Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudnak megértőek...

Miért nem tudnak megértőek lenni a szüleim?

Figyelt kérdés

20-on éves nő vagyok. Az elmúlt években szorongással küzdöttem, így dolgozni nem igazán tudok rendesen. Tavaly találtam munkahelyet, de hamar otthagytam, mert a körülmények nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak.

Itthon élek még szüleimmel és egyáltalán nem megértőek a problémáimmal kapcsolatban. Nem értik meg, hogy nem tudom a szorongás miatt rendesen elkezdeni az életemet. Rendszeresen a fejemhez vágják, hogy semmit nem csinálok, nem dolgozom, nem tanulok, de nem hiszem, hogy tisztában vannak vele, hogy mennyire rossz betegség ez.

Tavaly jöttem össze párommal és nem régiben felvetettem az ötletet, hogy hozzánk költözhetne, amitől anyámék teljesen kiakadtak.

Jelenleg párom sem dolgozik, de éppen szakmát tanul esti tagozaton és idővel dolgozni is fog majd. Nem fogyasztanánk sokat, azt ennénk ami éppen itthon van, nincsenek drága hobbijaink sem, úgyhogy teljesen érthetetlen anyámék reakciója. A helyzet az, hogy sajnos ők alapból nem annyira kedvelik páromat. Legútobb apám akadt ki, hogy mikor párom itt alszik, rendszeresen kimegy a konyhára enni éjszaka és ezzel felébreszti őket, plusz múltkor tévedésből megette azt a kaját amit apám magának csomagolt másnapra munkába. Ezen kívül nyílván azt tolják, hogx nem dolgozunk pedig már igazán ideje lenne, de nem hiszem, hogy szülőként állandóan csesztetni kéne minket.

Mi lehetne a megoldás, hogy szüleim ne legyenek ellenségesek a párommal és velem?

dec. 11. 11:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
2%

Miért kell ilyenek lenni a kérdezővel.

Ő így lássa a világot mi a baj ezel.

dec. 12. 16:16
 92/98 anonim ***** válasza:
96%
91 semmi baj nem lenne, ha nem máson élősködne.
dec. 12. 16:57
 93/98 anonim ***** válasza:
100%
89-es Nem dolgozol magán ügyed senkinek semmi köze hozzá. - oké, de a szülőknek sem kötelessége eltartani egy ingyen élőt ;)
dec. 13. 08:31
 94/98 anonim ***** válasza:
100%

89-es, igenis van köze hozzá a szüleinek ha még otthon lakik.

Szeretem amikor valaki azzal jön, hogy ő hátrányos helyzetű.

Rengetegszer mentem fogyatékkal élőkhöz, látás-, hallássérültekhez munka miatt. Igen nehezebb így dolgozni, DE nem lehetetlen. Mert akarni kell.

Ellenben a kérdező hozzáállása, hogy nem felelt meg semmilyen munka az elvárásainak elég erős. Hány ember mondhatná ezt? De mégis dolgoznak mert van gyerekük, családjuk akikért mennek mindennap!

A kérdező is ha szereti a párját összeszorítva vállalhatna egy melót ami mondjuk nem a kedvence, hogy gyűjt pénzt azért, hogy hamarabb összeköltözhessen a párjával. De nem, ő a szülei miatt panaszkodik, hogy őt nem értik meg.

Megjegyzem, nem egy olyan fogyatékkal élővel találkoztam aki saját egzisztenciát épített fel!

dec. 13. 13:10
 95/98 anonim ***** válasza:
100%

94-es vagyok

Javítsatok ki ha tévedek de talán pont az Auchannak van olyan programja amiben fogyatékkal élőket, hallássérülteket foglalkoztatnak. Sokat kell dolgozni? Igen.

De kérdező nem érné meg ha utána összeköltözhetnél a pároddal? Vagy ha végzett a sulival ő tartson el?

dec. 13. 13:14
 96/98 anonim ***** válasza:
0%

94-es nem a szüleire írtam hanem gyakori kérdésekre.

Itt gyakorin nem szabad megosztani ilyeneket mert jön a támadás.

Arra írtam hogy ő magán ügye mit csinál ennyi.

dec. 13. 14:12
 97/98 anonim ***** válasza:
100%

96-os, viszont az, hogy kibeszéli a szüleit idegeneknek az nem magánügy igaz?

Névtelenül írhatsz, és az, hogy úgy akar a szüleinél lakni, hogy nem AKAR dolgozni igenis releváns.

Érdekes, hogy csak erre reagáltál. A többire, hogy hátrányos helyzetből induló is elérhet valamit ha akar nem.

dec. 13. 15:27
 98/98 anonim ***** válasza:

Tudod 96-os kétfajta ember létezik.

1. Aki nem AKAR semmit tenni a helyzete ellen, és csak sajnálkozik. Azon senki nem tud segíteni, mert az illető önmagán sem akar.

2. Aki AKAR tenni ellene és tesz is. Az ilyenen lehet is segíteni. "Segíts magadon, Isten is megsegít."

A kérdező nem azért kap negatív véleményt mert nem dolgozik, hanem azért mert fordítva ül a lovon, és a semmiért várja a sült galambot.

Ha tényleg fogyatékkal élő vagy tökéletesen tisztában lehetnél azzal, hogy sokaknak nem adatik meg az, hogy a szüleik felnőtt korukban is eltartsák őket. A kérdező össze tehetné a két kezét, hogy az ő szülei ilyenek. De nem ő helyette megsértődik.

Én kétfajta fogyatékkal élő, hallássérült, látássérült vagy egyéb fogyatékosságban, betegségben szenvedő embert ismertem.

1. Aki ahogy írtam cselekedett az életben, próbált javítani a helyzetén.

2. Aki sajnálkozott és amiért mások nem értették meg őt, azt mondta, hogy elítélik mert beteg. Na az ilyen fel se fogta, hogy nem a betegsége a baj, hanem a hozzáállássa.

Az ilyen emberek akár betegek akár nem, ugyanígy állnak a világhoz! Ők ha mindenféle betegség, fogyatékosság nélkül születnek, akkor sem tesznek annyit magukért az életben. Felesleges ezt arra ráfogni, hogy a kérdező szorongással küzd, vagy hogy azért kap negítavat mert nem dolgozik. Nem nem ez a baj, hanem a hozzáállása.

Még két példa:

Régi kolléganőm kapott a szüleitől egy lakást, eljött hozzánk dolgozni, eleinte megvolt a lelkesedés, majd minden baja lett, egyre kevesebbet járt be, kifogásokkal jött. Nekem elmondta, hogy régen rákos volt, így gyógyszereket kellene szednie a hangulatingadozásaira. Próbáltunk megértőek lenni, csakhogy dohányzott és ivott is a gyógyszerei mellett, így nyilván amikor a gyógyszered sörrel eszed meg nem fog segíteni. Ő mindent a betegségére fogott, meg a világra, hogy senki nem érti meg. Én voltam az egyik aki a végéig próbáltam vele jó viszonyt ápolni, de amikor egyszer felháborodva mesélte, hogy ő azért nem jött, és azért szólt utolsó pillanatban, hogy nem jön, mert épp körmösnél volt mert a körmöse akkor ért rá, akkor azért kiakadtam. Utána felmondott, mert teljesen kivolt attól, hogy őt senki sem érti meg, majd úgy tudom eladta a lakását, a szüleihez költözött és abból a pénzből él amit a lakásért kapott.

Másik példa: Alzheimeres bácsi, elhagyhatta volna magát. Tudta magáról, hogy alzheimeres, egyre több dolgot felejtett el. Amikor én találkoztam vele, akkor már csak a tánc segített neki. És tudod mit csinált? Nem azt, hogy otthon maradt sajnálkozva várva a véget, hogy őt senki nem érti meg. Hanem eljártak a feleségével közösségi rendezvényekre, eljártak táncolni, mert tudta, hogy a tánc segít neki, és olyankor jobban emlékszik. Nekem sírva mesélte mennyire örül, hogy erre még emlékszik.

dec. 13. 15:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!