Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudnak megértőek...

Miért nem tudnak megértőek lenni a szüleim?

Figyelt kérdés

20-on éves nő vagyok. Az elmúlt években szorongással küzdöttem, így dolgozni nem igazán tudok rendesen. Tavaly találtam munkahelyet, de hamar otthagytam, mert a körülmények nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak.

Itthon élek még szüleimmel és egyáltalán nem megértőek a problémáimmal kapcsolatban. Nem értik meg, hogy nem tudom a szorongás miatt rendesen elkezdeni az életemet. Rendszeresen a fejemhez vágják, hogy semmit nem csinálok, nem dolgozom, nem tanulok, de nem hiszem, hogy tisztában vannak vele, hogy mennyire rossz betegség ez.

Tavaly jöttem össze párommal és nem régiben felvetettem az ötletet, hogy hozzánk költözhetne, amitől anyámék teljesen kiakadtak.

Jelenleg párom sem dolgozik, de éppen szakmát tanul esti tagozaton és idővel dolgozni is fog majd. Nem fogyasztanánk sokat, azt ennénk ami éppen itthon van, nincsenek drága hobbijaink sem, úgyhogy teljesen érthetetlen anyámék reakciója. A helyzet az, hogy sajnos ők alapból nem annyira kedvelik páromat. Legútobb apám akadt ki, hogy mikor párom itt alszik, rendszeresen kimegy a konyhára enni éjszaka és ezzel felébreszti őket, plusz múltkor tévedésből megette azt a kaját amit apám magának csomagolt másnapra munkába. Ezen kívül nyílván azt tolják, hogx nem dolgozunk pedig már igazán ideje lenne, de nem hiszem, hogy szülőként állandóan csesztetni kéne minket.

Mi lehetne a megoldás, hogy szüleim ne legyenek ellenségesek a párommal és velem?

tegnap 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell velük kontaktot tartani. "

Fejtsd ki, kérlek, konkrétan a te fejedben ez hogy nézne ki? A hercegnő nem dolgozik, nem tanul, ergo nulla bevétele van. Otthon él, a szülők tartják el. Emelle az éppen aktuálist is be szeretné költöztetni a szüleihez, hogy azt is eltartsák. Pontosan hogy is lehetne ebben a helyzetben megoldani a no kontaktot?

tegnap 12:43
 22/79 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt sajnálom, hogy szorongat, ezt kezelteted?

Másrészt a szüleidnek igazuk van.1, vannak otthoni munkák pl telefonálós, adminisztrációs, de olyat is tudok aki kulcstartókat rakott össze otthon, hetente vitték neki amiket meg kellett csinálnia. Szóval bőven lehet találni

2. A párod sem dolgozik, nyilván ez nem tetszik nekik. Ahogy az is normális, hogy zavarja őket, hogy este kijár enni. Kaján kívül még ő is fürdik, használja a tisztálkodási szereket, neki is piszkolódnak a ruhái, szóval bőven plussz költség lenne

tegnap 12:45
 23/79 anonim ***** válasza:
100%

Keress másik pszichiátert és szedd kitartóan, mert sokszor hetek kellenek, mire normálisan hat és betudják állítani, plusz mellé kell terápia, önmagában nem megoldás a gyógyszer (tudom, miről írok, nekem is kellett egy időben, aztán a gyógyszert eltudtam hagyni, a terápia maradt. Majd az sem. De ez évek! Nem csodaszer, nem mulasztja el varázsütésre és ha te nem mész és állsz bele a terápiába semmit sem ér).

Munkanélküliként másik munkanélkülit odaköltöztetni pofátlanság, várjátok meg azt, hogy legyen stabil munkahelye és maximum utána térjetek ehez vissza. Vagy utána menjetek albérletbe ketten. Te meg kezd el a terápiát egy másik pszichiáterrel.

tegnap 12:46
 24/79 anonim ***** válasza:
100%

"rendszeresen kimegy a konyhára enni éjszaka és ezzel felébreszti őket"

És szerinted ez nem idegesítő? Kimegy felnőtt ember létére éjjel enni? Meg zörögni? Egy olyan házban, ahol ő csak vendég? És fölzabálja apád másnapi ebédjét?

És ti vagytok kiakadva a szülőkre?

Te normális vagy? És a pasid..?

tegnap 12:55
 25/79 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, szóval huszonévesként még a szüleiden élősködsz, és ezek mellé odaköltöztetnéd a szintén ingyenélő munkanélküli palidat... Normális vagy te?

Ja persze, nem esztek sokat, de használjátok a vizet, a villanyt, a fűtést, gondolom ha egyikőtöknek kilyukad a cipője majd kikunyeráltok egy új cipőt vagy bármilyen ruhadarabot a szülőktől.

Épeszű ember nem tesz fel ilyen kérdéseket, megértem teljesen a szüleid, és tedd össze a 2 kezed, hogy lassan 30 éves létedre ugyanúgy eltartanak mintha még óvodás lennél.

tegnap 12:57
 26/79 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, meglehetősen furcsa számomra a gondolkodásod. Azt mondod szorongsz, mégis végtelenül önző, kifejezetten erőszakos a fellépésed pl a szüleiddel szemben. Elvárnád, hogy ne csak téged, hanem az épp aktuális párodat is eltartsák, mert nektek ez kényelmes megoldás lenne?

Mit tegyél akkor, ha szorongsz a munkahelyeden?

Hát azt, hogy szorongva - fogat összeszorítva - dolgozol tovább, de ez mellett folyamatosan keresed a megfelelő pszichiátert, a megfelelő gyógykezelést a szorongásod oldására, de semmi esetre sem az a megoldás, hogy akkor hercegnő módjára hazavonulsz, áldozatot játszva otthagyod a munkahelyet és továbbra is eltartatod magad a szüleiddel, sőt még azt is elvárnád, hogy az aktuális párodat is tartsák el.

Elképesztően egocentrikus a világképed.

Eleve az sem normális, ha majd a pároddal szeretnéd eltartatni magad (már ha találsz ilyen balekot), sokkal fontosabb lenne kezelteni a problémádat, mint a szüleid helyett egy újabb gazdatestet találni.

tegnap 13:32
 27/79 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, milyen szorongásos problémád van? Ha voltál pszichiáternél, kaptál gyógyszert, akkor gondolom, van diagnózisod. Ha a gyógyszer nem segített, keress másik orvost, próbáljatok ki mást. Nem kell hagyni, hogy a szorongás munkaképtelenné tegyen, ennyire akadályozzon a mindennapokban. A megoldást kell keresni. Nekem is van szorongásos problémám. Kaptam gyógyszert, segített, ma már minimális adagot szedek, amit el is hagyhatok, ha akarok.

Ha egy munkahely nem jött be, próbálkozz tovább, ne vond le azt a következtetést, hogy te nem tudsz dolgozni. Van olyan munka, ahol nem kell sokat interaktálni másokkal, van otthoni munka. Keress addig, amíg találsz megfelelőt. Kicsit tényleg az jön le a leírásból, hogy a szorongás mögé bújsz és nem is akarsz semmit csinálni, mert így kényelmes. De muszáj lesz önállósodnod.

A párodat ne akard hozzátok költöztetni, érthető, hogy a szüleid ennek nem örülnének. Várjátok meg, amíg tudtok annyit keresni, hogy összeköltözhessetek egy albérletben.

Kezeltesd a szorongásodat, ez a legfontosabb, és akkor minden más is könnyebben fog menni.

tegnap 13:40
 28/79 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a szüleid épp eléggé megértőek, ha hagyják, hogy 20+-os létedre ne dolgozz és ők tartanak el. Nem gondolod komolyan, hogy még egy ingyenélőt a nyakukra vinnél, ugye?
tegnap 13:41
 29/79 anonim ***** válasza:
18%
Onlyfans a neked való
tegnap 13:41
 30/79 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tanulsz és nem is dolgozol (és talán nem is keresel munkát), komolyan kérdezem, mégis mivel telik a napod?

Biztos hogy nem tesz jót a semmittevés.

tegnap 13:44
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!