Miért nem tudnak megértőek lenni a szüleim?
20-on éves nő vagyok. Az elmúlt években szorongással küzdöttem, így dolgozni nem igazán tudok rendesen. Tavaly találtam munkahelyet, de hamar otthagytam, mert a körülmények nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak.
Itthon élek még szüleimmel és egyáltalán nem megértőek a problémáimmal kapcsolatban. Nem értik meg, hogy nem tudom a szorongás miatt rendesen elkezdeni az életemet. Rendszeresen a fejemhez vágják, hogy semmit nem csinálok, nem dolgozom, nem tanulok, de nem hiszem, hogy tisztában vannak vele, hogy mennyire rossz betegség ez.
Tavaly jöttem össze párommal és nem régiben felvetettem az ötletet, hogy hozzánk költözhetne, amitől anyámék teljesen kiakadtak.
Jelenleg párom sem dolgozik, de éppen szakmát tanul esti tagozaton és idővel dolgozni is fog majd. Nem fogyasztanánk sokat, azt ennénk ami éppen itthon van, nincsenek drága hobbijaink sem, úgyhogy teljesen érthetetlen anyámék reakciója. A helyzet az, hogy sajnos ők alapból nem annyira kedvelik páromat. Legútobb apám akadt ki, hogy mikor párom itt alszik, rendszeresen kimegy a konyhára enni éjszaka és ezzel felébreszti őket, plusz múltkor tévedésből megette azt a kaját amit apám magának csomagolt másnapra munkába. Ezen kívül nyílván azt tolják, hogx nem dolgozunk pedig már igazán ideje lenne, de nem hiszem, hogy szülőként állandóan csesztetni kéne minket.
Mi lehetne a megoldás, hogy szüleim ne legyenek ellenségesek a párommal és velem?
Itt nem csak szorongás lesz, hanem valami értelmi képességbeli hiány is, ha ennyi ember egybehangzó véleménye szerinted nem elég ahhoz, hogy meggyőzzön, hogy tapintatlan vagy a tahó pasiddal együtt.
Nemhogy örülnél, hogy a mai iszonyat drága világban eltartanak, még a nyakukra viszel egy másik dologtalan senkiházit is, aki gondolom anyádék előtt gátlásos, nem mer zabálni, ellenben, ha leszáll az éj, és senki nincs a közelben, ami a csövön kifér, még apád holnapi kajáját is felzabálja.
Elképzelem szerencsétlen (igen itt a szüleidet kell sajnálni, nem téged te szegény szorongó) öreg fejét, ahogy hajnalban mikor melóba indul azzal szembesül, hogy az aktuális here dugógép kizabálta az előre elkészített kajáját.
Azon kívül sem lehet egy nagy jellem a pali, ha pofátlanul odaköltözik vadidegenek nyakára és ezt egyáltalán nem érzi cinknek.
Érdekesnek tűnsz te is kérdező, attól nem szorongsz, hogy mi lesz például a tb-del, vagy attól, hogy ha valami nem várt extra költség merül fel (pl egy kitört fog) kitől fogsz pénzt kérni? Ja, gondolom lerángatod a szüleidet. Szerencsétlen szülők!
És még mielőtt az a vád érne, hogy fogalmam sincs mi a szorongás és a depresszió, közlöm, hogy éveken át dolgoztam ezek mellett, mivel felkopott volna az állam, ha nem teszem meg, tehát tapasztalatból beszélek!
Dugni nem szorongsz? Kihasználni másokat, hogy fizessék a szükségleteidet? Ezek nem töltenek el szorongó érzésekkel?
Gyanítom te ilyen "szelektált szorongásban " szenvedsz, ha a könnyebbik végét fogod meg a dolgoknak, akkor egyből jobban leszel...
Eszem megáll, hogy ilyen bunkó, parazita emberek léteznek!
A szorongás kezelésébe pont beletartozik az, hogy a szorongást keltő dologgal fokozatosan összebarátkozik az ember.
Ha leesek a lóról, hamar vissza kell ülnöm rá, és lovagolni, másképp a félelem egyre jobban elhatalmasodik, és sose gyógyulok ki belőle.
Biztos kaptál ilyen féle feladatokat a pszichiáteredtől, de könnyebb bekamuzni, hogy a bogyó nem használ, mint szenvedni. Igen, ki kell szenvedni, hogy jobb legyen.
A barátod keresetéről annyit, hogy, mivel nem dolgoztál még érdemben te se:
1. Ha végez munkát keres, kb egy hónap.
2. Ha talál, felveszik próbaidőre, ami rendszerint 3 hónap. Ezalatt, ha nem remekel, vagy a cégnek úgy éri meg, bármikor kitehetik, akkor a dolog indul előről.
Arra már gondolni se merek, hogy esetleg ő is otthagyhatja.
3. Az albérlethez kaució is kell, meg havonta annyit keressen, amiből ketten megéltek. Ez is hónapok , míg összejön. Ha ő mindent beletesz, fél - egy év múlva összeköltözhettek . Mennyivel jobb lenne, ha ketten dolgoznátok?
Légy megértő a szerelmeddel és a szüleiddel. Keress munkát! Küzdj a szorongással! Sok sikert!
Érdekes azért, a dákótól nem szorongsz? Vagy az ingyen zabálástól?
Remélem a szüleid is közlik, hogy felmondtak mert szoronganak a munkától.
A szopás előtt sem szorong.Hiába törölteti, akkor is leírom a lökött fejének.Akkor bezzeg nem szorong ha szét kell rakni a lábát a lusta herének.
Iszonyat bunkó emberek vannak itt, nem tudom sokan miért érzitek szükségesnem a sértő, degradáló jelzőket úgy, hogy sem engem, sem páromat nem ismeritek személyesen.
Ő a héten mindennap ( hétköznap) oktatásban veszt rész és este végez. Penteken szokott jönni, de így csak egy késő esti vonatot ér el mivel a 2 város között este már alig van tömegközlekedés, így azért eszik éjszaka mert mire ideér még pihen picit, esetleg lezuhanyzik és csak utána tud enni. Az hkgy apám kajáját megettr egyszerűen félreértés volt, mivel elfelejtette becsomagolni rendesen így párom azt hitte, hogy az megmaradt kaja, amit megehet.
Tudom, hogy dolgozni kell majd, de most jelenleg egyszerűen nem megy és lehet hogyha párom ideköltözni és többet együtt lennénk, az segítene az állapotomon.
lehet hogyha párom ideköltözni és többet együtt lennénk, az segítene az állapotomon.
Ja, minden este menne a kufirc, és máris elillanna a depressziod 🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!