Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/183 anonim ***** válasza:
64%

Na a kis homár hisztizik, mert amyuék nem karácsonymániásak...

Életem, idén lásd vendégül te a szüleid meg a rokonokat és mutasd meg hogyan kell, ne picsogj!

dec. 6. 12:18
 82/183 anonim ***** válasza:
87%
#80, akkora hulyeseget írtál, hogy még a Chat gpt se tudna nagyobbat. Pont az a lényeg, hogy nem él ott. Másik az, hogy a takarításhoz senkinek semmi köze azután, hogy nem abban a háztartásban él. Mivel apuka és tesó is ott lakik, ők miért nem csinálják? Jaj, "csak a nő kell takarítson, hisz aza dóuga, egésznap otthunül a seggin, nehogymá én vigyem le a szememtet!" Másik, olvastad, hogy az anyuka cukorbeteg. A cukorbetegeknek nem való a majonézes cucc, és az előre lepanírozott olajban tocsogó halacska sem a legegészségesebb. Most komolyan egy olyan 50+os nő, aki nem ehet ilyeneket, kötelező tonnaszámra ontani az olyan kaját, amiből ő jól sem lakhat, mert a fiacskája, akit max félévente lát pár napot, érkezik mint az Angyal szűzmáriának? Kérdezte e még valaki őt, hogy akarja-e az egész családot pereputtyostól vendégül látni, és cserébe kap pár db mézeskalácsot. Nem az, ha az ember önszántából akarja, és csinálja, akkor az jó, de biztos sok év után megunja az illető. Főleg, ha már 20on évesen kezdte az ilyent.
dec. 6. 12:32
 83/183 anonim ***** válasza:
100%
Mi a f@sz már bocsánat??? Mi az, hogy jogos az elvárás egy keményen dolgozó nőtől, hogy egymaga tartson rendet? Apuka ahelyett hogy elmegy, inkább segítsen be, tudtommal a kérdező anyja nem háztartásbeli, akkor lenne elvárható max, hogy folyton egymaga intézzen mindent. Apuka keressen annyit, hogy a nő ráérjen egymaga vinni a háztartast - feltéve ha van kedve, ne a kanapén heréskedjen. És arról sem volt szó, hogy a kérdező anyja egyáltalán nem készül karácsonyra, csak hogy nincs kedve a sok vendéghez meg a 20 tálca süteményhez. Nem írta senki hogy egy húslevest nem tesz oda, csak nála nem szól mar novemberben a jingle bells.
dec. 6. 14:16
 84/183 anonim ***** válasza:
98%

#80, neked sem kéne előírni, hogy ki mit süssön-főzzön karácsonykor. Se a bejgli, se a rántott hal nem kötelező. A húsleves se.

Mint ahogyan az anyának se kell kettészakadni a két here (fia és férje) mellett. Valószínűleg belefáradt..és ezt meg is lehet érteni.

A kérdező pedig - szerintem - azokat a valaha volt gyerekkori, még meghitt, boldog karácsonyokat sóvárogja vissza.

De ha nem megy, úgy tudni kell elengedni és megteremteni a saját karácsonyunkat.

dec. 6. 14:24
 85/183 anonim ***** válasza:
100%

80-as: "Meg kellene mondani anyukádnak, hogy sokkal egyszerűbben intézze el a karácsonyi főzést, és mindent a karácsony körül."

Pont ez az! Nem beesni egy nappal előtte és még tovább stresszelni az anyukát, hogy süssön-főzzön. Szemlátomást a kérdező anyja meg tudná oldani egyszerűen, nem is ő akar vendegseget. Ha a kérdező igen, nyugodtan beállhat szájhúzogatás nélkül is a konyhába, talán ha mindenki együtt készül ésszerű keretek között, még jó is lehet a készülődés.

dec. 6. 14:48
 86/183 anonim ***** válasza:
100%
Én ezek után azt is fenntartásokkal kezelem, hogy tenyleg akkora rendetlenség van - lehet csak nem áll minden élére hajtva ahogy elvárná a kérdező. Ami két lusta here férfi mellett érthető, nekem is elegem lenne. Az a jó a felnőtt életben, hogy úgy élsz ahogy neked jó, de gondolom a kérdezőnek se tetszene ha anyád rendezkedne náluk.
dec. 6. 14:55
 87/183 anonim ***** válasza:
88%

Nem értem az egész problémát. Miért akarod feladatként kiadni másoknak, hogy dekorálják a saját otthonukat a te ízlésed szerint? Miért kéne anyukádnak rápörögnie az egészre, ha ő nem akarja?

Ha neked van igényed dekorra meg tízféle sütire, akkor csináld meg ezeket te (a te otthonodban), ne másokra erőltesd rá.

dec. 6. 16:29
 88/183 A kérdező kommentje:
Többnyire azért sem írtam le, hogy meleg vagyok, hogy a 81-hez hasonló kisgyerekek ne kezdjenek el homározni. Egyébként érdekes, hogy mindenki ennyire anyukám pártját fogja, így full ismeretlenül is, s még én szégyelljem magam, hogy valamit csinálni vagy változtatni akarok. Anyam ezért is fél h egy nap majd nem otthon karácsonyozok már, mert akkor nem lesz aki ezt a terhet levegye a vállalmról. Egyébként anyám még az akit valameynnore érdekli is a karácsony, apám meglenne egy szál virslivel is szenteste. Nekem pedig nincs nagy lakások, kvázi egy lyukvan lakom, ahol egy fő alig fér el. Ezért szeretem otthon kiélni magam.
dec. 6. 17:36
 89/183 anonim ***** válasza:
100%
#88 de be kell lásd, hogy igaza van anyukádnak, hogy nincs energiája ennyit tökölni. Ha te szeretnéd, hogy az ünnep ünnep legyen, tegyél érte te. Leírták sokan, a kaját meg lehet rendelni. Takarítani szerintem 1 nap elég egy lakásban, ha benne vagy a takarításban. Amúgy is, 22 23 24 elég lesz az egészet lebonyolítani. Gondolom anyukád idős, és nagyjából mindig ő csinálta ezt az egészet. Hidd el nekem, biztos már belefáradt.
dec. 6. 17:45
 90/183 anonim ***** válasza:
100%

De miért akarsz változtatni más emberek otthonán, életén?

dec. 6. 17:50
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!