Miért nem tudnak megértőek lenni a szüleim?
20-on éves nő vagyok. Az elmúlt években szorongással küzdöttem, így dolgozni nem igazán tudok rendesen. Tavaly találtam munkahelyet, de hamar otthagytam, mert a körülmények nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak.
Itthon élek még szüleimmel és egyáltalán nem megértőek a problémáimmal kapcsolatban. Nem értik meg, hogy nem tudom a szorongás miatt rendesen elkezdeni az életemet. Rendszeresen a fejemhez vágják, hogy semmit nem csinálok, nem dolgozom, nem tanulok, de nem hiszem, hogy tisztában vannak vele, hogy mennyire rossz betegség ez.
Tavaly jöttem össze párommal és nem régiben felvetettem az ötletet, hogy hozzánk költözhetne, amitől anyámék teljesen kiakadtak.
Jelenleg párom sem dolgozik, de éppen szakmát tanul esti tagozaton és idővel dolgozni is fog majd. Nem fogyasztanánk sokat, azt ennénk ami éppen itthon van, nincsenek drága hobbijaink sem, úgyhogy teljesen érthetetlen anyámék reakciója. A helyzet az, hogy sajnos ők alapból nem annyira kedvelik páromat. Legútobb apám akadt ki, hogy mikor párom itt alszik, rendszeresen kimegy a konyhára enni éjszaka és ezzel felébreszti őket, plusz múltkor tévedésből megette azt a kaját amit apám magának csomagolt másnapra munkába. Ezen kívül nyílván azt tolják, hogx nem dolgozunk pedig már igazán ideje lenne, de nem hiszem, hogy szülőként állandóan csesztetni kéne minket.
Mi lehetne a megoldás, hogy szüleim ne legyenek ellenségesek a párommal és velem?
azt ennénk ami éppen itthon van
Mert ami éppen otthon van, az nem került pénzbe???
De, de úgy értettem, hogy nincsenek extra elvárásaink.
Amikor tavaly dolgoztam, próbáltam félretenni úgyhogy az nem igaz, hogy végig anyámék tartottak el az évek alatt. Mellette egy ideig csináltam digitális rajzokat amiket eladtam internetet. Ezt elég sokáig csináltam, de mivel nem adóztam utána(maximum 40 ezer forint volt ami bejött ebből egy hónapban) így ezt abbahagytam kockázati okokból. Szóval próbálok pénzt szerezni, de egy rendes munka most rontana a helyzetemen.
"így ezt abbahagytam kockázati okokból"
Megint a kifogás. Leadózol utána és probléma megoldva. Adózás után is több pénzed lesz/marad, mint a semmi.
A pasidra meg szólj rá, hogy ne mászkáljon ki éjjel enni. Engem egyszer ébresztett volna fel, hogy éjjel csörömpöl az edényekkel és mikrózik, másnap már nem aludt volna ott.
Basszus, már egy csecsemő is képes végig aludni szoptatás nélkül egy éjszakát.
Amikor tavaly dolgoztam, próbáltam félretenni úgyhogy az nem igaz, hogy végig anyámék tartottak el az évek alatt. Mellette egy ideig csináltam digitális rajzokat amiket eladtam internetet. Ezt elég sokáig csináltam, de mivel nem adóztam utána(maximum 40 ezer forint volt ami bejött ebből egy hónapban) így ezt abbahagytam kockázati okokból
Kockázati okokból
Édes f@szom te ennyire hülye vagy, vagy csak teszed magad? 🤣🤣
Szerinted aki neten elad az mindenki adózik? 🤣
Ok, egy gyógyszer és egy doki nem segített és akkor úgy döntöttél, hogy nem teszel semmit a saját érdekedben? Amúgy ha szorongással küzdesz és hozzátok költözik a pasi utánna meg esetleg szakítás lesz a vége nem lesz sokkal súlyosabb a szorongás?
Szedd össze magadat és utánna akarj ilyeneket, mert jelenleg nem tudnád kiheverni,ha valami nem úgy alakulna ahogy akarod
"azt ennénk ami éppen itthon van"
Ha az, ami "éppen itthon van", történetesen az apád másnapi ebédje, hát akkor azt, ugye? Akár az éjszaka közepén is.
Csak halkan kérdezem, a barátod amúgy, ha épp nem nálatok van, akkor hol és mit eszik?
Egy ilyen kínos helyzetben, amikor még Te is eltartatod magad huszonévesen, az lenne a minimum, hogy a pasid, amikor nálatok van, vásároljon be, készüljön fel arra, hogy legalább ő ne kerüljön pénzbe, de az is szép gesztus lenne, ha a többieknek is vinne ezt-azt néha, ha már papás-mamást játszotok.
Hidd el, már ezzel is javítana a helyzetén és kevésbé lenne unszinpatikus a szüleidnek. Jobban hasonlítana így egy férfihoz, mint egy fiúkához, aki csak ágyra jár és néha éjjel a szüleid hűtőjére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!