltad a kamut, bár biztos lesznek olyan hülyék, akik elhiszik, hogy rz valós kérdés és majd neked ugranak.
tegnap 11:54
 3/79 A kérdező kommentje:
Idióta, miért lenne kamu? Mindennap ezen görcsölök, hogy mi lehetne erre a megoldás.
tegnap 11:55
 4/79 anonim ***** válasza:
96%

Mert aki le tud írni normálisan megfogalmazva egy kérdést, annak huszonévesen van annyi minimális esze, hogy megértse, mi a probléma azzal, hogy a)nem dolgozik és nem is akar, b)a nem dolgozó pasiját odaköltöztetné eltartatni a szülei nyakára.

Túljátszottad az ártatlan butaságot és értetlenkedést, mert nem kell sok ész ennek a dolognak a megértéséhez

tegnap 11:58
 5/79 A kérdező kommentje:
Párom 2 hónap és megszerzi a szakmáját, utána dolgozni fog. Azt nem értetted meg ezek szerint, hogy szorongásos beteg vagyok és nem egyszerű elkezdeni így dolgozni.
tegnap 11:59
 6/79 anonim ***** válasza:
100%

Az életet nem érdekli, mi a bajod, kérdezö. Más is szorong, ideges, feszült a munkahelyén, de muszáj menni. Ha holnap a szüleid meghalnak egy balesetben, mesz az utcára lakni?

Ez meg abszurd pofátlanság,chogy odaköltöztetnéd a párod. Én se engednem. Majd ha azt látnám, hogy mindketten(!) stabilan dolgozó, spórolni akaró felnöttel vagytok, akkor megengednem.

Te meg ne játsszál felnőtteset, amíg nem viselkedsz felnőttként. Menjél, kezeltesd ki magad, és majd utána pasizzál meg játsszál felnőtteset. Majd a párod eltart, ha dplgozik.

tegnap 12:04
 7/79 anonim ***** válasza:
100%

"Tavaly találtam munkahelyet, de hamar otthagytam, mert a körülmények nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak"

Ja, hát akkor az emberek 80%-a otthagyhatná a munkahelyét. Oda nem jól érezni mész magad.

tegnap 12:05
 8/79 anonim ***** válasza:
94%

A szüleidnek teljesen rendben van a gondolkodása, Te ülsz fordítva a bilin.

1. A szorongási porobléma nem akadálya annak, hogy dolgozz és önállósodj, ez csak egy nehézség.

2. Alap, hogy nem költöztetek a szüleim nyakára senkit egy olyan helyzetben, amikor nem vagyok még önellátó és a párom sem az. A pofátlanság netovábbja, amikor azt várod el a szüleidtől, hogy ne csak téged, hanem a párodat is etessék, hiszen ti elvagytok morzsákon is.

A megoldás az, hogy keresel egy megfelelő pszichológust, aki segít oldani a szorongásodat, majd keresel munkát és önállósodsz és csak ezt követően akarj együttélős párkapcsolatot olyan személlyel, aki szintén önellátó.

tegnap 12:06
 9/79 anonim ***** válasza:
97%
Akkor szerezze meg a szakmát, kezdjen el dolgozni, aztán ha be tud szállni a költségekbe, akkor vessétek fel újra az ötletet. Te meg keress olyan melót, ahol nem szorongsz annyira. Az első válaszolóval meg teljesen egyet értek, nem írom le én is.
tegnap 12:07
 10/79 anonim ***** válasza:
100%
Nem dolgozó, éjjel zajongó és a kajámat megevő pasi beköltöztetése a lakásomba? No-no... Majd ha tényleg lesz munkája, és be tud szállni a költségekbe, akkor jöhet ESETLEG. Azt eszitek, ami otthon van, jó vicc, azt szerinted nem pénzből veszik a szüleid...?
tegnap 12:09
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!