Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/183 Darius- ***** válasza:
39%
Én egyedül megcsináltam mindent gyerekkoromban egy nap alatt. Na mit szólsz? A fenyőfát magam húztam végig az utcán 17 évesen. Ráér simán 23-án is elkezdeni.
dec. 5. 21:26
 72/183 Kroms ***** válasza:
3%
Egyrészt az anyád egy tipikus anyagias "modern nő", másrészt te férfi létedre túl sokat foglalkozol szentimentális és külsőleges dolgokkal. Mi soha nem díszítettünk lakást, mégis mindig eljöttek a rokonok és sosem panaszkodtak. A meghívásuk meg családonként 1-1 hívás vagy üzenet, ennyire talán még munka mellett is van időd...
dec. 5. 21:42
 73/183 Darius- ***** válasza:
5%
57- Valóban le is szavaztam azokat.
dec. 5. 21:51
 74/183 anonim ***** válasza:
100%
Ha te akarsz flancolni neked kell megcsinálni. Mi ebben a bonyolult? Ne haragudj de én se úgy megyek anyámékhoz vagy anyósomékhoz hogy elvárom hogy az én ízlésemnek megfelelően éljenek.
dec. 5. 21:58
 75/183 anonim ***** válasza:
100%

Darius, remélem ezzel jól alszol. Vagy te vagy az illető párja?

Mindegy. Az ilyeneknek igenis az ember szakadjon meg karácsony elott, mert azt ugy illik, ha nem hajlandó, akkor kihasználja a családtagjait.

dec. 5. 21:58
 76/183 anonim ***** válasza:
63%

Nekem több évbe került leszoktatni a családot a felnőttek ajándékozásáról. Nagyon rühelltem az egészet, a gyerekeknek szívesen vásárolok, már be is van mindenkinek csomagolva.

Na de, vissza térve a felnőtt dolgozó emberekre, nagyon feleslegesnek tartom. Mert, vagy nem tudod kinek mit vegyél, és veszel neki valamit, aminek 50% az esélye, hogy örül, vagy tudod mit akar, és megveszed. Mennyivel egyszerűbb, ha minden család megveszi magának az ajándékokra szánt összegből azt, amit akar. Az biztosan olyan amilyet akar, nem csak hasonlít, vagy semmi köze hozzá.

A sütésre nekünk már vagy 15 éve az a megoldásunk, hogy 24-ére megrendeljük a kedvenc cukrászdánkból a sütiket. Ezekkel otthon annyit csinálunk, hogy félbe vágyjuk, mert így több félét tud enni mindenki. Ez max 30-40 perc összesen. A szent esti menü esete ugyan ez, csak azt kiszállítják. Ennek a 2 dolognak annyi az eredménye, hogy nyugisan feldíszítjük a fát, beszerezzük majd megdézsmáljuk a sütiket, és lazulás van. A dézsmálás miatt ebédet nem igen eszünk, mert jól lakunk a sütikkel. Évi 1 ilyen nap belefér szerintem. Nincsenek viták, mindenki nyugodt, mindenki örül.

Ez gyerek koromban úgy zajlott, anyám már hajnalban sütött főzött, délutánra elfáradt és mindenkivel összeveszett, estére megnyugodott. És vacsi időre még össze is takarított a konyhában. Az én életemből ez nem hiányzik...

37F

dec. 5. 22:11
 77/183 anonim ***** válasza:
91%
Van egy remek ötletem. Készüldj te, kezdj el sütni, főzni, takarítani, és hívj meg te mindenkit. Ne más farkával...
dec. 5. 23:41
 78/183 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem. A saját lakásodban éled a saját életed. Miért zavar, hogyha más (jelen esetben a szüleid) más lakásban, máshogy él? Ha neki jó így, akkor te miért "intézkednél" valami tök másról?

Hívd meg magadhoz a családot, készülődj a saját otthonodban és kész.

Anyukának meg javaslom, hogy fogadjon takarítót és akkor legalább mocsok nem lesz.

dec. 6. 09:34
 79/183 anonim ***** válasza:
100%

Harminc éves vagy, külön élsz, mi a francért te díszíted anyádék házát IS? Vagy mi történik, hogyha nincs feldíszítve? Semmi.

Én biztosan nem járnék haza 22-23-án azért, hogy feldíszítsem a szüleim karácsonyfáját, meg sütögessek is nekik. Hát persze.

Nyilván nincs az embernek jobb dolga, mint másnak dolgozni, csak mert ő lusta, vagy nem akarja.

Bevallom: 35 éves vagyok, nem dekorálom ki a lakást, és nem sütök 4 féle süteményt. Inkább pihenünk egy együtt vagyunk a vőlegényemmel, de nem akarom azzal tölteni a közös időt, hogy órákon át a konyhában állok a süteményeskönyv felett.

dec. 6. 11:04
 80/183 anonim ***** válasza:
0%
Sajnállak, hogy ilyen családban élsz.Az túlzás, amit te csinálsz, hogy novemberben fát díszítesz, az ráér 23-án. Meg kellene mondani anyukádnak, hogy sokkal egyszerűbben intézze el a karácsonyi főzést, és mindent a karácsony körül. Ha ki tudjátok fizetni, vegyetek cukrászdában bejglit, anélkül nem karácsony a karácsony, esetleg pogácsát, de olyan helyről, ahol jót árulnak, ti meg elég, ha valamilyen kevert süteményt sütöttök. A rántot halat (mert karácsonykor szerintem ez is kötelező) szintén két nappal előbb be lehet panírozni, és betenni a mélyhűtőbe, és naponta annyit kivenni, ahányan esztek aznap, és reggel a forró olajban megsütni. Mi krumplisalátát szoktunk mellé enni, majonézeset, ezt is meg lehet csinálni előző nap, nem nagy munka, és szintén előző két nap valamelyikén csinálom meg a húslevest is, mert annak kell 3 óra lassú főzés, és a kamrában a hidegben nem romlik meg. Ez a koszt van nálunk 3 napig, mindenki szereti, senki nem unja. - Anyukád helyett tegyél rendet, ez a legfontosabb, mert mindenki rosszul érzi magát egy rendetlen lakásban!!! Nem csodálom, hogy apukád elmegy otthonról. Sajnos, anyukádnak nincs tehetsége rendet tartani, különben mindent sokkal könnyebben tudna elkészíteni. Segítsél neki úgy, ahogy leírtam. És persze apukáddal is meg kellene értetni, hogy az nem ajándékozás, ha rajta van a cédula is. Vigyél apukádnak csomagolópapírt, és vele együtt csomagoljátok be az ajándékokat.
dec. 6. 11:59
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!